Game of Thrones

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
maki nasi koj ke ceka 10 meseci upm inace bas denovive razmisluvav okolu snow i si praev filmovi koj bi mozel da e i taka mene najlogicno mi izleda deka snow ne e kopile na stark tuku snow e sin na robert baration i sestramu na ned stark za koja znaeme deka bila vo vrska so robert ama ne se sekjavam mi se cini deka mu bese i zena samo sto umrela e samo toa znaeme okolu nea e sega jas mislam deka snow e nivni sin no zatoa sto robert se prezenal so ovaa lanisterkava ned si go zel vnukot vo winterfil bidejki onoj stariot lanister nikogas ne bi se slozil da mu ja daj na robert svojata kerka bez da ima moznost nekoj od negovite fnuci da e kral i taka mislam deka robert i ned se dogovaraat deteto da odi kaj ned i jas mislam deka snow e edinsveniot koj ima pravo na tronot vo king landing a da sekako i kalisi megutoa ne e tocno deka samo edna loza ima pravo da vladee so tronot pravo imaat site sedum

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па стариот кога умираше кај дрвото у последната епизода им рече да бегаат да не се вратат случајно Грејџојс, и ем Винтерфел е запален кај да се вратат? И спомнат е копилето од Болтон на повеќе наврати у серијата.
They burned it down, THEY burned everything down.

But, THEY may come back.

Еве го разговорот од епизодата, никаде не се спомнува точно кои се ТИЕ. Зашто би се враќале Greyjoys и која е поентата копилето да им дозволи они да го запалат замокот, пошто очигледно во дијалогот се збори за исти луѓе кои го запалиле и кои може да се вратат.

За тоа со копилето, ќе ти верувам дека е спомнуван бидејќи не можам да се замарам со барање. Е сега, начинот на кој ти тоа го кажа (со менувањето на сценарио) воопшто не е во ред.

D

draft

Гостин
Нема логика да е он, како прво зашто би менувал лица и би се криел од неа кога веќе она го познава?

:)
Па може имал некоја друга причина, не го сменил лицето поради нејзе. Може им избегал на луѓето на Ланистер и се сменил во човек кој никој не го познава зашто ако останел како Сирио, ќе го убиеле зашто и помогнал на Арја.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па може имал некоја друга причина, не го сменил лицето поради нејзе. Може им избегал на луѓето на Ланистер и се сменил во човек кој никој не го познава зашто ако останел како Сирио, ќе го убиеле зашто и помогнал на Арја.
Ептен ми е far fetched оваа теорија, зашто неверојатно е да го знаат луѓето на Ланистер по лице, не е ова фејсбук и интернет ера - плус во многу прилики беа сами и можеше да и се открие.

Плус, најјакиот аргумент ми е дека на таков убица/асасин, нема шанси некој стапот да му го скрши. :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не разбрав конкретно зошто џуџето е ставено на маргините и покрај тоа што сите знаат дека беше клучниот човек за да се победи Станис.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Inaku - "this is the call of the northmen blah blah" koga svirea nadvor, Bolton go prakja bastard-ot vo Winterfell pred edno 5 epizodi itn...

Logicen zaklucok vo temava - sestra mu e be.
Еве ќе ти објаснам зашто е логичен заклучокот, иако за фраер како тебе сигурно пак ќе ти биде под ниво да го читаш, не пак да вклучиш мозок и да размислиш.

Прво, пишав дека во серијата не сретнав друго инфо за копилето, иако нагласив може имало.
Според тоа, нема логика Роб да праќа некој да го завземе Winterfell и да го зароби Теон, а успат истиот да го запали неговиот дом и браќата негови да бегаат од него.
Освен нели, по alexsr логика, каде што тоа све е оправдано бидејќи кастингот за копилето е веќе спремен, само не е одлучено.

Овој кога ќе му го донесе Теон, ќе му рече "успат ти ебав матер на домот во кој си израснат"?
Значи ако веќе е спомнат фраеров во серииве и логично е он да го запали, место да се праите џекови на темава со гајдови и книги, пишете подетално за спомнувањето и што го "оговарале".
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 14:21 ---
Не разбрав конкретно зошто џуџето е ставено на маргините и покрај тоа што сите знаат дека беше клучниот човек за да се победи Станис.
Како би знаел татко му за ова, кога беше во несвест и целото шоу го водеа Серсеи и Џофри. :)

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Очигледно островот од каде што идат овие е полн со такви ненормални мадафака асасини, мечувачи и што ли не. Мислам дека тоа сакаа да ни кажат со фактот дека и овој безличниов и Сирио се од исто место. Најверојатно во трета сезона ке ни го покажат тој остров и ќе видиме дека сите се со луди вештини и се познаваат меѓу себе и ќе има некаква си кул приказна позади тоа. Не верувам дека се работи за иста личност, макар што сомнително е што и го знаеше името а она никогаш не кажа која е.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.114
Поени од реакции
9.064
Зашто сестра му и татко му го мразат. Сестра му посебно.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Еве ќе ти објаснам зашто е логичен заклучокот, иако за фраер како тебе сигурно пак ќе ти биде под ниво да го читаш, не пак да вклучиш мозок и да размислиш.

Прво, пишав дека во серијата не сретнав друго инфо за копилето, иако нагласив може имало.
Според тоа, нема логика Роб да праќа некој да го завземе Winterfell и да го зароби Теон, а успат истиот да го запали неговиот дом и браќата негови да бегаат од него.
Освен нели, по alexsr логика, каде што тоа све е оправдано бидејќи кастингот за копилето е веќе спремен, само не е одлучено.

Овој кога ќе му го донесе Теон, ќе му рече "успат ти ебав матер на домот во кој си израснат"?
Значи ако веќе е спомнат фраеров во серииве и логично е он да го запали, место да се праите џекови на темава со гајдови и книги, пишете подетално за спомнувањето и што го "оговарале".
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 14:21 ---

Како би знаел татко му за ова, кога беше во несвест и целото шоу го водеа Серсеи и Џофри. :)
А ако била сестра му, нели Теон би видел дека е она и би си ги познал војниците, пошто неговата земја е толку карактеристична во своите обележја?

А децата бегаат пошто стариот им рече дека може да се вратат компанија Грејџој. Сепак Теон прати глас по сестра му. Кога разговараа со стариот му рече „Send more ravens“ Што значи дека имало веќе претходно пратено, штом бара да се пратат уште.

Исто не верувам дека копилето

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
А како да прати гаврани, ко самиот Теон ги уби сите гаврани. Тоа му го кажа и стариот од ко му рече да прати.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Зашто сестра му и татко му го мразат. Сестра му посебно.
Знам за тоа дека брат му е миленичето на фамилијата, мислев да не има некоја друга подмолна игра која сум ја пропуштил од причина што од херој на денот, стана најголем губитник.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.114
Поени од реакции
9.064
Знам за тоа дека брат му е миленичето на фамилијата, мислев да не има некоја друга подмолна игра која сум ја пропуштил од причина што од херој на денот, стана најголем губитник.
Па има, да не спојлерисам ќе се развиваат работите во наредната сезона. Но пак се темели на тоа дека сестра му го мрази и затоа е преместен од Tower of the Hand, покрај другото веќе не е Hand of the King - оваа титула сега ја носи Tywin Lannister.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А ако била сестра му, нели Теон би видел дека е она и би си ги познал војниците, пошто неговата земја е толку карактеристична во своите обележја?

А децата бегаат пошто стариот им рече дека може да се вратат компанија Грејџој. Сепак Теон прати глас по сестра му. Кога разговараа со стариот му рече „Send more ravens“ Што значи дека имало веќе претходно пратено, штом бара да се пратат уште.

Исто не верувам дека копилето
Сигурно и сестра му не би свирела, поентата беше дека можда ги спичкале војниците на копилето, па потоа се маскирале како нив за да видат што ќе направи Теон - бидејќи нели сите мислам дека он е пичка која не заслужува да биде веќе во фамилијата и мислеле ќе се предаде туку така.
Без позадинската приказна на копиле, ова ми држи поголема логика него фактот дека дечкото што е пратен по наредба на Роб би го запалил Winterfell и браќата треба да бегаат од него...

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Сигурно и сестра му не би свирела, поентата беше дека можда ги спичкале војниците на копилето, па потоа се маскирале како нив за да видат што ќе направи Теон - бидејќи нели сите мислам дека он е пичка која не заслужува да биде веќе во фамилијата и мислеле ќе се предаде туку така.
Без позадинската приказна на копиле, ова ми држи поголема логика него фактот дека дечкото што е пратен по наредба на Роб би го запалил Winterfell и браќата треба да бегаат од него...

Браќата не треба да бегаат од него, туку од контранападот на Грејџој затоа што Теон прати гаврани. Од каде ги нашол не знам, ама пратил затоа што му вика на стариот, цитирам:
„No word from my father?
No
Send more ravens.“
Значи more, сепак пратил.

Од друга страна, ако се случувало битка некаде во близина на Винтерфел ваљда ќе знаел за тоа.
А и целиот тој труд, да се маскираат, не верувам дека сестра му ќе мине низ тоа, пошто последниот пат кога разговараа беше така поемоционална, му рече да се врати и да не загине во Винтерфел, така што многу пренасилено и неконзистентно би било такво сценарио.

Јас мислам дека луѓето на Теон го имаат запалено и имаат избегано со Теон, а го онесвестија за да не се противи, затоа што беше решен да се тепа. Не го имаат предадено затоа што му ставија вреќа на глава, најверојатно за да не гледа каде го носат откако ќе се освести. Ако го предаваа ќе го изнесеа за да може противникот да му го види лицето.
Се надевам дека ќе објаснат во трета сезона затоа што вака има многу простор за шпекулации.

Kajgana Shop

На врв Bottom