Niggersinparis
добро вече
- Член од
- 28 август 2012
- Мислења
- 2.457
- Поени од реакции
- 1.999
Требаше и LEAgue of legends da mi ja kazes 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Tие ги играм, шодапраам...само 2 игри имате да се пофалите , so sad,final fantasy > wow ...
Tие ги играм, шодапраам...
„final fantasy > wow„
ова ти е јако, ко да ти каже некој дека нема црнци во Париз!![]()
Нели „важно е доживувањето„ беше главниот аргумент на конзолашите?![]()
Џои, мислам дека поубавата (поружната?) половина би се израдувала на еден нов телевизор во спалната...Логично нели.....
Но мене десктопот ми е во спална, а телевизорот ми е во дневна со конзолата....
Мац, јас сум олд скул играч (за ленти зборуваме, не за дискети) и одамна помина времето кога играв се и сешто. Сега во главно се задржувам на ММОRPG, FPS, и понекој лаган убаво направен RPG за опуштање. Стратегии прекинав пошто бараат премногу време за да играш на компетативно ниво multiplayer.
..
Иначе ја никад не сум имал шанса (читај: пари) да имам добар компјутер за гејмање. Најдоброто нешто што сум го земал за 16,000 беше лаптоп emachines e443 со 4 гига рам, dualcore 1.00ghz процесор AMD C-50 и radeon hd 6250 графичка....Барем на low можам да си ја играм L4D2... И тоа е се.
Фејсбук ми кочи после чист формат, шта речи друго?
И сеа сум ставен пред “ултиматум“ : Дали да земам подобар лаптоп за некое време (десктоп не доаѓа во предвид, заради тоа што лаптопот го делам со сестра ми, а на нејзе и смета десктопот) да ме служи и за игри и се, или да земам PS3.
Се разбира, според дисјунктивното правило, и чиста логика повеќе ми одговара да зеам подобар лаптоп, fuck gaming right?
Али ако дојдам до пари, би си земал едно PS3че, чипувано, на старо и компјутерот би ми бил само за работа (бидејќи сум студент на ФИНКИ), а PS3 за релаксација после колоквиуми![]()
Лоша ти е пресметката..
15.000 ти се новите верзии и не се чипуваат. Одтаму, 50 евра за игра, 500 евра планирани за писи ќе ги надминеш многу брзо.
Втората варијанта ти е стара конзола. Сите се изначитавме како 6 години ги возат, така да планирај си 6 години стара конзола дека зимаш.
Ризикот е да ти цркне за 1 месец, а ти да заглавиш на посран писи од 20.000 играјќи.. unreal tournoment 1999.
Сам си кажа друже, со оглед на факултетот, ти треба минимум лаптоп од 25.000. Конзолата е неопходна, компјутерот е.
Секој одвојува 25/30.000 за лаптоп или персонален. Место тоа додај уште 15 за нечипуваната конзола - ти веќе имаш компјутер за сите твои обврски и за гејмање.
250е за процесорот за GTA, 300е за графичката за BF4. Koга ќе ги возиш овие игри, зарем за друго има да се секираш?
Мене не ми е опција оти имам 3 писиа дома, нема врз што да додадам при купување, па некако во ќош сум за конзола..![]()