- Член од
- 11 декември 2009
- Мислења
- 1.411
- Поени од реакции
- 3.330
Срце, ги изгледа 4те епизоди и тапа ти се? Сезоната ќе биде тапа?
Можда не цела сезона, ама пола ДА !!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Срце, ги изгледа 4те епизоди и тапа ти се? Сезоната ќе биде тапа?
Jа заборави битката на ѕидот, која имаше најголема акциона панорама во историјата на телевизијата. Инаку и покрај сите кратења, серијава има најголем кастинг во историја на телевизијата. (ваљда го знаеме тоа сите, а ако сум грешка нека ме поправи некој)И серијата сама по себе е крива за нашите преголеми очекувања, серијата имаше ненадминливи моменти кои тешко да ги достигнат други серии, па и самата таа.
Погубувањето на Нед, Blackwater, Red Wedding, Purple Wedding, Oberyn vs. The Mountain, тоа е веќе телевизиска класика, и ние очекуваме веќе во секоја втора епизода да се случуваат вакви сцени, секако ќе има и монотонија, пад на дејството.
Што беше уствари поентата со овој,2 сезони пројдоа го нема да се појави.А од друга страна 10 минути го тупат за љубовната конекција помеѓу типац што е кастриран.Стварно?
За што е build-up приказната на Берик во серијата?
Во книгата знаеме.
Можда ќе дознаеме некад, не можам да знам у главите на D&D што се дешава. Знам само дека утнаа еден многу јак монолог на Берик и дека понекад на D&D им се дешава да се откажат од нешто што го почнале.Што беше уствари поентата со овој,2 сезони пројдоа го нема да се појави.А од друга страна 10 минути го тупат за љубовната конекција помеѓу типац што е кастриран.
За жал, не ги допишува. Лудом радовање е тој мит дека ги има напишано, ама не ги објавува.Нормално делумно за настанатава ситуација е и тој крив, јер е мрза и не ги допишува или не ги објавува преостанатите две книги. .
@ElNinho за другово што го изоставив се слагам у целост, нема муабет неможе да се оцени уште сега иако адаптацијата е беспрекорна,целата сценографија и се околу серијава е детализирано до совршенство, што само по себе си е A+ и без конкуренција. Ама, горе споредбиве не се баш океј, имаш ЛОТР, Хобит, Star Wars кои се трилогии и ги ставаш у ист кош со серии кои имаат извадено по 6 сезони и повеќе.Затоа GoT, LOTR/Hobit/Middle Earth, Star Wars, etc, никогаш нема да можат да се стават по сите критериуми во ист кош со Sopranos, BB, Wire, etc. затоа што се ниво погоре, ако не по квалитет тогаш по обем.
Јер ваквите спори епизоди во BB знаевме да ги фалиме нели, оти биле дообликување на карактерите и приказната.
@ElNinho за другово што го изоставив се слагам у целост, нема муабет неможе да се оцени уште сега иако адаптацијата е беспрекорна,целата сценографија и се околу серијава е детализирано до совршенство, што само по себе си е A+ и без конкуренција. Ама, горе споредбиве не се баш океј, имаш ЛОТР, Хобит, Star Wars кои се трилогии и ги ставаш у ист кош со серии кои имаат извадено по 6 сезони и повеќе.
Не постојат многу критериуми преку кои се рејтува една серија, доволни се оние основните: оригинална сторија, добро напишано сценарио и добра глума, се друго е додаток. Сопранос пример, во тие три критериуми го има достигнато самиот врв, од друга страна ГОТ e адаптација но сценариото е предобро напишано, третиот елемент е дискутабилен и според мене не е на исто ниво со она на Сопранови.
Огромната предност на ГОТ е дизајнот и детализирањето на сетовите до совршенство, практично достигнаа нови врвови у овој поглед, поради ова серијата достигна огромна гледаност и е моментално на прво место. Сопранови беше неприкосновен број 1 на HBO пошто го редефинираше поимот драма.
Ако глеате занатски (филмски - режија енд стаф), ја мислам дека True Dec. е најбоље до сеа.
Сепак според мене треба да заврши за да праиме муабет која е подобра,бидејки крајот ми е меѓу најбитните работи во некоја серија. Пример Wire ми е најака бидејки има многу добар крај,ми се чини испланиран од режисерот уште коа ја напраил првата епизода. На сопранови крајот не ме импресионираше(мислам намерно направен за + епизоди во иднина ако не умреше актерот),исто и лост од омилена ми падна ниво подоле ради тоа.@ElNinho за другово што го изоставив се слагам у целост, нема муабет неможе да се оцени уште сега иако адаптацијата е беспрекорна,целата сценографија и се околу серијава е детализирано до совршенство, што само по себе си е A+ и без конкуренција. Ама, горе споредбиве не се баш океј, имаш ЛОТР, Хобит, Star Wars кои се трилогии и ги ставаш у ист кош со серии кои имаат извадено по 6 сезони и повеќе.
Не постојат многу критериуми преку кои се рејтува една серија, доволни се оние основните: оригинална сторија, добро напишано сценарио и добра глума, се друго е додаток. Сопранос пример, во тие три критериуми го има достигнато самиот врв, од друга страна ГОТ e адаптација но сценариото е предобро напишано, третиот елемент е дискутабилен и според мене не е на исто ниво со она на Сопранови.
Огромната предност на ГОТ е дизајнот и детализирањето на сетовите до совршенство, практично достигнаа нови врвови у овој поглед, поради ова серијата достигна огромна гледаност и е моментално на прво место. Сопранови беше неприкосновен број 1 на HBO пошто го редефинираше поимот драма.
Вака ломотевте и за втора сезона (мислам втора беше, сФе ми е измешано и книги и сезони) и Блеквотер Беј на крајот ја извади сезоната. Не може се` да е акција, расплети, борби, обезглавувања. Испаѓа најарно да ги скинат Ланистери, Санса на трон, свршена прича, пријатно.