Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Да за тој пилот што Beric Dondarion го спомна неколку страници наназад. Бил прикажан само за селектирана публика и не бил одобрен па почнале се одново.

Јас како што знам бил одобрен ама решиле да сменат актерите сепак. Затоа има доста сцени од првиот пилот, кои биле оставени во првата епизода.

Многу фама се дигна заради тој лик Берик ама ете сега дури и го нема веќе во серијата.

Заради муабетите на еден член сега никот му е @Спојлер ;-)

Последно уредено:
Многу фама се дигна заради тој лик Берик ама ете сега дури и го нема веќе во серијата.

Заради муабетите на еден член сега никот му е @спојлер ;-)

Кажи дека јас бев. Не ми се верува дека го смени никот, цар. :pos:

Edno prasanje do tie sto gi imaat citano knigite.
zosto robert a ne ned sedna na tronot koga i dvajcata ja vodea pobunata protiv targerijan dali e objasneto vo knigite

Edno prasanje do tie sto gi imaat cutano knigite.
zosto robert a ne ned sedna na tronot koga i dvajcata ja vodea pobunata protiv targerijan dali e objasneto vo knigite
Зошто Нед не го сакал тронот, имат тема за книги прашај таму за поќе, немој сеа да почните овде дискусија за книгите.

Зошто Нед не го сакал тронот, имат тема за книги прашај таму за поќе, немој сеа да почните овде дискусија за книгите.
A ova sto go prasav ne e vo red ili
niti ima spoiler niti nisto obicno prasanje

A ova sto go prasav ne e vo red ili
niti ima spoiler niti nisto obicno prasanje
Точно само шо натамошната дискусија мојт да не доведит до некој споилер така да пошо имат тема за книгите попамето е таму, не се лути не те искарав, само не сакам да сум споилерисан за нешто зошто имат да палам и да колам нешто во стилот на Daenerys.

Има посебна тема за книгите, прашањето е во ред, само местото каде си прашал не е, има строги правила дека овде не се дискутираат детали од книгите :). Постави го таму, некој сигурно ќе ти одговори.

Добро, мислам дека историја пред да започне серијата не е лошо да се коментира и тука, бидејки сепак голема е веројатноста да се спојлне некој во темата за книгите ако го интересира нешто и мора да праша таму.

Затоа што Баратенонови имаат делумно Таргеријанска крв по женска линија во минатото.

Ги имаш на youtube history and lure односно Game of Thrones Extras изгледај си ги баш овој дел што те интересира се објаснува

Затоа што Баратенонови имаат делумно Таргеријанска крв по женска линија во минатото.

Не е исто и по машка линија? Нели куќата Баратеон е направена откако копилето Таргаријан Баратеон се венчал со ќеркатa на поразениот крал од куќата Стормлендс. Иако е копиле сепак таа е таа крв.

10150789_653001538111240_8820574491284945085_n.jpg

Не ја водеа и двајцата побуната, Роберт ја водеше.

Нели куќата Баратеон е направена откако копилето Таргаријан Баратеон се венчал со ќеркатa на поразениот крал од куќата Стормлендс. Иако е копиле сепак таа е таа крв.
Немало никад куќа Стормлендс. Станува збор за ќерка му на кралот Агрилак, од куќата Дурандон.
Чудно е како Орис Баратеон (полубрат на Егон) го носел тоа презиме.
Ја верувам дека е тоа така, затоа што копилињата настанати, како резултат од старото право на прва брачна ноќ, не се рачунаат како такви, во врска со наследниот ред и затоа не се обележуваат со презиме, карактеристично за локалните копилиња и спротивно на нив, си го носат фамилијарното презиме, односно се законски наследници. Ако не беше така, ќе имаше премногу копилиња низ земјата, затоа што доста лордови и кралеви биле прилежни кон исполнување на ова право (се до неговото укинување).

(ова е само моја претпоставка)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom