Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Нели „важно е доживувањето„ беше главниот аргумент на конзолашите? ;)

Нели „важно е доживувањето„ беше главниот аргумент на конзолашите? ;)

кое доживување е вов жити све, неможеш да ја споредуваш со Final Fantasy која ако си ги играл сите делови од кога е излезена ке увидиш дека е 100 пати поголема акциона аватура и доживјај а не вов ке графтам голд:facepalm:

Врвното доживување во WoW, во главно се сведува можноста нигери како тебе да ги затепам, а потоа со моите врвни акционо-авантуристички вештини, да им ги вратам бубрезите и џигерот, врзани во крпче. :)

Може ли да си зеам PS3 али чипувано (или пак да купам па да го чипувам)? Дали знаете како оди тој процес за чипување?
Колку се плаќа да ми го чипуваат, кој го чипува, или
Дали можам сам да го чипувам (тоа нешо шо читав CFW 3.45 курци палци...) ?

И искрено, во секој поглед гејминг конзола е win/win ситуација. Зошто:
  • Можеш да ги играш сите игри во добар квалитет за евтини пари (денес PS3 се движи нели некаде околу 15.000 денари, ете нека е и 300 евра)
  • За PC ти треба 500 евра солидно да играш игри (може ете, на medium/high со 1920х1080) + константно да фрлаш пари на него за да биде up-to-date и да моеш да ги играш поновите игри, додека конзолата (во овој случај ја шо сакам PS3) си пичи уште од 2006-та...
  • Пак моеш да играш пиратски игри
  • Не се замараш со хардверски побарувања на играта, а искрено, ја само сакам да ја играм - кур ме боли дали ќе ја играм на extreme settings или на low.

Логично нели.....

Но мене десктопот ми е во спална, а телевизорот ми е во дневна со конзолата....
Џои, мислам дека поубавата (поружната?) половина би се израдувала на еден нов телевизор во спалната... ;)

Иначе ја никад не сум имал шанса (читај: пари) да имам добар компјутер за гејмање. Најдоброто нешто што сум го земал за 16,000 беше лаптоп emachines e443 со 4 гига рам, dualcore 1.00ghz процесор AMD C-50 и radeon hd 6250 графичка....Барем на low можам да си ја играм L4D2... И тоа е се.

Фејсбук ми кочи после чист формат, шта речи друго?
И сеа сум ставен пред “ултиматум“ : Дали да земам подобар лаптоп за некое време (десктоп не доаѓа во предвид, заради тоа што лаптопот го делам со сестра ми, а на нејзе и смета десктопот) да ме служи и за игри и се, или да земам PS3.
Се разбира, според дисјунктивното правило, и чиста логика повеќе ми одговара да зеам подобар лаптоп, fuck gaming right?
Али ако дојдам до пари, би си земал едно PS3че, чипувано, на старо и компјутерот би ми бил само за работа (бидејќи сум студент на ФИНКИ), а PS3 за релаксација после колоквиуми :)

Мац, јас сум олд скул играч (за ленти зборуваме, не за дискети :)) и одамна помина времето кога играв се и сешто. Сега во главно се задржувам на ММОRPG, FPS, и понекој лаган убаво направен RPG за опуштање. Стратегии прекинав пошто бараат премногу време за да играш на компетативно ниво multiplayer.
..

Во ред е се, ама овде повеќето сме гејмери, така да муабети дека „ако знаеш што да сетираш не ти треба јака графичка“ не иде, збориме за фундаментални работи како сенки, резолуција, SSAO и слично...не е дека без нив/со нив е исто. За вкусови не дискутирам понатаму, ама муабетов што го тераш дека на PC игрите сецкаат заради вируси и „тајни“ сетинзи не иде мислам...

Основна работа е тоа - GTA V бара јак процесор, BF 4 бара јака графичка...и нема бегање тука.

Не знам за форумџиите, ама јас лично знам еден куп гејмери, од кежуал од тешки џанкери, од кои можеби двајца или помалку, имаат среден РС, чист од вируси, тројани и спајвери... за понови драјвери и оптимизиран OS не ни зборувам. (исклучувани непотребни сервиси, минимум резидентен софтвер и слично)

Ова знае да ги утепа перформансите на РСто, а на конзолите нема вакви проблеми заради затвореноста на системот. Затоа го наведов ова како фактор.

Во врска со графичките сетинзи, таман работа ако исклучуваме сенки и слично. Ама вистината е дека како што слајдерите за квалетет не треба да идат скороз на најслабо -најлево, така и нема некоја видлива разлика а со тоа и потреба и да се иде најдесно.
Реално гледано подесувањето е неизбежен фактор заради различниот хардвер на кој работат игрите на РС платформата, но голем дел од највисоките параметри скоро да немаат видлива разлика кога се гледа со зумирање на скриншот, не па во игра.

За воља на вистината дури и на најслаби сетинзи ако поставам, и седнам на неколку метри пред плазмата (поврзан е телевизорот преку ХДМИ, најмногу заради филмови)... пак нема да биде инфериорна графиката на онаа од сегашните актуелни конзоли.

Како и да е, по мене најголемата фундаментална разлика е во игрите. Не во бројот или квалитетот на насловите, туку во жанровите. Во мојот случај, џабе ми е и next-gen конзола кога не можам да играм MMORPG како што треба да се игра.

Иначе ја никад не сум имал шанса (читај: пари) да имам добар компјутер за гејмање. Најдоброто нешто што сум го земал за 16,000 беше лаптоп emachines e443 со 4 гига рам, dualcore 1.00ghz процесор AMD C-50 и radeon hd 6250 графичка....Барем на low можам да си ја играм L4D2... И тоа е се.

Фејсбук ми кочи после чист формат, шта речи друго?
И сеа сум ставен пред “ултиматум“ : Дали да земам подобар лаптоп за некое време (десктоп не доаѓа во предвид, заради тоа што лаптопот го делам со сестра ми, а на нејзе и смета десктопот) да ме служи и за игри и се, или да земам PS3.
Се разбира, според дисјунктивното правило, и чиста логика повеќе ми одговара да зеам подобар лаптоп, fuck gaming right?
Али ако дојдам до пари, би си земал едно PS3че, чипувано, на старо и компјутерот би ми бил само за работа (бидејќи сум студент на ФИНКИ), а PS3 за релаксација после колоквиуми :)

Лоша ти е пресметката..
15.000 ти се новите верзии и не се чипуваат. Одтаму, 50 евра за игра, 500 евра планирани за писи ќе ги надминеш многу брзо.
Втората варијанта ти е стара конзола. Сите се изначитавме како 6 години ги возат, така да планирај си 6 години стара конзола дека зимаш.
Ризикот е да ти цркне за 1 месец, а ти да заглавиш на посран писи од 20.000 играјќи.. unreal tournoment 1999.

Сам си кажа друже, со оглед на факултетот, ти треба минимум pc од 25.000. Компјутерот е неопходен, конзолата е.
Секој одвојува 25/30.000 за лаптоп или персонален. Место тоа додај уште 15 за нечипуваната конзола - ти веќе имаш компјутер за сите твои обврски и за гејмање.

250е за процесорот за GTA, 300е за графичката за BF4. Koга ќе ги возиш овие игри, зарем за друго има да се секираш?

Мене не ми е опција оти имам 3 писиа дома, нема врз што да додадам при купување, па некако во ќош сум за конзола.. :D

И пак да повторам, ако некој не го виде мојот претходен коментар, модовите, модовите сеуште му носат голема предност на ПЦ гејмингот.

Лоша ти е пресметката..
15.000 ти се новите верзии и не се чипуваат. Одтаму, 50 евра за игра, 500 евра планирани за писи ќе ги надминеш многу брзо.
Втората варијанта ти е стара конзола. Сите се изначитавме како 6 години ги возат, така да планирај си 6 години стара конзола дека зимаш.
Ризикот е да ти цркне за 1 месец, а ти да заглавиш на посран писи од 20.000 играјќи.. unreal tournoment 1999.

Сам си кажа друже, со оглед на факултетот, ти треба минимум лаптоп од 25.000. Конзолата е неопходна, компјутерот е.
Секој одвојува 25/30.000 за лаптоп или персонален. Место тоа додај уште 15 за нечипуваната конзола - ти веќе имаш компјутер за сите твои обврски и за гејмање.

250е за процесорот за GTA, 300е за графичката за BF4. Koга ќе ги возиш овие игри, зарем за друго има да се секираш?

Мене не ми е опција оти имам 3 писиа дома, нема врз што да додадам при купување, па некако во ќош сум за конзола.. :D

и тебе ти е лоша пресметка за 50 долари годишно со псн плус ке си има по 12 игри бесплтно месечно плус ке си игра онлајн немора да се ограничува како на пц на офлајн

а напајањето хард диск рам итн гратисти ги даваат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom