Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најферски е да си ги наместат да играат тие што им одговара. Е држете ме за збор дека Германија ќе ја дотуркаат до 1/2 финале и ова првенство ќе им биде отскочна даска за ОИ и понатаму за ЕП и СП веќе ќе врзат континуитет на настапи и ќе се вратат онаму каде што беа пред 5-6 години.Ферски е нели оние што добиле првенство на поклон како германците и исланѓаните, без разлика на пласманот да немат шанса за квалификации за олимпијада. Што би рекле вие?
http://gfycat.com/WarlikeHandmadeBrocketdeer
Не знам дали некој го има постирано голов ама треба да се сподели во секој случај
Да да, заборавив да дополнам за шампионот на ЕПМало дополнување во однос на обезбедувањето на квалификации за олимпијада. Точно е дека од 2ро до 7мо место обезбедуваат квалификации, а само првиот директно. Меѓутоа, директен пласман добиваат и континенталните шампиони, па се додека некој од првите 7 на ова светско го освои европското идната година, ќе се помести 6тиот квалификант на 8мата позиција. Во пракса тоа значи дека огромни се шансите и 8миот да обезбеди место во тие квалификации. Проблеми може да настанат ако европски шампиони станат екипи како Унгарија, Србија или евентуално оние кои ќе испаднат сега во осминафиналето. Само тогаш 8миот нема да обезбеди квалификации.
Барем јас вака ги сфаќам работиве ако грешам поправете ме. Ако не сменете во опишаниот систем.
Да да, заборавив да дополнам за шампионот на ЕП
Фала на исправка![]()
И јас помислив на тоа, ама ќе видиме ако се случи нешто таквоЗгора на се тоа не ми е најјасно како тоа би функционирало ако во четвртфинале влезат повеќе од еден континентален шампион. Досега никој не размислувал за тоа заради доминацијата на европјаните, ама сега има реални шанси за Катар да стигне до четвртфинале и потоа да биде Азиски шампион. Истото е и ако Тунис, Египет или Аргентина стигнат до четвртфинале ама тоа е малку веројатно.
Еве линк за Египет-Исланд.Давајте добри стримови за овие од 5.
поточно за Русија - Аргентина
а брат само едно ме кочи... Со ова местава да идат подоле и подоле само од Светското пренство се рачуна? Сакам да кажам од Европското не можат да идат подоле и подоле, да речеме ако 5тиот обезбедил да оди 6тиот од европското..И јас помислив на тоа, ама ќе видиме ако се случи нешто такво
Реално, освен Катар, тешко дека некоја друга селекција вон Европа би влегла во најдобрите 8.
Веројатно ќе оди осмо пласираниот без разлика од кој континент е.
Ако и тој обезбедил пласман преку друг шампионат (пример Катар преку Азија, тогаш 9-то пласираниот, па ако и тој обезбедил се оди едно подоле и подоле.
Убаво е објаснето, за другите две места се оди доле по ранкингот од ЕП, затоа и ние игравме квалификации иако бевме 5-ти. Другите кои влегоа во квалификации беа Србите кои беа втори, а немаа обезбедено пласман преку СП.а брат само едно ме кочи... Со ова местава да идат подоле и подоле само од Светското пренство се рачуна? Сакам да кажам од Европското не можат да идат подоле и подоле, да речеме ако 5тиот обезбедил да оди 6тиот од европското..