Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Едноставно сите Старкс направија грешки во епизодава. Брен го прати Рикон кај Umbers, чиј лидер во претходната сезона беше изгризан од волкот на Роб Старк.
Немаше да и ја скратат главата на Санса. Неколкупати во серијата, од страна на Ланистер и од страна на Старк, потврдено е дека не обожаваат многу да сечат глави, бидејќи мртов човек не им служи за ништо, а со живиот можат да уценуваат. Едино Џофри глупиот нареди да се исече главата на Нед Старк, иако и мајка му Серсеи го молеше да не го прави тоа.
Нема гаранција де, ама можно е.
Ама друго е во случајот со Jaime. Кој ќе ја спречеше Cersei? Ако Jaime беше убиен од Karstark, или од кој било друг, Cersei одма ќе му пратеше подарок на Robb.
Е како не важи тоа за Мелисандре, ја направи маѓијата и оп Роб одма умре.
Swadok si! <3
А што ако ова што го кажа у една од почетниве епизоди беше вистина? Случајно пред малку, не знам како сум го стави во букмаркс воопшто баш ова...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
јас веќе никому во серијава не верувам...![]()
Melisandre нема никаква врска со смртта на Robb. Тоа беше смислено од мастерјмајндот Tywin, Walder Frey (всушност неговиот син Lame Lothar* го осмислил целиот настан и сите подготовки) и Roose Bolton. Никој друг. Изгледај ја уште еднаш целата трета сезона до овој момент, сега полесно би ги препознала хинтовите пошто веќе знаеш што следи. Сите тие писма кои Tywin ги пишуваше имаа големо значење "Some wars are won with swords others with quills and ravens."
Единствено Melisandre можеби го предвидела тоа во нејзините огнови па си ја препишала "заслугата" за да остане во контрола над Stannis.
*Lame Lothar е еден од тие двајцата што доаѓа да преговара со Edmure Tully во една од предходните епизоди. Black Walder е тој другиот, он ги затвори портите и ја уби Cat.
Може да се банира секој кој ќе спомне „книга“ на темава? Ме заболе мене каков бил ликот во книгата и што требало а што не. И тие глупите суптилни спојлери како „Ќе биде појако ќе видиете ама не ви кажувам.“ и слични. Строго перма-бан од тема и крај.