Game of Thrones

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.679
не ми ги доловија со глумата последните минути во епизодата
требаше да ја пејат песната додека се случуваше се ;)

P

PewDiePie

Гостин
Дефинитивно имаше тежок ден, прво Металург, па ова... :D
Тоа беше очекувано си кажав јас уште од кога и на време им честитав на комшиите,али ова дефинитивно не беше очекувано.
Заеби неутралност од сеа house Stak for the win! И Калиси кога се соблака. :D

не ми ги доловија со глумата последните минути во епизодата
требаше да ја пејат песната додека се случуваше се ;)
Да бе и сите да ја замрзат песната после.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Книгата прва ја прочитав, почнав со втората, ама мислев дека глупо ќе ми биде се да прочитам па после да гледам на ТВ. Овака поинтересно ми е, на ТВ, кога ќе заврши сезоната ќе ја прочитам книгата, да видам што има внатре.
А инаку прочитав дека за серијата намерно ги менувале имињата на ликовите, за полесно да ги запамтат гледачите.
Да се присетиме дека покрај ние, серијава ја гледаат американци кои се прилично нискоинтелигентна нација и тешко разбираат овака, а не па дополнителни информации. Некаде прочитав дека ја одбегнувале серијава бидејќи имала премногу ликови.

Втора работа.
Фреј+Болтон+Ланистер+Тајрел+кралските поданици во кингс лендинг, ја мислам Ланистерите перфектно го одиграа овоа.
Единствен противник им останува Станис Баратеон, кој нема армија скоро ич, и Грејџој кои лесно можат да ги скротат. Грејџој има ситна армија, многу поголема флота, ама не се доволни моќни за да направат нешто посебно.

Од другите фамилии, Мартел уште ги нема никаде, неутрални се. Ако ви текнува Тирион ја прати Мирсела да се омажи за нивниот принц, најверојатно ќе ја завземат страната на Ланистер они.
Арин, Литлфингер ќе се земе со Лиса Арин и ќе владее во име на Ланистерите, засеа и тие се водат како неутрални.
Тули, Едмур се зема со ќерката на Валдер Фреј, можно е ако му понудат нешто добро, да оди заедно со Ланистерите, ако не дечкото е заглавен кај Фреј, може да стане затвореник и да му летне главата, и него и на чичко му Blackfish.

Најверојатно ќе ја чекаме Калиси да си дојде од Америките :)

Литлфингер работи само за себе.Он чим се ожени за таа 100% ќе и го ргне ножот.Он сакаше да ја собере Санса за да има што да пемба додека е таму а и да си добие право на северот преку нејзе зошто најверојатно знаел што им се спрема на Старк.Тој работи само за себе и за никој друг.

Очекувам сега и на северот да избие војна помеѓу Карлстарк и Болтон дека нема шанса туку така да му ја предадат контролата сигурно.

Грејџој,Станис,Мартел,Тули и што и да остане од лојалните на северот мислам дека ќе се здружат против Ланисти,Фреј,Тајрел и Болтон сега дека до сега мислам сите дека видоа дека сами не можат.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа беше очекувано си кажав јас уште од кога и на време им честитав на комшиите,али ова дефинитивно не беше очекувано.
Заеби неутралност од сеа house Stak for the win! И Калиси кога се соблака. :D

Да бе и сите да ја замрзат песната после.
Демек не ја мразат сите веќе? Песната се знае дека симболизира предавство. Штета за карактериве, пак ќе кажам. Ваљда на крај серијава ќе заврши со тотално нови ликови од почетокот.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Која песна се иначе пееше?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Која песна се иначе пееше?
Истата која Серсеи и ја кажуваше на Марџори за време на свадбата на Тирион со Санса. Ако ти текне за што беше песната, ќе сфатиш како Кејтлин сфати што се дешава.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.877
Поени од реакции
7.115
:eek::eek: :eek:
Уште коа почна песната смрдеше на покољ,не го очекував ова право да ви кажам :icon_mrgr: ... цц штета пак Старкови го изедеаа стапот :(
Уште колку треба да чекам за да ги видам главичките на Ланистеровите гомна и сите останати закачени на колци у пм ...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Stark fan-boys, UP YOURS!!!:icon_mrgr:

And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.
And so he spoke, and so he spoke,
that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall,
with no one there to hear.
Yes now the rains weep o'er his hall,
and not a soul to hear.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
А ја да му ебам мајката на тој од кој на YouTube бев ебено спојлерисан за ова! :mad:

Пишуваше Rose Bolton cancelded the event Red Wedding и веќе кога беа седнати со Кејтлин еден до друг знаев дека ќе се исподесат пиздарииве.

И мислам дека ова е кулминацијата на дејството, сега се ќе биде со многу помал интезитет...

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
The fat man just hates the Starks, мислам веќе може и на оваа тема слободно да се пише.
Consequently, Ned Stark gives him the finger.

Kajgana Shop

На врв Bottom