Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Едноставно сите Старкс направија грешки во епизодава. Брен го прати Рикон кај Umbers, чиј лидер во претходната сезона беше изгризан од волкот на Роб Старк.

И потоа стана еден од најверните луѓе на Robb и беше командант во сите битки кој Robb ги водеше до сега. Од Greatjon не се во опасност. Сите лордови од северот беа лојални на Ned, а после и на Robb. Сите освен еден.

Немаше да и ја скратат главата на Санса. Неколкупати во серијата, од страна на Ланистер и од страна на Старк, потврдено е дека не обожаваат многу да сечат глави, бидејќи мртов човек не им служи за ништо, а со живиот можат да уценуваат. Едино Џофри глупиот нареди да се исече главата на Нед Старк, иако и мајка му Серсеи го молеше да не го прави тоа.

Ама друго е во случајот со Jaime. Кој ќе ја спречеше Cersei? Ако Jaime беше убиен од Karstark, или од кој било друг, Cersei одма ќе му пратеше подарок на Robb.

Нема гаранција де, ама можно е.

Едмур претпоставувам дека е се` уште жив бидејќи им треба на Фреј и компанија зашто тој е наследник на Riverrun. Кога изненадната убавица ќе му роди син, Едмур ќе се збогува со животот и Фреј конечно ќе станат дел од елитата вестеровска.

Талиса ме замисли пред некоја епизода со писмото за мајка и` бидејќи ми изгледаше премногу рандом да биде така вметнато и зумирано. Со оглед на тоа што некој се замарал и преведувал на валириски да биде се` како што треба (на пример, приметив дека во насловот има мунгос што значи мајка, како што знам од Калиси) очекував Талиса да му прави на Роб нешто позади грб. Сега веќе не мислам така, но се` уште сметам дека има некоја позадина таа сцена бидејќи нели, ѓаволот е во деталите. Можеби роднините во Волантис ќе се изнервираат што им ја утепаа ќерка им сосе внукот и ќе дојдат во Вестерос да бараат одмазда. Најверојатно не.

И не знам што е битно кој лик бил замена за Талиса во книгата. Тој податок не ми значи ништо.

Сакав да ставам еден sneak peak од минатите епизоди, ама ќе почекам Srcee да заврши со цитативе. :D

сеа само ова, шо кажа копилево у првата епизода од првата сезона:

tumblr_m05vsfCVtw1qhnk1to1_500.gif

odd_you_know_nothing_jon_snow.jpg

Ама друго е во случајот со Jaime. Кој ќе ја спречеше Cersei? Ако Jaime беше убиен од Karstark, или од кој било друг, Cersei одма ќе му пратеше подарок на Robb.

Оф па ти што мислиш многу и е гајле на Серсеи за Џејми.
Нели уште у прва сезона овој замина на минута, она почна да се работа со тој братучед и.

Е како не важи тоа за Мелисандре, ја направи маѓијата и оп Роб одма умре.

Melisandre нема никаква врска со смртта на Robb. Тоа беше смислено од мастерјмајндот Tywin, Walder Frey (всушност неговиот син Lame Lothar* го осмислил целиот настан и сите подготовки) и Roose Bolton. Никој друг. Изгледај ја уште еднаш целата трета сезона до овој момент, сега полесно би ги препознала хинтовите пошто веќе знаеш што следи. Сите тие писма кои Tywin ги пишуваше имаа големо значење "Some wars are won with swords others with quills and ravens."

Единствено Melisandre можеби го предвидела тоа во нејзините огнови па си ја препишала "заслугата" за да остане во контрола над Stannis.

*Lame Lothar е еден од тие двајцата што доаѓа да преговара со Edmure Tully во една од предходните епизоди. Black Walder е тој другиот, он ги затвори портите и ја уби Cat.

Swadok si! <3

А што ако ова што го кажа у една од почетниве епизоди беше вистина? Случајно пред малку, не знам како сум го стави во букмаркс воопшто баш ова...

tumblr_mj3ojbn5OG1qlxnhco5_r1_250.gif

tumblr_mj3ojbn5OG1qlxnhco4_250.gif

tumblr_mj3ojbn5OG1qlxnhco1_250.gif

tumblr_mj3ojbn5OG1qlxnhco6_250.gif

tumblr_mj3ojbn5OG1qlxnhco7_250.gif

јас веќе никому во серијава не верувам... :oops:

Ама не знам што се замарате со Талиса толку. Да родеше син па ајде да ве разберам, ама ја сотреа. Така да и да испадне дека е шпион, и дека не е, не е повеќе важно. Битно се затреска во Роб, затрудне од него и сакаше да го крсти синот по татко му.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 21:03 ---
Melisandre нема никаква врска со смртта на Robb. Тоа беше смислено од мастерјмајндот Tywin, Walder Frey (всушност неговиот син Lame Lothar* го осмислил целиот настан и сите подготовки) и Roose Bolton. Никој друг. Изгледај ја уште еднаш целата трета сезона до овој момент, сега полесно би ги препознала хинтовите пошто веќе знаеш што следи. Сите тие писма кои Tywin ги пишуваше имаа големо значење "Some wars are won with swords others with quills and ravens."

Единствено Melisandre можеби го предвидела тоа во нејзините огнови па си ја препишала "заслугата" за да остане во контрола над Stannis.

*Lame Lothar е еден од тие двајцата што доаѓа да преговара со Edmure Tully во една од предходните епизоди. Black Walder е тој другиот, он ги затвори портите и ја уби Cat.

Те рабирам, ама зборот ми е дека сепак е преголема случајност што оваа го направи тоа со тие чудовиштата и Роб одма умре. Значи ја видела неговата (или нивната, ќе видиме) смрт. Јас знам дека Мелисандре не заговарала со Болтон и со Тајвин Ланистер.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 21:04 ---
Ај сеа идам на темата за книгата, таму да позамарам малце :D

Може да се банира секој кој ќе спомне „книга“ на темава? Ме заболе мене каков бил ликот во книгата и што требало а што не. И тие глупите суптилни спојлери како „Ќе биде појако ќе видиете ама не ви кажувам.“ и слични. Строго перма-бан од тема и крај.

Може да се банира секој кој ќе спомне „книга“ на темава? Ме заболе мене каков бил ликот во книгата и што требало а што не. И тие глупите суптилни спојлери како „Ќе биде појако ќе видиете ама не ви кажувам.“ и слични. Строго перма-бан од тема и крај.

Ова ако е за мене се извинувам стварно :(
Мада мислам дека не спомнав книга, освен на начинот на кој Röddást спомна, да предупредам другому.

океј, ај сеа малку вака:

Тевез втор пат спасува a Stark bitch. Првиот пат беше „лани“ (читај минатата сезона) кога ги нападнаа во градот и сакаа да ја силуваат my dear...

tumblr_mntgmn3Iub1qllzqwo4_250.gif

и сеа дежа ву со Арја:

tumblr_mntgmn3Iub1qllzqwo5_250.gif

Цитатот што Tegla го спомна:

tumblr_mns4ojtdel1qc0dmqo1_500.png

Сите хејтери на Џејми, имате поздрав од него. :D

Capturea1.JPG

пинг до Io Sono Interista :D

ова... o_O

Capturea2.JPG

и можда најинтересниот sneak од сезона 2, епизода нз која...

Capture1.JPGCapture2.JPG

Valar Morghulis Arya.

Не али стварно се досадни овие со книгава.Добро сте прочитале книга,браво знаете да читате.Што сакате сега медали ?

Од 3та епизода знам што ќе се деси во сезонава,поради некој што мора да се пофали дека знае да чита.

Не знам за вас ама јас се откажувам од погодување на тоа што и како ќе се одвиваат настаните.
После ова денеска, ништо нема да ме чуди, знам дека само ќе седам и ќе уживам додека гледам.
И да ти признавам стари, подобар и попаметен си :)

Не дека не чинеше епизодата или нешто ама малу по малу ми се крши филмот и мислењето за серијава :confused:

само што ја изгледав деветава ... и .... WTF ?!?!

Предлагам тој што ќе каже спојлер да биде во иста ќелија со типот што истури пиво врз бабичката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom