Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
eDxcQ2T.jpg
Жени како бе вака успевате да се маскирате , видете ја иста е ко Емилија Кларк

Прејака епизода. Последната сцена беше ненормално јака. Имав некое претчувство дека Олена Тајрел е замешана во убиството на Џофри но не бев сигурен, за Литлфингер беше повеќе од јасно дека знае нешто, но неможев да бидам сигурен за Олена. Anyway, ќе видиме што ќе биде до крајот на сезоната, очекувам јаки дешавки.

Што? Не ги сакаш Старкс или само овој?

Не ми се допаѓа овој
Y4I0Ded.jpg

Исто не ми се допаѓаше и тој што го уби Сем, целиот беше од мраз, ептем ми се нереални, повеќе ќе ми одговараше ако беа нешто како налик зомби со сини очи.
Пример девојчево е перфекција...
1024.Monsters.GofT.mh.102212.jpg

Абе не разбирам како и после 4 сезони не сфативте дека White Walker и wight не е едно исто. До толку ли серијава не успеа да го разјасни тоа или што е работава?

Очито е дека не е исто, незнам дали серијава не успеала или јас не сум успеал, но многу ми се нереални и несофпаднати во приказнава.

Очито е дека не е исто, незнам дали серијава не успеала или јас не сум успеал, но многу ми се нереални и несофпаднати во приказнава.

White Walkers се суштества кои имаат бел изглед како мраз, со светло сини очи, кои кога зборат испуштаат звук како да се крши мраз т.е. се тотално различен вид од луѓето.
Wight се мртви обични луѓе кои се убиени од White Walkers кои оживуваат како зомбиња и се користат како армија од нивните убијци.

toa e toa....ali bitno ti se svigja plavava pa si fan na serijata :D

Ќе ги прочитам сите коментари, али првин да пишам дур не сум забораил, без некаков редослед. Интересна епизода, интересно пошто не се дешава ништо конкретно возбудливо, али осеќаш дека тоа што се дешава у оваа епизода ќе биде главна подлога на нешто битно во наредните. Како и да е...

Оној типот Лок, новиот у Night's Watch делува како интересен лик. Али сеа ќе го уклучам и моето детективско малце и ќе пуштам сомнеж дека типот е шпиун од the wildlings. Некако преедноставно "влезе" во серијата и сомнителен ми е.

Сексуалниот живот на бабата не ми беше многу занимлив :D

Овој коњов на тој White Walker-от, не ви личи на коњот на Кал Дрого? На исто место се пресечени. Го приметив ова уште у последната епизода од третата сезона.

Ходор, греота, мислам дека на сите им падна жал кога го тепаа :(

Се мислам дали да се прикључам на тим Марџори или на тим Серси, тоа ми е најголемата дилема :D Јака беше сцената со Марџори кај малиот, "My mom's gonna find out. - It's gonna be our little secret", да не зборам на што потсеќаше :giggle:

Аа и ова, настрана од епизодата туку општо за серијата (пошто нема да ме бива ако не промрчам малце), не ми се бендисува тоа што не е објаснето колку време поминува помеѓу одредени настани. Ја сеа врска неам колку години прошле од првата епизода на серијава до последната досега, сигурен сум дека се повеќе отколку што мислам, али неам никаква идеја.

Оној типот Лок, новиот у Night's Watch делува како интересен лик. Али сеа ќе го уклучам и моето детективско малце и ќе пуштам сомнеж дека типот е шпиун од the wildlings. Некако преедноставно "влезе" во серијата и сомнителен ми е.
Аман бе, како не ти текнува дека тој е ликот што работи за Болтон и му ја исече раката на Џејми?
Болтон го прати на ѕидот да му напакости на Џон.

Аман бе, како не ти текнува дека тој е ликот што работи за Болтон и му ја исече раката на Џејми?
Да, да, сеа ги прочитав коментарите, видов. Од кај да ми текне бе, милијарда ликови има, се забораваат лесно :D

Океј више не коментирам пред да ги прочитам другите коментари, сеа глуп се осеќам :(

Последно уредено:
Можеби е објаснето порано ама ни сум видел ни сум запамтил, што моќи имаат WW, освен што носат зима со себе?
Ако е некаков спојлер, не кажувајте. :)

"Тој од Стар Ворс" :pos:

Side info: Тој од Стар Ворс (вистинскиот) се вика Дарт Маул и е од расата Забрак :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom