Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
pa brann i ne e taka sakat,koa e eden od retkite sto moze da kontrolira i luge,ja mislam deka i Teon ke izigra golema uloga,mislam deka ke go oslobodat sega,i mislam deka tokmu toj ke se odmazduva...a isto ako primetivte vujkoto na Catelyn,kako i da go vikaa Blackfish....isto i on e u igra da ebava sega se zivo i divo....

Ако се живи Тули воопшто.

Top comment:
Jon Snow: Crows before hoes
:pos: :pos:

Едноставно при крај на секоја сезона Старковите го јадат стапот.
Како што кажа Арја во втора сезона - Anyone can be killed.
Ај у курац нек дооди нареден понеделник.

Шо би рекол Лорд Карстарк „You lost the war the minute you married that girl“

Очекував дека Талиса ќе избега бидејќи е предавник во книгата и се вика Џејн Вестерлинг.
Така ќе имаше повеќе смисла тоа шо го кажа Карстарк.

Очекував дека Талиса ќе избега бидејќи е предавник во книгата и се вика Џејн Вестерлинг.
Така ќе имаше повеќе смисла тоа шо го кажа Карстарк.

Книгата прва ја прочитав, почнав со втората, ама мислев дека глупо ќе ми биде се да прочитам па после да гледам на ТВ. Овака поинтересно ми е, на ТВ, кога ќе заврши сезоната ќе ја прочитам книгата, да видам што има внатре.
А инаку прочитав дека за серијата намерно ги менувале имињата на ликовите, за полесно да ги запамтат гледачите.
Да се присетиме дека покрај ние, серијава ја гледаат американци кои се прилично нискоинтелигентна нација и тешко разбираат овака, а не па дополнителни информации. Некаде прочитав дека ја одбегнувале серијава бидејќи имала премногу ликови.

Втора работа.
Фреј+Болтон+Ланистер+Тајрел+кралските поданици во кингс лендинг, ја мислам Ланистерите перфектно го одиграа овоа.
Единствен противник им останува Станис Баратеон, кој нема армија скоро ич, и Грејџој кои лесно можат да ги скротат. Грејџој има ситна армија, многу поголема флота, ама не се доволни моќни за да направат нешто посебно.

Од другите фамилии, Мартел уште ги нема никаде, неутрални се. Ако ви текнува Тирион ја прати Мирсела да се омажи за нивниот принц, најверојатно ќе ја завземат страната на Ланистер они.
Арин, Литлфингер ќе се земе со Лиса Арин и ќе владее во име на Ланистерите, засеа и тие се водат како неутрални.
Тули, Едмур се зема со ќерката на Валдер Фреј, можно е ако му понудат нешто добро, да оди заедно со Ланистерите, ако не дечкото е заглавен кај Фреј, може да стане затвореник и да му летне главата, и него и на чичко му Blackfish.

Најверојатно ќе ја чекаме Калиси да си дојде од Америките :)

Само што ја изгледав.
Ауууууууууууу ауууууууууууууууууууууууууууууууууууууу :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

дечки да си признаам, немам муда да ја пуштам уште, кога ја читав книгата припаѓав иако знаев што ќе се случи, сега немам сила да ја пуштам епизодава
the north remembers

Епизодава беше, како да се изразам, FUCKING EPIC! Штета што мораше така да биде, и тројцата карактери ми се допаѓаа. Ама никогаш повеќе нема да бидам изненаден од серијава, Мартин е злобен писател и ни го ебе филмот, ама е проклето добар и напишал епски книги.

Тоа е страшното, што сега им нема рамен на Тајвин, Џофри и остатокот од баграта. Не знам каде понатаму ќе тера серијата и кој би ја водел битката за тронот. Мислев дека Тајрел ќе можат одвнатре да направат некаков пресврт во King's Landing, ама сега значително им се намали моќта и на нив. Единствена надеж сега ми е Станис сосе Рхор или Берик и компанија, иако во споредба со овие другите се мизерни.
Ама никогаш повеќе нема да бидам изненаден од серијава, Мартин е злобен писател и ни го ебе филмот, ама е проклето добар и напишал епски книги.

George R.R. Martin sends his regards. :)

Епизодава имаше добра динамика, возбудлива од почеток до крај. Дефинитивно сум презадоволен како се преслика една од најдобрите сцени од книгите.

Ако сте ја гледале последната епизода слободно кликнете, нема ништо надвор од тоа.
Нешто што ме загрижува а верувам ќе помине само како небитен детал, во Westeros е свето кога на гостите ќе им понудиш леб и сол, тој обичај ти ја гарантира потполната заштита од домаќинот се додека си под негов кров. Ова го прави предавството толку поголемо и помоќно.

Единствена негативност е што мислам дека епизодава не успеа да го долови моментот на изненадување. Што поради фактот дека интернетот е преплавен со спојлери, што поради недостатоците во режија на предходните епизоди каде некои настани ги направија преочигледни. Во книгите ни на крај памет неможеше да се насети што следи поради генијалноста на GRR Martin.

10/10 без дилеми!

Ау мамицата у пичка еј ! :mad:

Па добро бе пичка ли му материна мораше олкав мајдфак да ни направат на крај на епизодата. :sick:

Роб таман му тргна,чекаше и дете и сојуз(кобен) направи и се во курац отиде,мајка му мртва,жена му мртва,тој мртов,дури и волците мртви :place: Налет више секоја сезона Старк го јадат.
Единствено ми останува надеж дека Џон,Тион,Ајра и сакатото некако ќе се сретнат и ќе успеат да се осветат. Таа Санса глупачата појма нема дека и ја убија пола фамилија,мада ко што е изненадна серијава ништо чудно и таа некоја вредна глава да сецне.
Жора незнам како не му скурчи во френд зоната а и Калиси почна да се влажни на тоа коњот глуп коњосан,ја да бев на негово место ќе напуштев.

Ништо епизодава нервози само нек се јебу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom