Game of Thrones

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нема понатаму, ќе успее да совладе неколку од нив али на крајот ќе му се скрши дрвениот меч од арморот на Сер Мерин Трант што е дел од кралската гарда. Откако ќе му се скрши мечот, Мерин Трант ќе тргне накај него и тука има кат. Чим Мерин Трант нема спомнато ништо за него значи дека Сирио Форел е мртов.
За жал.
Да ама миџетот или Станис ама ич не ми текнува кој беше, низ епизодиве рече, I don't believe in that, you simply cannot beat Syrio Forrel with a sword. :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Единствено што треба да направи е да го освои Кингс Лендинг и да ги победи Тирел. Ланистер се потрошени, Северот е растурен, Стормлендс исто, Бејлиш е прагматичен. Во коалиција со Мартел и Бејлиш може без проблем да ги победи Тирел, па после регион по регион да ги реинтегрира во кралството. Ама и се ослободуваат робови...
Имаат Lannisters армија во Casterly Rock и Lannisport а и нешто во King's Landing. Голема кралска куќа се со многу поданици и не ја загубија целата армија во војната.

Одличен кастинг за Doran Martell, добро го доловува ликот - калкулативен, мистичен и трпелив. Dorne се помало кралство на југот за да влегуваат во отворена војна, нивната предност на војување се пустините и сонцето, кој е нивен симбол и го има на знамето прободено од копје.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Имаат Lannisters армија во Casterly Rock и Lannisport а и нешто во King's Landing. Голема кралска куќа се со многу поданици и не ја загубија целата армија во војната.

Одличен кастинг за Doran Martell, добро го доловува ликот - калкулативен, мистичен и трпелив. Dorne се помало кралство на југот за да влегуваат во отворена војна, нивната предност на војување се пустините и сонцето, кој е нивен симбол и го има на знамето прободено од копје.
Имаат армија, ама немаат пари. Огромни долгови им направи војувањето, другиве се свежи.

H

HoT IcE

Гостин
Се чудам од кај ми е познат овај од Дорн принцот, сега ми текна дека глумеше и во Da Vinci Demons, и таму таков мистериозен, трпелив тип глумеше, дефинитивно му лежи таква улога :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Да ама миџетот или Станис ама ич не ми текнува кој беше, низ епизодиве рече, I don't believe in that, you simply cannot beat Syrio Forrel with a sword. :D
Единствено ако Форел е Faceless Man и му го земал ликот на Мерин Трант, па да е сеуште жив:ROFLMAO:
Едноставно ќе спомнеше нешто Трант ако ќиднал или се случило нешто чудно.

H

HoT IcE

Гостин
Шукурац бе Мерин Трант, кој беше тој и јас ја пратам серијава :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Човек во кралската гарда. Најсвежа сцена со него е кога ги донесе тие двајцата кај Серсеи што ја носеа демек главата на Тирион.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Имаат Lannisters армија во Casterly Rock и Lannisport а и нешто во King's Landing.
Од кај оваа информација? Ја колку што знам нигде не спомнаа кај се моментално армиите.
... или сум заборавил некоја сцена?

H

HoT IcE

Гостин
Од кај оваа информација? Ја колку што знам нигде не спомнаа кај се моментално армиите.
... или сум заборавил некоја сцена?
Имаше претходната сезона кога траеше војната со Роб Старк, тогаш Тајвин објаснуваше како планира да напаѓа,брани и со што располагаат. Исто мислам спомна и кога збореше со Џејми кога сакаше да го праќа во Кастерли, дефинтивно не е информација од книга т.е спјлер, сигурен сум дека беше спомнато во серијата, не се сеќавам кој момент точно :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Имаше претходната сезона кога траеше војната со Роб Старк, тогаш Тајвин објаснуваше како планира да напаѓа,брани и со што располагаат. Исто мислам спомна и кога збореше со Џејми кога сакаше да го праќа во Кастерли, дефинтивно не е информација од книга т.е спјлер, сигурен сум дека беше спомнато во серијата, не се сеќавам кој момент точно :)
Знам дека во серијата се спомна за армиите малку и на неколку места, ама они зборат за моменталната состојба.

H

HoT IcE

Гостин
Знам дека во серијата се спомна за армиите малку и на неколку места, ама они зборат за моменталната состојба.
Па добро де, што менува? Секако армија нема да напушти база за една сезона :D Не биди параноичен :D

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165

Еден од најодвратните ликови ми е. Глумецот имаше кратка улога во Vikings. Кога видов како го скинаа таму убаво ми дојде на душичката некако. :D

H

HoT IcE

Гостин

Еден од најодвратните ликови ми е. Глумецот имаше кратка улога во Vikings. Кога видов како го скинаа таму убаво ми дојде на душичката некако. :D
Види му го носот бе сигурно мајка му дур бил мал и раснел го млатела со медицински кломпи у фаца каква караконџула, се чудам како го заборавив. :D
И тука ќе му дојде редот, пак ќе ни е убо на душичката прашање на време е :D

Kajgana Shop

На врв Bottom