Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе бре, Менс е излезен од Ноќната Стража пред само околу десет години. Навистина верувате дека Менс не ја знае состојбата во Ноќната Стража ?? Навистина не знае дека ги нема повеќе од неколку стотини, и дека само три замоци се поседнати со луѓе од Ноќната Стража ???
Така де, затоа и јас реков дека не му веруваше Менс на Џон но сепак неможе да биде сигурен, да му поверуваше на Џон ондак не верувам дека ке ги пратеше Тењаните и Тормунд од другата страна на ѕидот, бидејки тоа ке беше сигурна смрт.
А за тоа дека три замоци се поседнати му беше многу јасно на Менс, но он сакаше Црниот Замок да го среди одма преку нападот на Тењаните и кланот на Тормунд.

За моментот што се искачуваа по ѕидот сосема се согласувам, не им требаше тоа, едноставно нема теоретски шанси нешто да постигнат.

Сега ми текна која беше единствената сцена која ме изнервира ептен.

Оној брадосаниот големиот дивјак шо беше со Игрит од нашата страна на ѕидот, им утепа сам десетина луѓе, го избодеа со еден куп стрели и уште сакаше да се бори и место да му забијат секира у главата они викаат да го врзиме ќе го испрашаме после.

А бе тиквари ниедни ако се ослободи има цел Castle Black да го заколе, значи овие на ѕидот ич не гледаат ГОТ, не знаат дека од вакви глупи потези гинат сите важни ликови.

Ваљда не е спојлер ова но еве де ако не се ослободи и не го истепа пола замок!

Сега ми текна која беше единствената сцена која ме изнервира ептен.

Оној брадосаниот големиот дивјак шо беше со Игрит од нашата страна на ѕидот, им утепа сам десетина луѓе, го избодеа со еден куп стрели и уште сакаше да се бори и место да му забијат секира у главата они викаат да го врзиме ќе го испрашаме после.

А бе тиквари ниедни ако се ослободи има цел Castle Black да го заколе, значи овие на ѕидот ич не гледаат ГОТ, не знаат дека од вакви глупи потези гинат сите важни ликови.

Ваљда не е спојлер ова но еве де ако не се ослободи и не го истепа пола замок!
Битно име е Тормунд, повеке им служи жив, си го знаат они тоа.

Битно име е Тормунд, повеке им служи жив, си го знаат они тоа.

Море заеби битен-небитен, после траумите од дуелот на Оберин и Планината ја викам секој голем тип одма убивање на место, правење муабет со него дури кога главата ќе му биде одделена од телото.

Ејмон Таргариен е пратен на Ѕидот пошто го бутнал змејот у погрешна пештера или друга е работата?

Ми се свиѓа симболиката која ја употреби. Суптилно.

Игрит, таман деновиве почнав да развивам некоја емоција кон црвенокоси момиња и мораше да се деси :( Али јасно беше, ко све друго у серијата, не можеш да идеш контра на "how things are done". Логично беше еден да умре, а мислам дека Џон има уште баааајаги да го гледаме у серијава. Он е единствениот лик што очекувам да го гледаме до самата последна епизода од целиот серијал, едноставно има нешто такво у него, каква и да е серијата. Све дур не мрдне јужно, според мене е сигурен. Говната се дешаваат коа ќе отидеш у King's Landing, таму е поверојатно да те скинат преку клевети и заговори, отколку у напад од 100.000 дивјаци.

tumblr_n6wj3nK44W1qc781xo3_250.gif

tumblr_n6wnd3zKhr1r9h4heo1_500.jpg

Не ви личат? :D

Следната епизода би требало да биде неколку пати поинтензивна од оваа со барем 6-7 EPIC моменти така да ready your buttholes
9тава епизода е најскапа досега.

А после тоа период од 5 месеци чекање ќе се самоутепам

P.S
Bu1HD6p.jpg

Инаку, со оглед на тоа што ништо не се дешаваше епизодава надвор од Ѕидот, имав бајаги време да размислувам за тоа што може да се случи следната епизода, поврзано со Тирион. Не верувам во тоа, не ми е баш логично, али некако лесно можам да си го замислам, иако е long shot. Hear me out:

Џејми го ослободува Тирион откако му дал мозгање на тоа приказната за тој чичкото им нивни што ги тепал тие инсектите, па откако ќе му даде некој краток говор во стил "едниот брат почнал да ја открива мистеријата, а другиот ја завршува", пробува да му помогне. Али по некој чуден сплет на околности, пречекани се од Серсеи, се дешава гужва при која она му забива нож на Џејми пошто овој пробува да му овозможи време на Тирион да избега, и дур се гледаат у очи од блиску, оваа плаче пошто мора да го напраи тоа за себе, Џејми е у неверување и шок, при што доаѓа емотивна, а истовремено шокантна музика со таков амбиент во братоубиствен стил, кај што сите сме "OMG!", додека овој паѓа на земја и умира. Тирион секако успева да избега на некој начин. Со тоа би се вратил малце балансот, ќе видиме мртов Ланистер, а сепак добар мртов Ланистер, али не најдобриот, а "злото" во вид на Серсеи Ланистер сепак ќе победи на некој начин, али со тоа што Тирион ќе избега све ќе биде у одличен баланс.

Поттикнат сум на вакво размислување главно заради Џејми. Осеќам дека веќе како лик почнува да губи многу значење и дека веќе нема место за него во серијата. Најверојатно и нема да се деси тачно ова сценарио, али I place my bets дека Џејми Ланистер ќе го дочека крајот во последната епизода од оваа сезона.

П.с: И сакам и нејќам да се деси ова, ако стварно се деси никој нема да ми верува дека од памет сум го истресол :D

А Емон Таргеријен за која жена збореше во дијалогот со Сем?

Па затоа прашував и јас.Иам една заебана теорија која може да биде таа жена,и дека можеби излегло нешто од неа после одреден број на месеци..:coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom