Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Како ли од Game of Thrones стасавте да правите муабет за конквистадорите и полските хусари само вие си знаете ваљда...

Не, клучниот збор е тоа што секоја фигура си има свои предности и мани, како тешката коњица, така и замевите.

Гледај вака, можеби во серијалот има змаеви, бели шетачи, магови и слични фантази работи, ама главнината на случувањата се реални (барем би требало да бидат), интриги, воени тактики, вооружување и слично.
Проблемот не е во Мартин, бидејќи тој ги има истражено тие компоненти пристојно добро, проблемот е во продуцентите и режисерите што не се придржуваат до ова.

Логорот на Менс би требало да биде на чистина обиколена со шума. Не можеш да сместиш 100.000 луѓе во шума на едно место, за тоа ќе ти треба шума со величина на амазонската прашума. Едноставно не можеш, па макар биле и десетина од тој број.
Значи кампот би требало да биде на чистина, додека коњицата на Станис се доближува скриена низ шумата, и нападот го извршува со формирање на краевите на чистината и напад кон средината на чистината каде што се наоѓа кампот (од барем две страни, за да биде ефикасно).

Главната ударна сила на тешката коњица е масовен напад во линии со употреба на долги копја за бодење (воглавном како што беше и прикажано). Таков напад не е можен низ шума, нити реално, нити надреално.

Ова можад да важи за обична коњаница, ама онаа од Станис не беше обична, нова раса на коњи башка војниците се помогнати од магијата на Мелисандре. Ја виделе се напалиле и маме ебале.

Коњица која во шума добива битки, ами шо знам, шпанските конквистадори во мексичките џунгли, во јужноамеричките планини не возеа Сеати ваљда. И тие исто така се бореа со племиња технолошки и тактички инфериорни со нив.

Уште една шо во меѓувреме ја најдов

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Klushino

Доминатно коњичка војска, победува армија пет пати поголема од неа.

Истиве (полските хусари) имаат и други слични успеси во текот на 16 и 17 век.
http://en.wikipedia.org/wiki/Polish_hussars

800px-Kluszyn.png

Кај виде ти овде напад во шума ??

Ова можад да важи за обична коњаница, ама онаа од Станис не беше обична, нова раса на коњи башка војниците се помогнати од магијата на Мелисандре. Ја виделе се напалиле и маме ебале.

Е за ова може и да си во право. :P

Ама цепидлачиш и ти сега Трпе, треба ли сеа гугл мапс да отварам за да гледам дали околу тоа селото имало шума или не, тоа зеленото таму по крајот нели е шума.

Поентата ми беше дека има битки низ историјата каде помалубројна коњаница успеала да порази поброен но технолошки позаостанат и неорганизиран непријател.

А и мора да признаеш дека сцената каде витезите на Станис ги опколуваат дивјаците изгледа многу подраматично и има ефект отколку да беше истата слика со пешадија.

А сепак ова е телевизиска серија, што е еден вид уметност, а не battle simulator.

Дај банирајте го овој Трпче од темава, книгите од уста не ги вади.

Од кај ти е таа идеа, сега баш јадев пилешки батак. :icon_lol::icon_lol:

Ама цепидлачиш и ти сега Трпе, треба ли сеа гугл мапс да отварам за да гледам дали околу тоа селото имало шума или не, тоа зеленото таму по крајот нели е шума.

Поентата ми беше дека има битки низ историјата каде помалубројна коњаница успеала да порази поброен но технолошки позаостанат и неорганизиран непријател.

А и мора да признаеш дека сцената каде витезите на Станис ги опколуваат дивјаците изгледа многу подраматично и има ефект отколку да беше истата слика со пешадија.

А сепак ова е телевизиска серија, што е еден вид уметност, а не battle simulator.

Гледаш, овде се согласувам со тебе во потполност, проблемот е во режисерската изведба, а не со самата битка. ;)

Прејака симболика околу breakers of chains, ослободување цели сезони на крај змејчињата си ги стави под синџири врз сметка на другиот змеј кој почнал да се дрогира со марихуана и влегол во лоши друштва, сигурно и пирс има. Па и криците во катакомбите.. :place: Конечно Дени да ми е интересна или нешто околу неа. Спојлер беше за изгореното дете, но сепак ебено језиво пак! Сноу ми беше малку лејм моментот како да го наместат кај Менс и тоа кога Станис ќе нападне, као изнервиран сум упм ќе идам со голи раке без меч и дајрволф да го убијам Менс и распаднам неговата "100.000" војска. Но ете така морало. Ми се допаднаа дијалозите меѓу нив се дур не се деши шитстормот со Станис. Тогаш здивев и не беше битно колку било интересно зборувањето. И не беше изненадување, барем ја и реков на мојата дека сигурно е Станис. Како пушка. И тоа не беше врв. Мелисандре низ огнот кога ја дадоа.. скокнавме! Епик! Најдосадните ликови како Дени и Сноу беа дури прејаки за следење во епизодава! И да додадам, Менс ми е совршена фацка за крал надовор од ѕидот кој не клечи, само што толку му е максимумот, јебига..

Све ми беше совршено, онака за навивање дури, освен Бриен и Кучето. Ептен аматерски почна борбата и си реков еве до сега савршенство без мане али мора изгледа да ми ја уништат епизодата. И безразлика што не бев задоволен од исходот, претензична стана битката и држеше на сам раб нервима. Малиот психопат Арја веќе знаевме како ќе ја градат, сега само ја зациментираа насоката. Уште од прва сезона си ја хејтам и ми е досадна, но мислам дека конечно ќе почнам да уживам и со сцените со неа. Видеќемо. Valar Morghulis! Valar Dohaeris bitch! We need Jaquen поише up in this motherfucker.

Друго за кое добив тапкање по рамо беше Varys. "Eве ти го конечно". Многу ми беше мака што Littlefinger го развијаа толку како лик а го запоставија Varys oлку. Во втора сезона двајцата ми беа омилени и најинтересни за следење со надмудрување и дијалози, се дур не ја кранкнаа играта на тоа поле кај сите ликови, поготово кај Тајвин и секој во комбо со него. Дури се разочарав на судењето колку аутомацки си изрепетира све што требаше и си отиде, заглавувајќи го Тирион повеќе во гомна, зимајќи во предвид нивните сцени и љубов (no homo). Eптен мерак ми направи. E сега Тирион.. сезоната ми беше тој хајалт, нормално нели и едвај чекав да видам што ќе произлезе. Зјапав како животот да ми зависи од тоа. Шае рецимо ми беше недефиниран лик, во ред што излезе само проста курва, но зошто ја претставија лудо заљубена која ќе го следи до крајот на светот, дури и ќе идеше против Серсеј и Тајвин со него ако требаше, за на крај вака.. барем некој хинт да имаше, некое цинично смеење дур се ебаваа, да нагласат дека е само глупа курва, да побараше пари или штагод, не за друго.. се убив шпекулирајќи со што ја уценуваат за судењето и кој, и дали е за да го спаси Тирион само. На крај со разочарувачко чувство во уста. Имено.. да се навратам беше бонус worth waiting, но Тирион незнеше за неа. Тој отиде директ во одаите на Тајвин, но оружејте после курвата го зема.. сигурно не планирал да го убие, глуп потег, сигурно сакал да ЗБОРИ. :/ Џејми tho. <3

Kако и да е, џуџето го сакаме одамна, и цела сезона ми се врти околу него, ама и Тајвин го сакав, па ептен поделени мислење имав.. самошто не ги регистрирав многу од толку што беше епик сцената.
Say that word again.. *после неколку минути тензија и дијалози*... whore.. инстант истрел!
:vozbud:

Серсеи беше уф! Очекував блоуџаб дури! Колку е јебозовна само! А и одглуми ѕверски!

Врвот ми беше Брен! Факинг Брен еј! Колку вредеше чекањето и мизерувањето низ сите негови сцени со компанијата. Ептен имаше Dark Souls/LOTR шмек.. Неможам да ви најдам гејмплеј, али resurrecting skeletons and firebombs! Премногу ми се допадна битката и ефектите, ме здрма ненормално јако, безразлика што некој си небитен Џоџен умре или за малку Ходор, Брен беше конечно бедес! Или барем на минута.. се дур не беше сведок на мал милион supernatural ствари, му прозбори сам факинг уизард и тој што прави? Прашува дали некад ќе прооди. Like a peasant. Како и да е, исто се согласувам дека екстрас се must! The first men, house Targaryen, all that. Нејсе, совршено склопено, и секако дека реална претпоставка е дека ќе лета змајеви, не ебени чавки!

Освен тоа, за рецимо минатата епизода оваа беше врв, стриктно зборено за борби, cgi и визуелно доживљавање in general. Во споредба со црното грдило од минатата. Или ретардираните борби.
Совршен крај за сезоната.

Доста и за историјата на сите битки во шуми од почетокот на светот.
Имате уште некој ден за средување импресии.

Кенкате за реалност а не канкате дека војстака од Станис отепа се на се 5 мина и Манс се предаде. То е, пари треба. Иначе дури дојдеа до Манс требаше крв да падни бааги.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom