Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
дај бе го испотивте со ел нињо ебате, како тоа не може да се сомнева у тоа, што има врска епизодава кога Тајвин по смртта на Џофри се произнесе дека овој е експерт за отрови, кога отиде кај него дур овој тераше оргија. И сеа не е можно у борбава да '' мамел '', a се бореше против грамада, битка која беше убеден дека ќе ја добие, од каде таа самодоверба ...

Нема врска ова. Видовме дека Оберин располага со завидни боречки способности. Отров или не отров, Планината беше готов.

Тој момент кога wot коментира дали епизода/серија или филм е досаден - Priceless :D

wot-ever dude :tapp:

Како тренд врие од reaction видеа на youtube на луѓе кои ги гледале Ned Stark's death, Blackwater Battle, Red Wedding, Purple Wedding и тако даље, каде им се фатени искрени реакции во врска со шокантни и контраверзни случувања или пресврти во епизодите. Типично ова се 9ките од секоја сезона, ама оваа сезона ни донесе повеќе такви епизоди (освен Purple Wedding има видеа и за Tyrion's Trial/Speech и Lysa's Fly Away Day).

Сезонава изгледа врвно (за сега) ја приклучува 8та епизода на овие великани и трендот на reaction видеа. Сигурен сум дека како минува времето, ќе има се повеќе и повеќе такви видеа на youtube. Еве едно од нив:

Ја натерав и братучетка ми да направи reaction video. Ќе видиме дали ме послушала, фан е на Оберин, и уште не ја гледала епизодата :D. Биче забавно.

MOAR REACTION VIDEOS:

Само што ја изгледав. И не, не се сложувам дека нема негативци во ГоТ. Мартин е најголемиот негативец од сите!!!
Оберин, бе :place: Ќе си умрам од мука.

Морам да ја изгледам пак, пошто ништо не видов цела епизода очекувајќи ја борбата, а сеа од кога ја изгледав скроз се блокирав.

П.С: И за кој тим да бидам сеа?

I know how you feel, I had to punch walls in order not to cry and feel manly again :D

Не е работава дека добродушните карактери секогаш им лета глава, испаѓа само тие што се fan favorite. На страна дека има причини зошто сите тие цркнале, и грешките кои ги направиле. Сепак Мартин ги пишува ликовите, нормално дека ќе ја направи приказната како направиле кобна грешка за да ги скине. Свесен бил дека на многумина ќе им се допадне (дали збориме за Нед Старк, Кал Дрого, Оберин, не е важно). И криво ми е што трендот не е толку добродушните, праведни и примерни луѓе дека гинат туку само fan favorites. Мора да прекине овој циклус инаку најсериозно ќе ми се смачи од серијата и најискрено може да прекинам да ја гледам. Сега и за Тирион сме во неизвесност (уште еден fan favorite btw), а шансите не се добри и за Џон Сноу (пак, fan favorite).

Што се однесува до тимот - Наместо за индивидуа, можеме за куќата да навиваме (тоест, семејството или поширокиот клан), така да предлагам Team Martell како замена :D

Во 5тата сезона се потврдени кастинзи за ликовите на Доран Мартел (брат му на Оберин), Тристан Мартел (син на Доран), и 3 од 7-8те bastard ќерки на Оберин (Обара, Тиен и Нимерија), кои колку што разбрав од кастинг репортажата, треба да бараат одмазда во 5та сезона, така да не е се загубено :P

Ич не ми е јасно тоа што Санса има толку многу фанови, јас повеќе ќе ја почитував дури и ако умреше во првата сезона после татко и одколку вака лицемерно да опстојува.

Лицемерно да опстојува? What the fuck dude!? :D lololol

Немојте да мислите сега Санса е којзнае што.

A што е?

Се трансформира цела сезона ликот, и тек сега беше поочигледно, и тоа трансформација ако не во позитивен лик (ко татко и), во таков кој можеби ќе ја преживее Играта.

Последно уредено:
Ја прочитав сега главата од книгата со борбата. Супер доловена на екранот. Еј уште не можам да се помирам, како можеше бе Оберин да умре, најинтересен лик.

И не знам од кај заклучивте дека Тајвин со задоволство ја прогласи смртта на Тирион. Фацата му беше иста цело време, не трепна. И Оберин кога покажа накај него никако не изреагира. Јас на негово место у тој момент би shit bricks.

Ленче и Оберин заедно се у риал лајф или нешто трипам?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ја прочитав сега главата од книгата со борбата. Супер доловена на екранот. Еј уште не можам да се помирам, како можеше бе Оберин да умре, најинтересен лик.

И не знам од кај заклучивте дека Тајвин со задоволство ја прогласи смртта на Тирион. Фацата му беше иста цело време, не трепна. И Оберин кога покажа накај него никако не изреагира. Јас на негово место у тој момент би shit bricks.

Што ли ќе правеше Тајвин со Тирион ако Оберин победеше во дуелот.

Ленче и Оберин заедно се у риал лајф или нешто трипам?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не, The Mountain му ја украде.

amXQ4rX_460s.jpg

".. anyone who comes in contact with Lena Headey develops an instant crush. talk about male or female. And then I would marry Cersei because that's Lena Headey, and I love Lena Headey. I'm going to try and marry her, anyway" - Pedro Pascal @wot

Oберин ме потсеќа на Џерард, he had it, and then, he kinda slipped ...
#комплекси
Патем реплицирав на ова, али ми избришаа пошто имав додадено нешто небитно. Anyways...

I'm a Liverpool fan and I approve this, стварно забележлива е сличноста :D

Тој момент кога wot коментира дали епизода/серија или филм е досаден - Priceless :D

wot-ever dude :tapp:

MOAR REACTION VIDEOS:

I know how you feel, I had to punch walls in order not to cry and feel manly again :D

Не е работава дека добродушните карактери секогаш им лета глава, испаѓа само тие што се fan favorite. На страна дека има причини зошто сите тие цркнале, и грешките кои ги направиле. Сепак Мартин ги пишува ликовите, нормално дека ќе ја направи приказната како направиле кобна грешка за да ги скине. Свесен бил дека на многумина ќе им се допадне (дали збориме за Нед Старк, Кал Дрого, Оберин, не е важно). И криво ми е што трендот не е толку добродушните, праведни и примерни луѓе дека гинат туку само fan favorites. Мора да прекине овој циклус инаку најсериозно ќе ми се смачи од серијата и најискрено може да прекинам да ја гледам. Сега и за Тирион сме во неизвесност (уште еден fan favorite btw), а шансите не се добри и за Џон Сноу (пак, fan favorite).

Што се однесува до тимот - Наместо за индивидуа, можеме за куќата да навиваме (тоест, семејството или поширокиот клан), така да предлагам Team Martell како замена :D

Во 5тата сезона се потврдени кастинзи за ликовите на Доран Мартел (брат му на Оберин), Тристан Мартел (син на Доран), и 3 од 7-8те bastard ќерки на Оберин (Обара, Тиен и Нимерија), кои колку што разбрав од кастинг репортажата, треба да бараат одмазда во 5та сезона, така да не е се загубено :P

Лицемерно да опстојува? What the fuck dude!? :D lololol

A што е?

Се трансформира цела сезона ликот, и тек сега беше поочигледно, и тоа трансформација ако не во позитивен лик (ко татко и), во таков кој можеби ќе ја преживее Играта.
Не примети дека освен 2-3 лика сите се како што викаш ти fan favorite? Пошто толку е добро осмислено, напишано и одглумено од одлични актери публиката се поврзува со голем број од ликовите. :)

ne mozam da ja izvadam od glava scenava, kopanjeto u oci i vrishtenjeto na Oberin, kolku bolna scena, perfektna, ali bolna, u paket so pukanjeto na glavata i momentot koga i dvajcata lezea eden do drug.

u pizdu materinu, poremetuvaat vakvi sceni, kolku i da znaes deka sve e gluma, evekti i slicno, dzabe be, i na temava nekako mrtvo.

Vo sekoj slucaj, za udiranje u psiha Crvenata Svadba, vrvot, nema po jezivo od brcanje vo stomak na trudna zena, pa uste koga ke mi tekne toa e dodadeno i ne bilo del od knigite ( taka razbrav na temava ) ... :facepalm:

A што е?

Сеуште е барана за убиство на Џофри низ цело кралство, мало предавство и готова е. Дури и на Ејри или Ајри како и да се вика има Ланистерови шпиони. Една лага не ја прави голем играч. Колку што Педофингер зависи од неа, толку она зависи од него. Педофингер пред се си гледа само за себе, Санса ја чува од атер за Кејтлин.

Абе ај нека пушти некој асална слика/мапа од светов у серијава. Никако не можам да најдам едно ко што треба. Морам да си визуелизирам поише што-како, вака ептен на слепо ми е коа глеам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom