Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Лоша епизода, па не би рекол, сите дејствија се придвижија и тоа значајно.

Станис е пред голема одлука, ќе мора да жртвува нешто, далу тронот или фамилијата. Џора напатениот конечно си ја виде кралицата и Тирион конечно дојде до крајната дестинација на своето патување.

У King's Landing толку се збркаа работите што веќе не се знае кој кого затвора и суди, ама мерак ми беше кога и се симна таа циничната насмевка од лицето на Серси. И пак во сето тоа вмешан е намшиот омилен Питер Бејлиш. Само ја не разбрав добро, Бејлиш ли има улога со замонашувањето на Лансел, оти и рече на Олена дека има подарок за неа- убаво момче, дали уствари и верските фанатици се уште една сплетка на Бејлиш?

Ех, Санса, напатената Санса, толку надежи имавме сите за неа, џабе, ништо не научи и пак се врати на старо. Премногу наивна испадна што така лесно падна на ветувањата на Бејлиш дека мирно ќе си седи во Винтерфел и некој (Станис) ќе дојде да ја спаси, и сега шо направи, стана вистинска заробеничка на Ремзи.

Сцените во Дорн, подобри од претходно, бар видовме голо змијче, но сепак непотребна приказна во серијата, ама ептен.
Тоа што и кажа на Олена е дека има информација дека и Серсеи е грешна зошто се рокаше со Лансел (братучед) и треба да има иста судбина. Во втората сезона, има во почетните моменти од некоја епизода, Бејлиш ги виде преку клучалка и си ја чуваше информацијата досега :)

Најсмешно ми е што од сите можни спојлери за сезонава кои можеше Дарк Кинг да му ги каже на овој што навиваше за пола репрезентации на светското, кога се скараа, му го кажа овој за Серсеи дека ќе ја бутнат во затвор и на крај од книгите/серијата, само тој реален спојлер испадна :lolzz:

Бејлиш нема везе со неговото замонашување , али он го натера да признае. Исто ко шо го натера оној Оливар шо го рокаше Лорас.

Ако добро разбирам, Бејлиш и кажува на Олена за Лансел, оваа му кажува на High Sparrow, он го тера Лансел да признае и со тоа да ја инкриминира Серси.

Глупаво одиграно од Серси, ги користеше фанатициве за свои цели а знаеше дека Лансел е меѓу нив и дека имаат опасно минато, не помисли дека ќе и се удри од глава тоа.

Малце безвеза ми беше тоа што му даде против отров ама е hot девојката :drk:.

Овие фанатициве среќа што Томен е дете, инаку досеа сите на колец ќе беа. Сеа е време Томен да се нанервира и да ги убие сите до еден и поверојатно е да го стори тоа.

Друга работа, од овој Рик ништо не бидува... да му ебам се, ми се вратија в грклан ќофтињата што ги јадев, па и на Ремзи да му ебам маќ... остај ништо.

Теон е веќе истрауматизиран до господа, нема шанси враќање на стариот после она малтретирање што го има истрпено.

Се мислам дека крајов на сезонава ќе биде со тоа што ќе ги пуштат дивјациве да влезат и дека тие ќе напраат лом, ќе почнат да убиваат, колат, палат и се друго, така мислам дека ќе биде крајот, не многу напната сезона ама крајот ќе ја направи сезонава најкрвава и најодвратна, ништо чудно и Снешко да загине, само мислење е, а и нема да ме чуди да се деси такво нешто, серијава е mind fuck.

Као што тргнало мајдфак ќе биде да преживеат добриве до крај.

D2G0CG3.gif

Anon dan ti treba antidote i tebe? :D

Neznam kako da se izjasnam, i so sea rabota so poklonot (Trition) so i go donese onaj na Plavana, i Sersei ja lupnaa v zadnana, valjda ke ne osvezat sledna pointeresna ...

Гледам одма сите сте нашле која е глумицата . Годиште , потекло и тн. ;) 19че има, ама италијанките не им викаат од дома ролка облечи ќерко :aplauz:
Сцената Џора кога ја виде Калиси. Фацата.:facepalm:

Џора д Анал мислеше Даенерис ќе пукне од среќа кога ќе го види. :D Ќе видиме што ќе биде со Тирион, каква корист ќе има таа од него.

Досадно, досадно, досадно, досадно, хумор, цицка, досадно, добар муабет меѓу Олена и High Sparrow, досадно, Марџери:love:, досадно, конечно кучката ја пикнаа во затвор.

Епизодава in a nutshell...

Искрено сезонава е многу слаба затоа што дејството се развива поспоро отколку претходно но она вистинското што ми пречи се премногуте филери во секоја епизода. Еве кокнретно епиздоава со Сем и Гили пак, Дорн или Серсеи со Томен/Марџери, значи си идат на карта на веќе изградена публика да прават пари и не ги кривам, ама можеа бар некои подобри филери што би биле поинтересни, шо знам, ама јака цицка држеше змијчето, ме потсети на една бивша.:LOL:

Ама битно серијава мрдна од мртвило, почна да се раздвижува и неколку ликови се веќе на потег што треба да го одреди дејствието натака на серијата. Моја претпоставка е дека Томен ќе ја земе Армијата и ќе ги нападне Врапциве и си тоа во King's Landing ќе почне граѓанска војна, класика сценарио. Од друга страна овој ќе ја жртвува ќерка му за ѓаоли за да победи ебана војна и трон. И така натака, значи се на се видено добиваме една шаблонска сезона од ГоТ, серија што важеше за рушење на сите шаблони и клишеа кога се работи за приказна и пресврти.(n)

момент што ми остави најголем впечаток од епизодава беше кога Сем застенка кога му се качи оваа... :icon_lol::icon_lol: вредеше цело пимплање со нивната жална и досадна ситуација само за тој момент :D

Пострашно од тоа да не се спомнат овие до крај е да се спомнат а да не се појават ич. Како Илирио, на пример.

Illyrio-Mopatis-HD.png

Типов избаци од нигде никаде јајца од змеј и го нема нигде цела серија. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom