„Гардијан“: Албанец од Македонија сопственик на најдобриот ресторан во светот

• Креатор на темата Креатор на темата @Lbaneso
  • Време на започнување Време на започнување
Во центарот на Берлин исто така има еден многу добар ресторан кој го држи македонски Албанец. Сум бил таму сум разговарал со човекот и сум се чуствувал многу пријатно.
Незнам зошто толку предрасуди и генерализирање.

Не е на албанец, туку на торбеш (македонец-муслиман) по потекло е од с.Урвич, Тетовско.

Ами чекај, торбешите викаат не сме македонци-муслимани, туку торбеши како етнос?
Освен тоа, излегувате глупи со вакви постови, де за РЕНЕ дека немало албанско име, де за ова, значи просто ви пречи да признаете. Но кого боли к*р за тоа, само вие излегувате глупи.

Ами чекај, торбешите викаат не сме македонци-муслимани, туку торбеши како етнос?
Освен тоа, излегувате глупи со вакви постови, де за РЕНЕ дека немало албанско име, де за ова, значи просто ви пречи да признаете. Но кого боли к*р за тоа, само вие излегувате глупи.

Да не кажам дека ти излезе глуп со постов, ама прво провери кој кого цитира пред да реплицираш.
Постот на кој ти реплицираше не се однесуваше на Рене, туку на друг сопственик на ресторан.

Иначе во Виена бев во една од најскапите и најелитните пицерии чиј газда беше Албанец католик од некое тетовско село. Името му го заборавив.

Да не кажам дека ти излезе глуп со постов, ама прво провери кој кого цитира пред да реплицираш.
Постот на кој ти реплицираше не се однесуваше на Рене, туку на друг сопственик на ресторан.

Иначе во Виена бев во една од најскапите и најелитните пицерии чиј газда беше Албанец католик од некое тетовско село. Името му го заборавив.

А што викаш ти да прочиташе еднаш малку подобро, па после да ми реплицираш. Првата реченица беше за цитираното (ресторантот на македонецот-муслиман). А другиот дел ми беше општо за постовите на темата(не сите, еден добар дел).

И ај сега истепајте се за националноста на човекот, наместо да кажете само, алал да му е.

Човекот е роден во Македонија или има потекло од Македонија, што има врска дали е Албанец или Торбеш или Македонец.

НАЈВАЖНО Е ДЕКА ЧОВЕК ОД НАШАТА ЗЕМЈА Е НАЈДОБАР ВО НЕШТО, ДА МУ ДАДЕ ГОСПОД ЦЕЛ ЖИВОТ ДА БИДЕ НАЈДОБАР ВО ТОА ШТО ГО РАБОТИ.

Секоја чест за човеков,си успеал и си тера работа сеа браво браво..

Јас сум во бизнисот со угостителство и знам колку е тешко.Али у светски рамки па батка треба ГУРУ пичмајчин да бидеш.БРАВО.

Има многу видеа за него на јутјуб.

бравос, ме радува секаков успех од овие краишта

Одлично за човекот.Вреден е и работлив и резултатите се видливи.Да останеше во МК ќе се зафркаваше со бирократи,партии,циркузи и сл. глупости.

Одлично за човекот.Вреден е и работлив и резултатите се видливи.Да останеше во МК ќе се зафркаваше со бирократи,партии,циркузи и сл. глупости.

Во вториот клип , во 4:20 , ја спомнува Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom