Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
На Youtube споредбите на хд резолуција далеку изгледа XBox подобар од PS 4 на PS некако по бледа е графиката а XBox-от контрастот е посветол и биоте се по животворни.
Имаш некој линк каде може да се видат статистики?

Слободно побарај на Интернет за графиката на Call of Duty: Ghosts на Xbox One, уште пред да излезат конзолите во продажба во ноември 2013, беа објавени бројни негативни критики на Интернет порталите за информатичка технологија - IGN, GameSpot, Kotaku и ред други, поради неподготвеноста на Xbox One да ја дава Call of Duty: Ghosts во Full HD резолуција, односно 1920 x 1080, поради што врши upscaling, односно вештачки ја зголемува сликата од HD резолуција, односно 1280 x 720, во Full HD резолуција, односно 1920 x 1080.

А еве и статија од 2 декември 2013, во која се критикува користењето upscaling кај Xbox One.

http://www.extremetech.com/gaming/171884-xbox-ones-1080p-upscaling-makes-games-look-worse

Но за волја на вистината, сето ова може софтверски да се реши и прашање на време е додека да се реши.

Статистиките се едноставни.

Според Сони, откако PlayStation 4 излезе во продажба во остатокот од светот, 2 недели откако излезе во продажба во Северна Америка, продадени се над 2.1 милиони примероци.

Според Мајкрософт, откако Xbox One излезе во продажба во 13 држави на 4 континенти, продадени се над 1 милион примероци.

PlayStation 4 се фокусира претежно на гејмерите, додека Xbox One се фокусира на буквално сите корисници на телевизори, единствената причина зошто може да се споредуваат овие 2 конзоли, е бидејќи и на двете може да се играат видео игри. Да не се видео игрите, Xbox One воопшто не би ни можел да се споредува со PlayStation 4.

Поедноставни статистики, здравје.

Сеа ќе ве видам оние што беа PS3 и X360 фанбојчиња што ќе правите, колку што можев да видам повеќето нови, hyped, anticipated игри што ќе искачаат во 2014 се само за PS4, XONE и РС........ :sneaky:
...Ако не ми верувате или побарајте, или ако сакате јас ќе побарам место вас и ќе ги наброиме тука во темава... :LOL:

Јас се изнаиграв 6 години за околу 400 евра. И повеќе од задоволен сум :)
Вие за РС колку пари потрошивте за делови последниве 6 години за да може да ги играте сите најнови игри и уште колку ќе потрошите за да ги играте тие што ќе искачаат во 2014?

Вие за РС колку пари потрошивте за делови последниве 6 години за да може да ги играте сите најнови игри и уште колку ќе потрошите за да ги играте тие што ќе искачаат во 2014?

На почетокот на 2008ма околу 700 евра за цел компјутер. До сега (почеток на 2014та уште малце), ниту еден денар. Следната недела го појачувам, одкога ќе ги продадам старите делови ќе додадам уште 13.000 и ќе имам РС за наредни 4-5 години :)
Да не заборавиме дека компјутеров го користев за буквално 50тина други работи кои ако сакаш одма ке ти ги набројам за кои конзолата може да сонува (секако не поврзани со гејминг).

На почетокот на 2008ма околу 700 евра за цел компјутер. До сега (почеток на 2014та уште малце), ниту еден денар. Следната недела го појачувам, одкога ќе ги продадам старите делови ќе додадам уште 13.000 и ќе имам РС за наредни 4-5 години :)
Да не заборавиме дека компјутеров го користев за буквално 50тина други работи кои ако сакаш одма ке ти ги набројам за кои конзолата може да сонува (секако не поврзани со гејминг).

Како ја играш бателфилд 4 на 10 фрејма?

BF4 ја неам ни инсталирано :)
Ти (и секој PS3 фан) кажи ми, убавко ќе ви е сега на 7 години стара конзола? како ќе играш Titanfall, The Witcher 3, Tom Clancy's The Division, Elder Scrolls Online, No Man's Sky, Tomb Rider? Или GTA V со модчиња? И секоја друга што во иднина ќе биде next-gen + РС only? :X3:Освен ако не планираш да дадеш 40.000 на РС или можеби 37.000 на XONE? :D

Богати сме ние PC master race, не се секирај за нас.

а ти како ја играш со конзола од 2006, со 22 играчи на 720p (и бф3)? :icon_lol:

Богати сме ние PC master race, не се секирај за нас.

а ти како ја играш со конзола од 2006, со 22 играчи на 720p (и бф3)? :icon_lol:

а ти како ја играш текен, гранд турисмо, год оф вор, нинџа гејден, анчартед, килзон, фајнл фантаси?

башка пс4 е конзола од 2013 и 1080п

Па он прави споредба меѓу компјутер од 2008 и конзола од 2013. Посоодветно е тој компјутер да се спореди со xbox360/ps3.

а ти како ја играш текен, гранд турисмо, год оф вор, нинџа гејден, анчартед, килзон, фајнл фантаси?

Исто како и Alan Wake и Last of Us што ги изиграв, со позајмена конзола :icon_lol:

Па он прави споредба меѓу компјутер од 2008 и конзола од 2013. Посоодветно е тој компјутер да се спореди со xbox360/ps3.

Исто како и Alan Wake и Last of Us што ги изиграв, со позајмена конзола :icon_lol:

не ти е незгодно да бараш на заем

не ти е незгодно да бараш на заем

Е да, непознати на улица прашував да ми ја позајмат конзолата, а не другари со кои се знам повеќе од 10 години и практично ми нудеа да ги пробам игрите.

Впрочем не знам ни прашањево каква врска ти има со темава.

Injustice > Tekken, grand turismo = shit, god of war = изиграно, килзон = искочи нова нели за PS4?... Само за uncharted би ми било криво.. али тоа е тоа

Injustice > Tekken, grand turismo = shit, god of war = изиграно, килзон = искочи нова нели за PS4?... Само за uncharted би ми било криво.. али тоа е тоа

А Резистанс фол оф мен, Ласт оф ас, Инфејмус, Хеви реин???

А Резистанс фол оф мен, Ласт оф ас, Инфејмус, Хеви реин???

Првата не ја знаев (ја видов на јутуб, ништо посебно не е, зашо баш таа ја кажа??? 7 години стара..), ласт оф ас и хеви реин... тоа јас ги викам филмови или интерактивни игри и не знам кој човек би дај 3500 за нив за само да клика на дугмиња... Тие и сите такви игри можат комотно на јутуб да се гледаат од radBrad на пример.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom