Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
JUSTICE!!! :sneaky:
Ѕверска епизода, кој крај човече срцето ми се исполни. Знаев дека врапците нема да премижат ни на гревовите на Серси.. Се надевам дека ке ја скинат до крајот на сезоната :kuracc:
Крајно време беше да мрднат од мртва точка настаните, 6те епизоди ми се провлекоа како скоз лабаво, да почнеше сезоната со дејствата од 7ма епизода немаше да приметам ништо нејасно..
Баш ме интересира што ќе направи Калисито сега, се надевам дека конечно ќе се сети дека некаде таму на Вестерос имаше трон за да освои и Тирион ќе биде заслужен за тоа :cautious:
Приказната со Станис и жртвувањет на ќеркаму ме потсети на делот од Илијадата за микенскиот крал Агамемнон што ја жртвуваше ќерка му за да ја освои Троја.. Океј имаше и претходно во едно интервју каде Џ.Р.Р. Мартин изјави дека многу од ликовите и дејствата се инспирирани од митологијата.
Инаку прочитав негде дека Брон ќе се жени со оваа од Дорн.
Многу емотивна ми беше сцената за Мејстер Емон, добар лик беше :(
И кревам раце од Санса, не бива ништо од неа млитав карактер е.. И Тион е премногу brain washed..
Сега само во Станис верувам дека ќе ги срози Болтонови.

Attachments

• geger44.jpg
    geger44.jpg
    135,6 KB · Прегледи: 78
Tywin Lannister: Any man who must say, "I am the king" is no true king.

tumblr_nox1rmwvyK1qmegh6o1_250.gif
tumblr_nox1rmwvyK1qmegh6o2_250.gif

Освен цицките на таа не-толку убавата и претставувањето на Тирион пред Денерис - срање епизода.

Сектава е како Вижуалајз на Брет Стајлс (Менталист) за сиромашни.

Da si se citiram sam, uste oj Januar mi e ova pisano, znacit haos.:boksix:
so far so bad...

Се надевам дека во следната епизода Лесли ќе се разбудит и ќе кажат дека се во 7 сезона е сон пошо е кошмар.
Шо планираја со оние хај тек си фи вхатевер таблети ?:lut:

Ко да е решен некој да ми ги уништи сите серии што сум ги загледал, како тргна годинава се плашам за Game of Thrones.

QyksleN.jpg

Порано гледавме цицки али цицки на симпатични девоќи, мене оваа ми е ко машко шо требало да бидит женско, не ми се свиѓат...

Интересна епизода, после смрта на ser Barristan, Калисито во секоја можна сцена покажвеше слабости, сега со Тирион мислам дека ќе е многу поинтересно во Мирин и ќе ја ивајт на вистински пат.. Другото е сасвим солидно, ојдоја работите малце напред, Санис мислам дека пак ќе добијат шлаканица зш немат да ја послушат моментално најубавата жена во сериава.

Ќе ми објасни некој кога малава успеа да ги премачка сечилата со отровна маст ?? За Оберон знаеме дека ги премачка пред самата борба, ама колку што знам, „Песочниве“ не ни знаеа дека Брон и Џејми ќе бидат таму.

Од друга страна, колку и да е операторот со сечила умешен, ако противникот не спие, не се става отров на сечилата бидејќи преголема е шансата самиот да си нанесеш некоја повреда, а камоли ако се бориш со некој кој има оружје (сечило) со подолг дофат од твоето.

Ќе ми објасни некој кога малава успеа да ги премачка сечилата со отровна маст ?? За Оберон знаеме дека ги премачка пред самата борба, ама колку што знам, „Песочниве“ не ни знаеа дека Брон и Џејми ќе бидат таму.

Од друга страна, колку и да е операторот со сечила умешен, ако противникот не спие, не се става отров на сечилата бидејќи преголема е шансата самиот да си нанесеш некоја повреда, а камоли ако се бориш со некој кој има оружје (сечило) со подолг дофат од твоето.
Одеа да ја брцнат Мирсела.

Ок беше епизодава бе, донекаде.
Санса си беше глупа и си остана глупа. Реално, никој освен Ремзи моментално нема фајде од неа, ни она самата, пет сезони она е беспомошна. Исто и Тион, можат заедно да си ги скратат маките.

Брон стварно имал добар глас. :D
Чудно или не што оваа му го даде противотровот, мило ми е што не цркна.

И најдоброто за крај. Серси бе. И моментот кога скапира дека не и се пише арно. :D

Ме збуни реченицата на Дарио, зошто ја советува да ги убие сите паметни и моќни луѓе во Мерин.

Колку само во прав момент и дојде Тирион на Калиси (веројатно и Варис ќе пристигне наскоро) бидејќи таа е целосно изгубена во владеењето и не знае накаде тера.

Некој поупатен да ми објасни зошто серијата веќе не ги прати книгите? Очигледно е дека направија голема грешка.
Сезонава е катастрофа досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom