Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Синоќа ја изглеав епизодава и уште не ми се верува.. до толку ли бе мораше у пм.. најомилениот лик да ми го утепа.. само ако не го вратат у живот, се откажувам од серијава :mad:
Глупачава Калиси ли да ја гледам понатака..мрш:гомце:
Ја заплакав коа ја изглеав за вас не знам:place::place:

А кој рече пак дека се живи? :cautious:
Станис го виде дека го убија?
Од кога ГоТ се плаши да покаже крваво обезглавување?
Do your duty...
Тоа ли и е должноста на Бриен? Да го убие станис? Или да си брка работа со Санса?
За Џон.
Шо мајка бара Црвенокосата да дојде на ѕидот?
Туку така рандом зема си отиде и дојде на ѕидот?
Зашо уопште му се пушташе она на него? Гола мола а у?
90% сум сигурен дека ќе го оживее како и рестото од интернетот.
А поради тоа не очекувајте дека ОДМА ќе го видиме во сезона 6 епизода 1.
Ќе го влечкаат да не држат во искушение ама прилично сум сигурен дека нема да умре.
А Станис исто сум прилично сигурен дека е жив...барем за сега.

Da, tehnicki ne lazat nisto, moze Kit nema dogovor za 6ta sezona.
7ma od the other hand...

Ali Stanis e 50-50 ja mislam, ne ko 90te na John.
Poso crvenokosata ko da odbra koj da spasi.

Финалево ич не ми чинеше да си кажам.
Значи секоја ебана сцена со некој лик заврши со клифхенгер ,ама една не се расчисти како што треба. факинг ступид американс ,се‘ е заради нив ова.
За Џон сум сигурен дека ке преживее , вака или така.

За Станис има оправдано сомневање дека е жив бидејќи немаше директен кадар каде Бриен го обезглавува , а претходно се држеше за ногата па можеби ја ампутира , можеби некој од позади ќе ја убие Бриен , може да претпоставуваме . Сноу е мртов , може само Мелисандре да го врати , ама нејзините способности не ми даваат надеж.

Почнувам да мислам дека нема да го оживеат Џон само затоа што 99% мислат дека ќе го оживеат.
Aко се толку дегени да го напраат тоа - sure.
Башка не знаеме шо наумил Мартин и дали стварно ќе го слушаат.
Али ко шо реков, баш поради тоа шо сите мислат така нема да биде инстантно оживувањево.
Не би рекол дека е спојлер али во книгите последниот збор на Џон му е "Ghost..." а не "Olly..."

Eдит: бонус

Глумецот на Џон Сноу рекол дека нема да глуми во сезона 6
две работи идат на ум:
- лаже пошо нормално нема да рече lol jk, im alive, totally filming season 6
- стварно нема да го има цела сезона и ќе го оживеат во сезона 7 коа ќе подзаборавиме

бонус 2
Пред една година имало кастинг за Varamyr Sixskins, а цела сезона 5 не го видовме
warning: знам дека ликов може се брои ко спојлер ама тотално нишо не ви значи само името така да не го гуглајте :icon_lol:

бонус 3
Џон ако умре всушност се ослободува од заветите на Гавраниве, оние дека “неможе да има секс (лол), не може да биде владетел“ итн итн. Со ова кога би го оживеале ќе може да се бори за северот и тронот :)[DOUBLEPOST=1434488364][/DOUBLEPOST]Едит2:

Зашто сеа не се спојат темите? ASOIAF и ГоТ се до иста точка. Дали 2-3 плотлајнс фалат во серијата.
Да можеме да шпекулираме на раат.
@wot

Последно уредено:
Aко се толку дегени да го напраат тоа - sure.
Башка не знаеме шо наумил Мартин и дали стварно ќе го слушаат.
Али ко шо реков, баш поради тоа шо сите мислат така нема да биде инстантно оживувањево.
Не би рекол дека е спојлер али во книгите последниот збор на Џон му е "Ghost..." а не "Olly..."

Eдит: бонус

Глумецот на Џон Сноу рекол дека нема да глуми во сезона 6
две работи идат на ум:
- лаже пошо нормално нема да рече lol jk, im alive, totally filming season 6
- стварно нема да го има цела сезона и ќе го оживеат во сезона 7 коа ќе подзаборавиме

бонус 2
Пред една година имало кастинг за Varamyr Sixskins, а цела сезона 5 не го видовме
warning: знам дека ликов може се брои ко спојлер ама тотално нишо не ви значи само името така да не го гуглајте :icon_lol:

бонус 3
Џон ако умре всушност се ослободува од заветите на Гавраниве, оние дека “неможе да има секс (лол), не може да биде владетел“ итн итн. Со ова кога би го оживеале ќе може да се бори за северот и тронот :)[DOUBLEPOST=1434488364][/DOUBLEPOST]Едит2:

Зашто сеа не се спојат темите? ASOIAF и ГоТ се до иста точка. Дали 2-3 плотлајнс фалат во серијата.
@wot
Ама како што видовме до сега според ќерка му на Станис и
Лејди Стоухарт а и во книгите колку што знам Брианен е на сосема друго место
, не одат баш според книгите, што значи дека баш тоа што го смениле од Гоуст во Оли да значи дека нема понатамошен развој за него. Што би ми било чудно со оглед на тоа која му е мајка ама дури и да се открие некако, не гледам како тоа би било значајно за приказната... Како и да е, мислам дека сега е многу предвидлив дека ќе го вратат, а они целат цело време кон непредвидливост..

Ja kolku so sum informiran, u nekoi delovi serijata e duri pred knigite, u drugi serijata uste ne gi stignala knigite.
Ima mislam mnogu stvari sto moze na gledacite da im ja poeba slednata sezona.

Duri i sve da bilo u red, samo ke zborevme otvoreno tuka za site stvari, temite ke si ostanea posebno pak.
Plus ako se spoime so literatura skorpionot nema da se trpi poso pisuva neli, taka ko so ne e reziser.. raat sme.

Ако го оживуваат Џон мислам дека тоа би требало да биде баш на почеток на 6та сезона и тоа во првата сцена. Зашто коа умре Берик, тој дечкото што го оживеа одма истрча за да го направи тоа. Да чекаат цела сезона (каде што би поминал одреден временски период) па да го оживеат за мене искрено би немало никаква смисла.

@wot
tumblr_inline_mgyedftuQm1rq9ghh.gif

Што останува сега, девет месеци ќе си шпекулираме и нагаѓаме за судбината на Џон. Ај нека го оживуваат таму нека ме не нервираат многу.

Попатна информација, рекордна гледаност. Секоја тв програма има некој врв, гледаноста не може да расте засекогаш до последната епизода. Моја прогноза е дека рекордот ќе биде во првата епизода од наредната сезона, кога сите ќе очекуваат разјаснување на сите овие клифхенгери од финалево, а после тоа веќе ќе има благ и константен пад.

e19fee3f7f034c4850e91e09e408a8de.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom