Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Нема понатаму, ќе успее да совладе неколку од нив али на крајот ќе му се скрши дрвениот меч од арморот на Сер Мерин Трант што е дел од кралската гарда. Откако ќе му се скрши мечот, Мерин Трант ќе тргне накај него и тука има кат. Чим Мерин Трант нема спомнато ништо за него значи дека Сирио Форел е мртов.
За жал.
Да ама миџетот или Станис ама ич не ми текнува кој беше, низ епизодиве рече, I don't believe in that, you simply cannot beat Syrio Forrel with a sword. :D

Единствено што треба да направи е да го освои Кингс Лендинг и да ги победи Тирел. Ланистер се потрошени, Северот е растурен, Стормлендс исто, Бејлиш е прагматичен. Во коалиција со Мартел и Бејлиш може без проблем да ги победи Тирел, па после регион по регион да ги реинтегрира во кралството. Ама и се ослободуваат робови...
Имаат Lannisters армија во Casterly Rock и Lannisport а и нешто во King's Landing. Голема кралска куќа се со многу поданици и не ја загубија целата армија во војната.

Одличен кастинг за Doran Martell, добро го доловува ликот - калкулативен, мистичен и трпелив. Dorne се помало кралство на југот за да влегуваат во отворена војна, нивната предност на војување се пустините и сонцето, кој е нивен симбол и го има на знамето прободено од копје.

Имаат Lannisters армија во Casterly Rock и Lannisport а и нешто во King's Landing. Голема кралска куќа се со многу поданици и не ја загубија целата армија во војната.

Одличен кастинг за Doran Martell, добро го доловува ликот - калкулативен, мистичен и трпелив. Dorne се помало кралство на југот за да влегуваат во отворена војна, нивната предност на војување се пустините и сонцето, кој е нивен симбол и го има на знамето прободено од копје.
Имаат армија, ама немаат пари. Огромни долгови им направи војувањето, другиве се свежи.

Се чудам од кај ми е познат овај од Дорн принцот, сега ми текна дека глумеше и во Da Vinci Demons, и таму таков мистериозен, трпелив тип глумеше, дефинитивно му лежи таква улога :D

Да ама миџетот или Станис ама ич не ми текнува кој беше, низ епизодиве рече, I don't believe in that, you simply cannot beat Syrio Forrel with a sword. :D
Единствено ако Форел е Faceless Man и му го земал ликот на Мерин Трант, па да е сеуште жив:ROFLMAO:
Едноставно ќе спомнеше нешто Трант ако ќиднал или се случило нешто чудно.

Шукурац бе Мерин Трант, кој беше тој и јас ја пратам серијава :D

Човек во кралската гарда. Најсвежа сцена со него е кога ги донесе тие двајцата кај Серсеи што ја носеа демек главата на Тирион.

Имаат Lannisters армија во Casterly Rock и Lannisport а и нешто во King's Landing.
Од кај оваа информација? Ја колку што знам нигде не спомнаа кај се моментално армиите.
... или сум заборавил некоја сцена?

Од кај оваа информација? Ја колку што знам нигде не спомнаа кај се моментално армиите.
... или сум заборавил некоја сцена?
Имаше претходната сезона кога траеше војната со Роб Старк, тогаш Тајвин објаснуваше како планира да напаѓа,брани и со што располагаат. Исто мислам спомна и кога збореше со Џејми кога сакаше да го праќа во Кастерли, дефинтивно не е информација од книга т.е спјлер, сигурен сум дека беше спомнато во серијата, не се сеќавам кој момент точно :)

Имаше претходната сезона кога траеше војната со Роб Старк, тогаш Тајвин објаснуваше како планира да напаѓа,брани и со што располагаат. Исто мислам спомна и кога збореше со Џејми кога сакаше да го праќа во Кастерли, дефинтивно не е информација од книга т.е спјлер, сигурен сум дека беше спомнато во серијата, не се сеќавам кој момент точно :)
Знам дека во серијата се спомна за армиите малку и на неколку места, ама они зборат за моменталната состојба.

Знам дека во серијата се спомна за армиите малку и на неколку места, ама они зборат за моменталната состојба.
Па добро де, што менува? Секако армија нема да напушти база за една сезона :D Не биди параноичен :D

02-s5-media-blast-lena.jpg

Еден од најодвратните ликови ми е. Глумецот имаше кратка улога во Vikings. Кога видов како го скинаа таму убаво ми дојде на душичката некако. :D

02-s5-media-blast-lena.jpg

Еден од најодвратните ликови ми е. Глумецот имаше кратка улога во Vikings. Кога видов како го скинаа таму убаво ми дојде на душичката некако. :D
Види му го носот бе сигурно мајка му дур бил мал и раснел го млатела со медицински кломпи у фаца каква караконџула, се чудам како го заборавив. :D
И тука ќе му дојде редот, пак ќе ни е убо на душичката прашање на време е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom