Гејминг војна

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
ј
Па јас ќе имам уште писи и ќе збориме за новите игри. Колку од вас ќе имаат пс4?
Што ако некој лани земал конзола.. па ќарот нели после 7 години идеше, како беше тоа?

Ја би дал 500 евра за пс4 без око да ми трепне, ама за игри шо правиме..? Зошто ти завземаш став ОПШТО за конзола? Имаш next gen?
4 различни платформи се. PS3, PS4, 360, ONE. Ти имаш една од нив. Исто како секој со писи.
Кој ти гарантира дека ќе се погоди фамозната ексклузива баш за твојата конзола таа година? Eксклузивата која е најголемиот аргумент.

јас имам пс3 имам од пред 6год и кога ке искочи пс4 после 5-6 месеци ке го купам и ке имам 2 simple

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не сум играл никогаш на конзола, отсекогаш сум бил ПЦ гејмер, нема многу да спорам, јас не би го менувал ПЦ-то никогаш, таман ми е и така веќе немам премногу време за игри, солиден ПЦ сосем солидни игри, пиратерија се е беспари. Па и не ми е толку проблем ако на некоја игра немало уклучено 16АА и сл. работи.

Но зошто сметам дека пц-то има предност пред конзолите. Некој погоре само ги спомна, модовите. Да бидеме реални, култни и легендарни игри и серијали како што се Elder Scrolls, Fallout, Hl1 i HL2, Total War, Sim City, Sims, стратегиите на Paradox и многу други немаше да бидат ни половина популарни и играни да не беа модовите. Модовите им го зголемија живиотниот век на овие игри многукратно и пружија неброени саати играње и игривост на гејмерите.

Maц, ко бабине си, ново та ново.. овај неоптимизираат големите компании, заговор заговор!

Факт е тоа, но барем мачкаат очи, не ти е чудно Metro Last Light да лизга повеќе од игра од 2009, Меtro 2033?
5кава ГТА ќе нема толку фрејм дропс како од 4кава на писи.
Една инди Amnesia 2013 бара помалку од првиот дел од пред 2-3 години?
Знаеш колку стари игри изгледаат 10 пати полошо и бараат многу на машини кои ги возат беспрекорно новите Max Payne, Tomb Rider..
Побарувањето не иде нагло ко шо идеше.. една графичка не ти трае 5 месеца, а секоја наредна игра не бара се повеќе и повеќе..
Сега ако не се оптимизира, незнам кога се оптимизирало..
it's been a while huh grampa? :D

почекај уште малце за портовите од некст ген конзолите да видиш колку ке бара и дали ке биде оптимизирано

почекај уште малце за портовите од некст ген конзолите да видиш колку ке бара и дали ке биде оптимизирано

Другар престани да трескаш зелени, и не биди трол невиден пошто стануваш и смешен а и незнаеш што више пишуваш

Maц, ко бабине си, ново та ново.. овај неоптимизираат големите компании, заговор заговор!

Факт е тоа, но барем мачкаат очи, не ти е чудно Metro Last Light да лизга повеќе од игра од 2009, Меtro 2033?
5кава ГТА ќе нема толку фрејм дропс како од 4кава на писи.
Една инди Amnesia 2013 бара помалку од првиот дел од пред 2-3 години?
Знаеш колку стари игри изгледаат 10 пати полошо и бараат многу на машини кои ги возат беспрекорно новите Max Payne, Tomb Rider..
Побарувањето не иде нагло ко шо идеше.. една графичка не ти трае 5 месеца, а секоја наредна игра не бара се повеќе и повеќе..
Сега ако не се оптимизира, незнам кога се оптимизирало..
it's been a while huh grampa? :D

Тоа зборам де, гејмингот не напредува веќе зашто за конзолите се развива прво. Кога работиш со ограничени ресурси и хардвер, нормално оптимизираш подобро. :)
--- надополнето: 18 септември 2013 во 17:59 ---
Другар престани да трескаш зелени, и не биди трол невиден пошто стануваш и смешен а и незнаеш што више пишуваш

Трол е да, ама за ова е тотално во право. Кој бил жив во 2005-та, знае што се случи со првите портови од Xbox 360...му текнува на некој? :)

И мене ме нервира што се прави пореметен, не генерално, туку на темава, поготово кога тука има барем што да каже.
Ама има право.

Секако дека нема да можат просечните графички кои се носеа со сегашните конзоли, да потпрат со next gen конзолите.
Ама тоа можеби за директните портови. Како и досегашните кои не секогаш се оптимизирани и средени
Колку што видов јас од нови игри, од старт се најавени многу и за писи, така да, во еден месец ништо нема да се смени наеднаш, пак се очекува добра оптимизација.

Крај краеви, ако оладат сега ради новиве со заштитата од пиратерија на стариве, секој мора да има една конзола, макар било за 4 игри.

Значи вака, прво игрите се прават за Xbox 360, па за PS3 се конвертира, па за PC. Логиката е дека ако работи кај најслабиот, тогаш ќе работи сигурно океј кај најјакиот. Мене не ми смета, зашто ова гомнарските компании (Nvidia, Intel) форсираат нови производи непотребно. God of War 3 стои рамо до рамо со секоја PC игра од последните години, а изјавија дека користи 66% од моќта на PS3. Така што простор за оптимизација има.

Поентата е дека мултиплатформските игри работат сосема океј на конзоли, значи 90% од сите игри. Ексклузивите на конзоли се нешто посебно, а искрено вложувањето во графичка од 300 евра не ми вреди за 7-8 игри кои ќе ја искористат.
Значи ова што се случува делумно ја уназадува гејминг технологијата, но од аспект на корисник - GTA V на профи графика и резолуција на 7 години стара конзола, полн погодок. На PC ќе бара ненормални перформанси (заради гомнарските компании кои не оптимизираат), така што...

Ова со синглплеер не ми е јасно, ако збориме за пиратерија, за 50 долари ГОДИШНО ќе се изнаиграш игри на Xbox Live - сите игри!
Мац, јас сум олд скул играч (за ленти зборуваме, не за дискети :)) и одамна помина времето кога играв се и сешто. Сега во главно се задржувам на ММОRPG, FPS, и понекој лаган убаво направен RPG за опуштање. Стратегии прекинав пошто бараат премногу време за да играш на компетативно ниво multiplayer.

Oва го кажувам чисто за да илустрирам како воопшто не ме влечат игри од типот на God of War, Castlevania и плејадата слични наслови кои без навреда ми се помалку детски со принципот на форсирање на сите тие филмски секвенци каде треба да стиснеш право дугме во право време за да отиде понатаму секвенцата... Последниот дел од Макс Пејн ми се згади и не можев да го довршам од примената на сличен принцип на играње. Предходните делови беа одлични, но последниов очигледно беше кроен за конзолите и нивниот стил на играње.

GTA што ја спомнуваш никад ја немам заиграно, ниту еден минут од ниеден наставак, едноставно не играм такви игри и тотално ништо не ми значи за која платформа ќе излезе прво а за која потоа.
Извесно е дека вие конзолашите си ги сакате тие жанрови/поджанрови на игри со таков гејмплеј и тоа си е ваша работа. Не не палат сите истите работи... па соодветно на тоа споредбите на платформите се излишни. :)

Иначе не е точно тоа дека ти треба видео карта од 300+евра за квалитетно да играш. Пола па и помалку од тоа е доволно, ако знаеш каде и што да подесиш во играта... И во 99% од случаите нема да можеш да најдеш разлика во скриншотовите, во случај да мислиш дека нешто страшно се губи на квалитет или доживљај во играњето. Еден куп непотребни ствари се ставаат во опциите за графиката за да се палат копиљаците на фрејрејт од 3 цифри и сите слајдери за графичките сетинзи поставени скроз на десно... и заради тоа да купуваат прескапи видео картици.

Така да секој со своето, некој сака плавуши, некој црнки, некој црвенокоси... некој па и кељави ги сака. Секому неговото, цепај што ти прави кеиф и уживај... ;)

Легнувам на кревет, легнувам на земја, седам на фотелја, седам на кревет, седам на земја......
Кога играм имам слобода, и правам што сакам.

Предност која поради повторно би одбрал конзола искрено...
--- надополнето: 18 септември 2013 во 21:51 ---
Да не правам муабет кога ќе се собереме цело друштво да играме фудбал/кошарка. Такво нешто на пц јас неможам да замислам.
Не сакам да губам јас време, да местам хдми кабел да преместувам комјутер во дневна, па да враќам....

Конзола си е конзола и .

Џои, ова беше проблем некогаш одамна. Еден HDMI кабел и некој добар контролер од Logitech, жичен или безжичен, и... кој те спречува да бидеш пак слободен? ;)

Има еден многу про аргументи за конзолите, ама овој одамна веќе не е...

Џои, ова беше проблем некогаш одамна. Еден HDMI кабел и некој добар контролер од Logitech, жичен или безжичен, и... кој те спречува да бидеш пак слободен? ;)

Логично нели.....

Но мене десктопот ми е во спална, а телевизорот ми е во дневна со конзолата....

јас сум љубител на хокеј и рагби, но за жал девелоперите за пц не не ебаваат нас пц гејмерите?

Немам поим, не играм тоа. Туку кажи како иде WoW, DotA или некој добар FPS на конзолата?

Немам поим, не играм тоа. Туку кажи како иде WoW, DotA или некој добар FPS на конзолата?

само 2 игри имате да се пофалите , so sad:( ,final fantasy > wow ,добар фпс Uncharted Kill zone итн,

Dota ej :pos: не ми се верува дека некој ја искористи у аргумент кој fail:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom