Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
малце оф топик :
освен Winterfell и Night's watch никој друг нема никакви ингеренции за областа во која се населија дивјаците. областа (the gift) е во сопственост на night's watch и по царски декрет Вазалот на север треба да ја заштитува таа област.. значи ни Umbers ни било која друга куќа не ни надлежна за таа област па ни има право да се меша. дилемата ми е дали од пуста гордост не сакаа да попуштат Umbers во случајот дека тие редовно испраќале луѓе да служат и не прифаќаат дивјаци да се населат јужно од ѕидот или пак има и некоја друга причина за нивната инволвираност?

13434970_1287906464552738_5297574292176139171_n.jpg

Кој играл WoW знае :D

Од која преспектива е Ремзи добар а Џон лош:icon_lol:?
Од перспективата на куќата Болтон, Ремзи има право на освојување на северот исто како што Старк имаат такво право. Добро ја искористи ситуацијата на Старкс и стана заштитник на северот (тука нема љутиш, појакиот секогаш преживува, послабиот е отфрлен, тоа ти е природна селекција) . Тоа што е психопат си е друг проблем.
Џон двапати ја изневери ноќната стража (еднаш со дивјаците, еднаш кога дезертираше како командант), и се тоа му се простува зошто е фанс фејворит.
Како што реков, секоја приказна има различни гледишта. Не бидите толку затворени во умот

Епизодава е чекавме две сезони...
Криво ми е само што Грејџој не го скина Ремзи :(

@Tomasino
Не можеш да му замериш на Џон што така им се пушти на сите, уствари тоа баш убаво го опиша неговиот лик, односно неговата душа. Затоа и го дадоа она Don't од сер Давос, затоа што он знаеше дека Џон ќе тргне. Таков е Сноу, добар човек, си ја почитува фамилијата и се би направил за нив. Според мене ова е баш добро направено и не би замерил ништо. Дури мислам дека на крајот Ремзи стварно да предложеше битка 1 на 1 Џон ќе прифатеше. :D

КИНГ ЏОН! :cuc:
Ако некој заслужува да носи титула крал од сите ликови во серијава тоа е Џон..
Ненадминлива храброст, моментот кога застана сам пред коњаниците на Болтон беше најмоќното нешто што сум го видела до сега..
Јас би рекол ненадминлива глупавост. Моментот кога ги остави своите на цедило и тргна во самоубиствена мисија, сам против 6000 воини, беше најглупавото нешто што сум го видел досега.

Тоа е исто како некој идиот да скокне од облакодер директно на асфалт, и ти да речеш "леле колку е храбар човеков, му скокна на асфалтот да го крши со маја гери, ЦАР!". Не, не е тој цар, тој е идиот. Џон, на пример, е архетип за најглуп идиот.

Се надевам ќе умре копилето во следна сезона.

Најдобрата епизода досега..Fucking masterpiece,Несакав вака да заврши Болтон сакав жив да биде одеран и полека полека да умира да се мачи,.Литлфингер маме му јебем цел живот манипулатор ама очекувам Санса да го сќине на крајот,битката на копилињата беше епска Сноу против сите за момент помислив дека ќе го здробат коњите и по втор пат ќе умре ете ти ги отпозади неговите ... Во наредната сезона очекувам да падне секс помеѓу Калиси и Јара..Се на се најдобра епизода досега во Game of Thrones...Се наежив кога ѓи ставија знамињата Старкови..

Џон све би го стаил само крал не. Он е дефинитивно еден од најголемите борци во серијава, ако не и најголем, но за крал не е никако. Еве прост пример е последнава епизода каде безглаво тргна против шест илјадна војска само затоа што го убија брат му пред него. Он се води според емоциите, башка е и наивен.

Крал може да биде џуџето, Бејлиш, такви ликови кои знаат и да манипулираат и да бидат гомна. Овие двајца ги лупнав онака од ракав колку да доловам само. :D

Сите останати, освен Џон.
Останатите не веруваат дека воопшто постојат White Walkers, и плус попрво меѓусебно ќе се истепаат, а не па да собереле војска против WW. Така да останува само Џон, не за џабе го вратија од мртвите. На крај краева серијата е за Џон и Калисито, едниот да ги спаси од WW, другава да го земе тронот, барем тоа што ќе остане од него. Не знам зошто толкава омраза кон ликот на Џон, не направи никаква глупост цела серија.

Навистина, глупав Џон. Во епска борба за живот или смрт, не се однесуваше рационално и дозволи да го понесат емоциите.

Навистина, ненадминлива глупавост. :facepalm:

Последно уредено:
Навистина, глупав Џон. Во епска борба за живот или смрт, не се однесуваше рационално и дозволи да го понесат емоциите

Навистина, ненадминлива глупост. :facepalm:
Се надевам не си саркастичен пошо се согласувам со тебе :)
Иначе ако евентуално бејлиш го добие северот и воспостави контрола тој ќе стани lord paramount on the riverlands, protector of the vale and the north. Можите да го забележите пропустот на тајвин и кардиналната грешка на серсеи. Педофингер има доволно армија да отцепи пола кралство и да се осамостои од нив ако земиме во предвид колку се ослабнати ланистер

Се надевам не си саркастичен пошо се согласувам со тебе :)
Иначе ако евентуално бејлиш го добие северот и воспостави контрола тој ќе стани lord paramount on the riverlands, protector of the vale and the north. Можите да го забележите пропустот на тајвин и кардиналната грешка на серсеи. Педофингер има доволно армија да отцепи пола кралство и да се осамостои од нив ако земиме во предвид колку се ослабнати ланистер
Саркастичен е. Мене ми се потсмева, демек да излезеш сам против 6000 војска со намера да им ги искришиш кичмите на сите, е нешто најпаметно на светот, најепско.

Ама тоа е, глуп човек не може да препознае глуп потег.

Го ругаш Рикон пошто трчал нелогично, не бегал цик-цак а си ја направил најнелогичната работа, си почнал да ја гледаш серијава од 5та сезона.
Стелт има невидена среќа, замисли сите да можевме пак да имаме шанса отпрва да ја гледаме серијава, што ќе беше..
А да ја гледа серијата не од прва туку од последна, сакам да знам како би изгледало тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom