Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Серсеи, Нед Старк, Васирис, Бејлиш, типката што замина со Рикон, Теон, Валдер Фреј, Болтон, овој што сеа се влечка со Брен ( no pun intended ), батка што го уби Џон Сноу во епизодава, Џора, Марџори, Станис, Гендри, Бенџин ..... не ми текнува на други

Па јас не би рекла дека беше неспособен, туку наивен. На му требаше муабетот со Серсеи во кој и кажува дека знае за инцестот. А инаку пред тоа нели ни покажаа дека се грижи за парите во кралството и такви ствари.
Покажа дека се грижи, ама немаше никаква идеја како би се решило тоа, па му остави на Питер да прави маѓии. Исто се колебаше што да се прави со Таргариени. Влезе во пазар со градската стража, наместо да покаже моќ. Никаква императивна одлука не донесе откако стапна таму, се му беше колебливо.
Мислиш немаше карактер за владател и дека со Северот владееше добро само заради името Старк и целото наследство и стравопочит што тоа име го носи во Северот?
Немаше. Всушност, тој и не ни бил спреман за владетел. Тоа требало да биде брат му. Човекот владееше успешно на северот во помал дел затоа што беше праведен, а таму тоа се цени, а во поголем заради презимето Старк кое по дефиниција му носи нераскинливо блиски односи со Мандерли, Рид и Карстарк. Другите и да се побунат, со нивна помош може да ги загуши, како што правеле другите Старкови низ историјата со Болтон.

Ај искрено, колку актери знаевте од серијата пред да почнете да ја гледате?

Го имав гледано Бејлиш претходно во Бетмен, и Јаген Нхар во Фифт Естејт...
Серсеи, Нед, Станис, Џора, Тирион и Тајвин :)

Како што кажа Инглориус, Нед не ни бил во план за лидер или владетел, секогаш бил во сенката на постариот брат, бил срамежлив и ненаметлив, така да судбината го стави во позиција во која не бил баш комотен.

А токму чесноста и праведноста беа неговата неспособност. Каков карактер треба да си да во гнездото на непријателот, опкружен со целата негова војска, кога децата ти се во нивната палата да отидеш и да и кажеш на кралицата што планираш да направиш против неа, да се ослониш на помошта на Петер Бејлиш, со кого твојата фамилија има историја на лоши односи. И на крај кога беше толку чесен, зошто и гордо не загина, туку се понижи пред Џофри, иако знам дека тоа го направи за Санса во надеж дека ќе спаси нешто на крајот.

Работи кои ги приметуваш по репризирањето на епизодата:

hxDJAih.jpg

I know that feel bro. :(

ou08zFj.jpg

каков цар, најјаката реченица во епизодата уствари. :pos:

RAqWbEg.jpg

Wow, chill out dude, SPOILERS! :вонзем:

Не си прател британски серии и филмови, инаку мнозинството ќе ти беа познати. А Sean Bean грев е да не го знаеш. :)

Зборете што сакате за Ned како политичар, ама статусот што го уживаше во северот е негова заслуга. Едно е стравопочитта што доаѓа со името Stark, друго е тоа што беше обожуван како личност, од селаните и од аристократијата.

Го немаше гледано Сер Џејми ? Мене само тој и Нед ми беа познати.
Искрено не али може и не го памтам, ама не ми останал во сеќавање сигурно. Дури и за Лина Хиди после 2 епизоди сконтав дека е Лина од cast-от, (што ти прави шминка) неа од 300 и хрониките ја знам :)

Искрено не али може и не го памтам, ама не ми останал во сеќавање сигурно. Дури и за Лина Хиди после 2 епизоди сконтав дека е Лина од cast-от, (што ти прави шминка) неа од 300 и хрониките ја знам :)
Headhunters

Убаво Нед рече дека отровот е оружје на жена. ЗНачи Џон Ајрин го отрула жена му. Колку спојлери има во самата серија ама ај погоди ги. Бејлиш секоја чест за неговата игра. Старк “уништени“ ланистери банкрот, а ништо чудно оваа сезона да биде и нивниот крај како што беше на старкови минатите. Би сакал да видам како Тајвин ќе изреагира кога би дознал дека Белиш ја игра целата игра. Човекот за кого мислевме дека владее испадна дека имало и некој друг кој може да го надмудри. Или пак нема да успее во тоа.

А бе се вратив скоро 50 страни наназад да прочитам за Џофри. Сите сте среќни и радосни што му ставија отров на копиленцето во виното.

Ја па многу сакав да го видам на колена, како моли за сопствениот живот, да му се гледа страв на лицето од она што следува.
Начинот на кој умре ми беше големо разочарување, очекував крв, драма, барање милост, сечење глава. Нешто жестоко бре.

Зашто така ,па баш да умреш од отров е многу лошо ,мозокот и нервите ти работат додека во тебе се живо и диво гори и се распаѓа.
Не е тоа баш лесна смрт ,но би било поинтересно да го фатеа и да го сечат делче по делче и да го ранат месото на волците на Старкови , за да на крај (после некоја недела) го наденат на неколку копија(испосечен).

Ленка(Серсеј) ја памтам од неколку филмови ,но највеќе од 300
Тајвин нема кој не го знае
Кејтлин ја имам глеано по филмови ,мислам глумеше во ЛОР или Хари потер
Николај го памтам од Бејкер со овој од Хоумленд:pos:
И она копилето на Роберт го гледав во Скинс ,заедно со Гили глумеа
Дрого исто
Шон Бин е walking spoiler и ми е гледан во 101 филм
И нормално Вајлдлингот на џон сноу ја знаев од Дантон Аби
Всушност серијава им направи кариера на многу актери кој скоро и да не биле познати , највеќе се прославија Динклеџ,Емчето и Кит.

@Röddást Не пропушти прилика да ми префрлиш за минатата епизода. Ај сега да ме пофалиш за оваа. :)

Вајт вокерите се негативецот.

Сакаш да кажеш дека Нед Старк беше неспособен?
Па да, по бесмислено владеење како хенд оф тхе кинг не можеше да изведе. Се со некои морални вредности и предрасуди се движеше. Тоа ти е ко селанец кога ќе дое у град да живее, не може да се снајде. Премногу наивно и со син му. Знам Старкови сите ги сакате и се онака вољата на добрината меѓутоа толку лоши потези. И е те што ти прави кога немаш дома муабет.... А Ланистерс колку и да се лоши или не, не знам треба да служат за пример, како да се живее.

Што имала к'смет Санса, Санса
мајка ѝ мртва паднала, паднала
за џуџето ја омажија, омажија
и сега армас за прв братучед од тетка ѝ направија, направија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom