Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
@Шкорпион ти го избришав постот, no book talk тука, служи се само со информации што биле досега во серијата презентирани.

Книгите ги читам само до каде што е серијата стигната. Она што го пишав е лична претпоставка, не е спојлер.

Книгите ги читам само до каде што е серијата стигната. Она што го пишав е лична претпоставка, не е спојлер.
мислев на делот "кај што ти збореле".

Не знам зошто web-dl верзиите ми се чини дека се со подобар квалитет од блуреј. Ќе јас изгледам сега пак по 3-4 пат сезона 3

Не знам зошто web-dl верзиите ми се чини дека се со подобар квалитет од блуреј. Ќе јас изгледам сега пак по 3-4 пат сезона 3

Deka na pc? Oti obicno web-dl se na cel ekran, za razlika neli... na tv, kvalitet e osetliv.

Abe uste eden mesec a? Oh boy. :3

Ги читав книгите неколку пати. Некогаш одвоено, некогаш паралелно со прегледување на серијата.
Мој заклучок е, всушност истото што го имаат кажано Мартин и продуцентите, а тоа е дека книгите и серијата треба да се гледаат како различни дела.
Лесно се заплеткуваат работите кога се чита и гледа паралелно, затоа што во серијата некои работи поинаку се решени.

Во серијата исто така не се до крај екранизирани некои аспекти и сцени. Бидејќи епизода трае 40 минути, мора некако да се скрати итн.

Deka na pc? Oti obicno web-dl se na cel ekran, za razlika neli... na tv, kvalitet e osetliv.

Abe uste eden mesec a? Oh boy. :3
На цел екран се сите web - dl, hdtv 720p и блуреј. Проблемот со блуреј ми е што треба да конвертирам аудио за на ТВ бидејќи LG не подржува DTS.

За на PC гледав прва епизода во блуреј и не ми се допадна па си ја симнав цела сезона web-dl

Аууу, продукција рамна на блокбастер. Титанот...не ми текнува дали чепнаа од приказната ама мило ми е што посветиле многу време и пари на детали.:drk:

Каков пар би биле Lena Headey & Pedro Pascal :cool:

за трејлериве нема смисла веќе едно исто да зборам, мини оргазам е секој.

Ја исчитав првата, A Clash of Kings сигурно ќе ја исчитам за недела-две и сеа first world problems ме мава, дали да ја исчитам целосно A Storm of Swords или да си гледам 4 сезона? Или да ја исчитам до пола, па да гледам па да читам. Или... :cautious:

Ја исчитав првата, A Clash of Kings сигурно ќе ја исчитам за недела-две и сеа first world problems ме мава, дали да ја исчитам целосно A Storm of Swords или да си гледам 4 сезона? Или да ја исчитам до пола, па да гледам па да читам. Или... :cautious:
Имаш тема за книгите :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom