Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ти разбираш дека извидница се користи ноќно време ама против луѓе, кои КОРИСТАТ СВЕТЛО, ОДМАРААТ, СПИЈАТ, НЕМААТ СУПЕР УВО КОЕ РЕАГИРА И НА НАЈМАЛ ШУМ. Да пратиш извидници на зомбиња кои не користат никаков извор на светлина, не одмараат, не спијат и газат се пред себе е бесмислено, нит можеш да се доближиш без да те забележат нит па можеш да ги видиш пошто е глува темница. Имам осет дека пола од вас не знаат што е тоа глува темница во зима и магла кога и со светло не гледаш прст пред око. Ке извидувале они во темна зима со снежна бура и магла, денес со коли и долги светла не гледаат пола метар пред себе. Јаките тактички генерали.
Затоа е попаметно да пратиш во јуриш се што имаш од лесна коњаница, да изгине. Најде замерка за праќање извидница, безмислено било, ама праќање на стократно повеќе луѓе е оправдано. Тоа е таа силна логика на просечен ГоТ фан. :D

Затоа е попаметно да пратиш во јуриш се што имаш од лесна коњаница, да изгине. Најде замерка за праќање извидница, безмислено било, ама праќање на стократно повеќе луѓе е оправдано. Тоа е таа силна логика на просечен ГоТ фан. :D

Никој не вика дека е паметно што се испрати коњаницата ffs. Чисто сумњам и дека тоа беше планот. Усвари може и да беше, пошто беа поставени на прв ред. Али сигурно ќе чекаа момент кај што ќе можат да ги видат пред да тргнат. Али Мелисандерто им го допре на еден, им се запалија на сите и онака понесени од моментот, again, факинг ЏОРА, генијалецот на бојно поле, дава наредба да тргнат. Не некој друг. Џора. Не викам дека е паметно, but i can see the reason behind it. Али јбг, ако то ме прај просечен фан. Нека биде.

Inb4, ushte 10 stranici za Dotrakite. :icon_lol:
Inaku kolku shto znam, Night King i WW mozhe da imaat mnogu povekje vrska so First Men. Dopolnitelno, Targaryen doagjaat na Westeros iljadnici godini posle pojavuvanjeto na WW, po padot na Valyria (okolu 400 godini pred nastanite vo GoT).

Сто пати подобра одбрана ќе направеа ако Дотраките и Унсалид заедно ја држеа линијата,

Коњаница да држи линија? Имаш играно некогаш стратегија? Имаш гледано некогаш филм од тој жанр?
Како може во иста формација да ставаш коњаница и пешадија? :D

И сега со која војска ќе ја нападнат Серси, кога се на се 10тина души останаа, но ајде да не бараме логичности каде што нема :D

И сега со која војска ќе ја нападнат Серси, кога се на се 10тина души останаа, но ајде да не бараме логичности каде што нема :D

Нели не им требаше војска ? Нели 2та змеја можеа да победат војска од undead. 20 000 луѓе не би требало да се проблем за нив.

Чекај ќе видиме колку се. Веројатно има останато нешто малку, плус Knights of the Vale не знам каде се (со Ројс), цела епизода ги немаше. Секако ќе се бројчано инфериорни, + два змеја.

Коњаница да држи линија? Имаш играно некогаш стратегија? Имаш гледано некогаш филм од тој жанр?
Како може во иста формација да ставаш коњаница и пешадија? :D
Не можат, али затоа го пишав тоа оти ќе беше пологично од начинот на кој што ги искористија Дотраките.:icon_mrgr:

Сериозно толку многу ја тупите за Дотраките и тактиката не ми се верува.Се тоа си беше добро ама најголемиот проблем е што ја направија Серсеи помоќна од Најт Кингот. После ова реално Арија може да ја убие Серсеи за 2 секунди. Ама не они ке ја тупат 4 саата за факинг Серсеи мрш. И битката си беше супер стварно до толку ја претерувате.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Сериозно толку многу ја тупите за Дотраките и тактиката не ми се верува.Се тоа си беше добро ама најголемиот проблем е што ја направија Серсеи помоќна од Најт Кингот. После ова реално Арија може да ја убие Серсеи за 2 секунди. Ама не они ке ја тупат 4 саата за факинг Серсеи мрш. И битката си беше супер стварно до толку ја претерувате.

НК беше оверконфидент во победата кога стигна до Бран. Гледај ги неговите изрази кога се гледаа во очи со Бран, нс лицето на НК ќе видиш мала збунетост. Очигледно Бран видел нешто (макар на секунда) што НК не го видел - Арја.

Не можат, али затоа го пишав тоа оти ќе беше пологично од начинот на кој што ги искористија Дотраките.:icon_mrgr:
Епа брат, ако знаеш дека не можат, која е потребата да кажеш дека е глупост што коњаница нападнала прва? :D

Како ја направија помоќна од Најт Кингот ?! Со истава војска, и 2 змеја Серсеи ќе беше срамнета за моменти. На сите им беше тоа јасно пред да отидат на север. Освен што џуџето не сакаше да се користат змејовите пошто нешто можело да им се случи и ќе ја сметале за луда ако само го срамни Кингс Лендинг.

Овдека буквално никој немаше шанса. Се што беше на поле, го нема веќе. Не навлегувам како Џејми и Сем преживеаа ( тука е веќе нелогичноста ).

Тоа што Серсеи го надживеа НК не ја прави помоќна. :facepalm:

Чекај ќе видиме колку се. Веројатно има останато нешто малку, плус Knights of the Vale не знам каде се (со Ројс), цела епизода ги немаше. Секако ќе се бројчано инфериорни, + два змеја.
И Јара со неколку брода остана, ќе склопат нешто.

Со дотраките најпаметно ќе беше да бидат на нозе, втора линија зад "ансалид". Ама пак, они се цел живот на коњи + тешко некогаш да се бореле во дисциплинирана формација.

Со дотраките најпаметно ќе беше да бидат на нозе, втора линија зад "ансалид". Ама пак, они се цел живот на коњи + тешко некогаш да се бореле во дисциплинирана формација.

Брат, дивјаци ср. Посмешно ќе беше ако преку ноќ научат формациски поставувања. Од друга страна Ансалид секогаш биле обучена војска, затоа и издржаа толку многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom