Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Само што ја изгледав. И не, не се сложувам дека нема негативци во ГоТ. Мартин е најголемиот негативец од сите!!!
Оберин, бе :place: Ќе си умрам од мука.

Морам да ја изгледам пак, пошто ништо не видов цела епизода очекувајќи ја борбата, а сеа од кога ја изгледав скроз се блокирав.

П.С: И за кој тим да бидам сеа?

мозокот му го извади еј.. ни најмалку не го очекував тоа :/

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Кога му го лупна боксот по кој излетаа сите расипани заби, знаев дека ке го јаде Оберин.

Абе @iksimkd, озбилно ти кажале како е у книгите и го плесна сеа тоа на форум? Дајте осет малце бре. Се изнатреска спојлери.

Кој спојлери ги натрескав? Се што кажав беше тоа што се случи во епизодата. Мислам дека по милион пати е кажано да не се отвара темата додека не се изгледа новата епизода поради можност од спојлери.

Лоша режија.
Можда нај лоша епизода оваа сезона.

Aпсолутно. 8мата секогаш беше епик од сите сезони, а оваа беше најлоша епизода од цела сезона.
Досадно ми беше да бидам искрен а и знаев декам БУМ-от ќе е борбата па така.. (n)
Сценографијата беше совршена едино, ме потсети на прва сезона, детали, камера.. визуелно прекрасна. Ништо повеќе.

Инаку да разјасниме, незнам Ел Нињо како дошол до спојлерот кој бај д уеј е последно зборување од мене надоле, ама сам по себе не му текнало, ако не од книгите, од интервјуа, форуми и сајтови, некој поврзал нешто, некој инфилтрирал спојлер, и сеа вие поврзувате ко ебен Грегори Хаус така? Во епизодата апсолутно ништо не наговестува на имање отров, а тоа со името освен да се викал Оберин Умирам од Планината во Борба, ништо не значи дека бил Red Vipеr. И да, играм дота. И муабетиве зошто имало кадар со чистење копјето е апсолутен КУР ФАКТ ако незнаеш за спојлерот. Таква дедукција од 3 секунди жими курот. Башка првото копје се скрши.

Било намерно или не..

Инаку и јас мислев ќе посегне по Тајвин и така ќе умре..

Reek прилично мизерна трансформација.

Ramsey прилично интересен ми стана, кога го прикажуваат во паралела со татко му, не ми е баш психопат just cus.

Danny ебате досадната пачавра. Невозможна е значи.

Ако умре Тирион ќе треба потајно да ја гледам, се договоривме со мојава дека ја прекинуваме. :D

Епизода без Cersei не е епизода.

Да не излезе од кога умре плачам, али Оберин си владееше. Вистинска штета.

Оваа со кучево ако не се сретне со сестра и како Брен со Сноу.. ќе плукнам по телевизорот.

Кој спојлери ги натрескав? Се што кажав беше тоа што се случи во епизодата. Мислам дека по милион пати е кажано да не се отвара темата додека не се изгледа новата епизода поради можност од спојлери.

Икси доста бе и ти да не та зашутирам.. :sneaky:

@Џени фино си ги зачистила, само дели поени ко std. Нема да е на одмет.

Не ме нервири и ти, и да сум пишал спојлери е било од голема возбуда после епизодата. :drk:

Па од голема возбуда и јас викам да не те зашутирам де. Ако имаш читано книгите, на темата како по јајца да одаш!

Па од голема возбуда и јас викам да не те зашутирам де. Ако имаш читано книгите, на темата како по јајца да одаш!

Хаха, ај нема веза. Избришан ми е посто как шо гледам така да се извинувам на сите ако имаше спојлере.

OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG !!! Толку сум возбуден што првин ќе пишам па после ќе ги читам коментариве.

Тек сеа ја изглеав епизодава, коа видов дека за еден ден 20 страни има напишано знаев дека мора многу заебана работа да се десила. Дури и нема да се бунам вие што ми заебавте малце пред тоа за да ми биде јасно дека нема да тепа Оберин. Сепак... OMG OMG OMG!!!!!!

Значи, разбирливо беше борбата да се стаи на крај, али пак цело време бев у исчекување. И иако бев у исчекување, пак сите сцени беа фантастични. Значи многу битни работи се десија, а и тие што не беа битни, беа интересни. Колку и да ја чекав борбата, беше прејако исчекувањето и што све се случуваше дотогаш. И да ја немаше борбата, ова пак ќе беше една од најдобрите епизоди. Али да баталам све друго... леле еј. Неколку моменти пред да го собори изненадно на земја, очекував Планинава да каже нешто шокантно за тоа кој наредил силувањето, али тоа траеше само кратка секунда. Затоа коа го собра, одма све стана јасно ко што ми беше од почетокот. Ај тоа, коа го фати за врат и се виде дека не може да мрда... пак исто. Али и коа му го акна боксот и му излетаа 7-8 заби, е тогаш беше милијарда посто јасно дека нема кај да бега Оберин. И коа фати да му ги стиска очите... лелелелеле каква сцена. Нозете ми откажаа и мислам дека не дишев од моментот коа го собра, па се до самиот крај. И самиот амбиент беше перфектно опфатен, плус онаа Елариа коа врисна, Серсеи коа се смееше подмолно, Тајвин со мерак си ја прогласи смртта на синот, а и фацата на Тирион: "You had him! You fucking had him... you dumb bastard... you finally had what you wanted..."

На епизодава и давам десетка со 100 од 100 можни бода, најдобра од сите досега, и дефинитивно покрај нејзиното влегување во топ 5 (ако не и 3) епизоди ever, серијава сега дефинитивно ми напраи пресврт и ја сметам за една од најдобрите направени било кога.

Ми го направи денот, подобро не можеше да заврши. Па иако сите навивавме за Оберин, размислете и ќе сфатите дека негова победа ќе значеше многу тапа момент од аспект на возбуда и самото тоа ќе овозможеше не толку возбудливо продолжение. This is for the best...[DOUBLEPOST=1401769263][/DOUBLEPOST]А и ќе заборавев. Најмоќен момент беше немоќта на Оберин. У секоја секунда од моментот на појавувањето беше така лабав, а самоуверен тип, дур знаеш дека зад себе поседува огромна моќ. Иако го заболе за све, сепак знае точно што сака и како да го добие. У текот на борбата го покажа истиот карактер. Затоа кога пред сите у King's Landing, а и пред сите нас, врискаше у немоќ и агонија дур овој му ја гмечеше фацата... е тоа беше моќен момент.

Последно уредено:
Па добро, индиректно она ми ги искара очите. Барем на крајот успеа да го натера планината да признае.

ara8eraz.jpg

Ич не ми е јасно тоа што Санса има толку многу фанови, јас повеќе ќе ја почитував дури и ако умреше во првата сезона после татко и одколку вака лицемерно да опстојува.

За мене многу поприродна е реакцијата и развојот на Арја. Неможе толкав гнев и неправда да се крие постојано со лажна насмевка

Последно уредено:
дај бе го испотивте со ел нињо ебате, како тоа не може да се сомнева у тоа, што има врска епизодава кога Тајвин по смртта на Џофри се произнесе дека овој е експерт за отрови, кога отиде кај него дур овој тераше оргија. И сеа не е можно у борбава да '' мамел '', a се бореше против грамада, битка која беше убеден дека ќе ја добие, од каде таа самодоверба ...

поентата ми е дека можеше да се поврзе, да се најде некое нзс или и ова ви е нелогично ?!?! незнам што се дешавало ама спојлерот претпоставувам настанал ради тие што читале па издале, така некако укапирав ја дека било.

дајте вака да напраиме, да отидеме на некоја локација, подискретна, и да се рашљакаме тие што ја пратат серијава vs тие со книгите, да се остаиме, и на темава да пишуваат само едни, односно ние што ги неаме прочитано книгите зашто толкав гнев иаме насобрано, за тоа дека ќе тепаме не сумјаме, него да глеаме жртви да нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom