Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Синоќа ги гледав оние анимираните нарации на ХБО- History and Lore, и приметив во делот кога Станис раскажува за Dragonstone, коментира дека на островот нема ништо вредно, само неупотребливи карпи којшто не можат да се искористат, а Таргеријанците ги викале Dragonglass. Тоа значи дека на темелите на замокот на Станис лежи цел арсенал на потенцијално оружје за борба со WW, само што тајната на тие карпи во моментот ја знае само Сем и веројатно уште некој од тие старите мудреци, но никој не го интересира тоа зошто никој во Вестерос не ја гледа непосредната опасност од WW.

Синоќа ги гледав оние анимираните нарации на ХБО- History and Lore, и приметив во делот кога Станис раскажува за Dragonstone, коментира дека на островот нема ништо вредно, само неупотребливи карпи којшто не можат да се искористат, а Таргеријанците ги викале Dragonglass. Тоа значи дека на темелите на замокот на Станис лежи цел арсенал на потенцијално оружје за борба со WW, само што тајната на тие карпи во моментот ја знае само Сем и веројатно уште некој од тие старите мудреци, но никој не го интересира тоа зошто никој во Вестерос не ја гледа непосредната опасност од WW.

Да.[DOUBLEPOST=1398844760][/DOUBLEPOST]
da prasam so se sluci so bratot na bran(najmaliot ziv stark) ne mozam da se setam posto mislev deka e so bran a sea zaprimetiv deka go nema se raboti za rickon stark

Брен го пратија со дивјакињата кај Umbers.

Не е кажано каде е, нити во серијата, нити во книгите. Кажани се само неколку можни локации каде може да оди (Умбери, Гловери, Мендерлиеви...)

Само мене ми изгледаше дека местово каде што го остави овој бебето и местото кај што го прими тој од Star Wars се две различни? Дека уствари тамо кај што го остави детето е нешто како teleportation device и го прати бебето кај овој со роговите. Може и ја забегав, али чим постои хиерархија кај WW, зашто да не постои и направа која ги телепортира децава? :D

Иначе којзнае колку е fucked up, mother fucker главниот на WW! :)

Да де, а коњот служи само за покажување и сликање, демек туристи да се рпивлечат.

Тој е само историска личност. Не знаеме дали е баш тој главен на WW. Според "митологијата" на Мел, главен на WW е Great Other One, противникот на Р'лор.

Хммм, Р’лор и Другиот Голем се богови, тие не се покажуваат, нити се борат меѓу себе, туку тоа го прават нивните поклоници.
Р’лор е религија од Ашаи така да името на спротивниот бог (во нашата религија ѓаволот) е исто од Ашајско порекло. Ние не знаеме како белите шетачи си го викаат својот бог.

Последно уредено:
Сигурно знаат но потребата за драгон глас се појавува еднаш во илјадници години па поради тоа веројатно се вели дека нема ништо вредно на островот.

Не ми се допаѓа овој
Y4I0Ded.jpg

Исто не ми се допаѓаше и тој што го уби Сем, целиот беше од мраз, ептем ми се нереални, повеќе ќе ми одговараше ако беа нешто како налик зомби со сини очи.
Пример девојчево е перфекција...
Прегледај го приврзокот 91031

Да не спојлна дека Самвел ќе го кркне?

@RickyLFC9 како да се спомна некој временски период низ епизодиве, и тоа мислам дека за Санса беше, колку време била во Кингс Лендинг. Ич не сум сигурен, ама цело време во глава ми се мота ова...

Најбоље мајндфак што може да ни го направи серијава е да еден тајмлајн на некои од ликовите да биде покасно прикажан од другите и наместо да мислиме дека сега ќе се сретнат, тој лик всушност бил месеци или година пред тоа таму.

Хммм, Р’лор и Другиот Голем се богови, тие не се покажуваат, нити се борат меѓу себе, туку тоа го прават нивните поклоници.
Р’лор е религија од Ашаи така да името на спротивниот бог (во нашата религија ѓаволот) е исто од Ашајско порекло. Ние не знаеме како белите шетачи си го викаат својот бог.
Па ја нигде не реков дека се покажуваат. Нели и самиот Мартин кажа дека нема да има deus ex machina. Night King е инструмент на GOO, како што на пример Мелисандра мисли дека Давос е инструмент на Lord of Light.
Не е кажано каде е, нити во серијата, нити во книгите. Кажани се само неколку можни локации каде може да оди (Умбери, Гловери, Мендерлиеви...)
Не.
Кажано е. Идат кај Амберс. 0:45

Последно уредено:
Леле овај беше лошиот со стакленото око во филмот со Шварценегер и магичниот билет за кино. :D

Грешка си бате. Ова е Сардо Нумпси! :vozbud:

Јас сакам борба на змејовите со Вајтвокерите... :vozbud::pipi::pipi: Не дека мене некој ме слуша, ама така, мислам дека би било интересно некое такво сценарио

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom