Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа јас никогаш не кликам :)

Некои луѓе не знаат поинаку да учествуваат во забавата освен да ја расипат :mad:

Iosono, шо праиме ние бе? Ќе читаме? xD

Уште една LOST пер, само шо имаме читери, шо ги прочитале книгите. Oд серијава сум motherfuckin absolutely BLOWN AWAY. Која сценографија, актери.. HBO, спуштам капа. Него доста за ова, сите испопишавме, Anne Rice, прочитав си била изгубена малце која фамилија, која куќа/замок и слично. Не го скокај почетокот/оpening-от или како и да беше зборот. Исто се чуствував првите две епизоди, после ми се разјасни. И ако нема минимално 5-6 сезони (а под сезони веќе од 3та да има преку 15 епизоди) ќе тужам некој!

Едино ми е криво шо многу време треба да чекаме за 2ра..

О, и џуџево почна на Хаус да ме потсеќа.. what the..

Серијава според сите информации што до сега ги начекав треба да има
7
сезони.

FUCK YEAH!

О, и џуџево почна на Хаус да ме потсеќа.. what the..
Хаха, исто и мене, негде у 2 или 3 епизода кога ги гледав, реакцијата ми беше WTF.....he's like a mini Greg House.

Iosono, шо праиме ние бе? Ќе читаме? xD

Уште една LOST пер, само шо имаме читери, шо ги прочитале книгите.
Не е баш исто, овде барем нема да нагаѓаме што ќе се случи и после секоја сезона да прегледуваме колку не сме биле во право :)
Во GoT не е ни важно што ќе се случи. Уживаме во приказната, во сценографијата, во целиот тој medieval измислен свет... заборавив, некој ми реплицираше дека не е баш класична серијата и ликовите не се или баш добри или баш лоши... до некаде е така, но сепак по концептот ова е класично раскажувана приказна која ќе заврши со победа на доброто Vs злото. Останува да се дефинира што е доброто, Дотраките и White Walkers се дефинитивно on the Other Side, кај Ланистерите само малиот Хаус е ОК... дали ќе остане Старк да се справува со налетите на сите можни непријатели?

Единствена мана е што сезоните ќе траат прекратко а паузите ќе бидат предолги. Ќе треба по 5 пати да ги прегледуваме епизодите од досада...

Јас па воопшто не се сложувам со тоа. Дури и Ланистеровите не се баш зли.. Доброто кај серијата е во тоа што луѓето се логични, и многу интелигентни. Не е ова типичен холивудски филм каде добрит момци секогаш победуваат, туку реална презентација на тоа како функционира светот.
Дури и да победат Дотраките, кои нели се попримитивни најверојатно затоа што немаат инцест, не би ми пречело. Би гледал и цела сезона со Дотраките на власт. толку е добро поставена приказната да што и да се случи , сигурен сум дека ќе биде добро за гледање. Ова е прва серија да сум го кажал ова,се надевам дека нема да бидам разочаран.

Јас па воопшто не се сложувам со тоа. Дури и Ланистеровите не се баш зли.. Доброто кај серијата е во тоа што луѓето се логични, и многу интелигентни. Не е ова типичен холивудски филм каде добрит момци секогаш победуваат, туку реална презентација на тоа како функционира светот.
Дури и да победат Дотраките, кои нели се попримитивни најверојатно затоа што немаат инцест, не би ми пречело. Би гледал и цела сезона со Дотраките на власт. толку е добро поставена приказната да што и да се случи , сигурен сум дека ќе биде добро за гледање. Ова е прва серија да сум го кажал ова,се надевам дека нема да бидам разочаран.
Немам и јас против кој сака нека победи, ама Дотраки Калот кога се здиве рече дека
по пат ќе палеле и силувале,
во духот на нивните традиции :)

Бидејќи е доследна на книгата, серијата ќе заврши како што ќе заврши книгата (разбрав дека последниот дел од книгата сеуште не бил излезен)

А за Ланистерите не заебавај, имаш Ивл Квин која го учи синот како да биде Ивл владетел, како во старите добри приказни, имаш Ивл брат кој нема против да убива деца и цело време има некаква завера на ум, оној Џефри малиот го одбрале по фаца за да го направат Ивл... останува само џуџето како црна овца во фамилијата...

Добро, Џофри имаше логични размислувања да ги обедини сите куќи под еден крал. Плус, Ланистерови изгледа се инсирирани од англиското кралско семејство,
сосе инцест
и желбата да бидат главни. Мислам дека Старк ја преставува публиката, и е добар, чесен, не трпи неправди, па во споредба со него Ланистерови изгледаат како зли. Ако ги споредиш Ланистерови со другите куќи ќе видиш дека и не се толку лоши во споредба.

Дотраките малце се преценети, дека имаме уште едни дивјаци зад Ѕидот, кои се справуваат со опасни зими, white walkers and whatnot, а сепак се помалце физички спремни и мамаебачи како дотраките. Да не кажам глупи. Него Khal Drogo кога здиви.. ЕПИК!

Ланистерите се класична woша фамилија од приказните. Pretty little faces со гнасни карактери. Дури клише. А џуџето, we'll give him the benefit of the doubt, мада не би ме изненадило да излезе најголемо копиље од сите, криејќи се зад интелигенцијата и одвреме навреме симпатизирајќи за некој во кој се пронаоѓа. Има многу место за обработување на овој лик, ама не верувам долго да стои spotlight-от врз него. Сепак може да си остане добар каков што ни е претставен сега од позадина. Како и да е, опасна глума од него!

Него освен сите мистерии, сакам онака во фрекфентното рипање од фамилија на фамилија, да ја вметнат приказната и за Targaryens. Ми изгледа интересна за обработување, плус некако ќе се поврзи со змејовите кои ги спомнуваат као онака рандом, а гарант ќе се од некоја поголема улога. Како и да е, ептен широка приказна, многу ликови, доста за обработување а во подобар правец неможе да оди серијава, и плус сепак...

...winter IS coming.

Ми се чини дека после ова, малава што и да посака, Дрого ќе направи за неа, и дека е свесна за тоа:

Ми се чини дека после ова, малава што и да посака, Дрого ќе направи за неа, и дека е свесна за тоа:

Ау да, многу интересно го градат тој карактер. Транзицијата од невина во .. во што и да се претвара е лудница. Да не стане само како брат и. Оваа ќе прави големи проблеми понатаму, иако засега е убавината на серијата. Maда ја би повеќе Cersei Lannister. :oops:

Ау да, многу интересно го градат тој карактер. Транзицијата од невина во .. во што и да се претвара е лудница. Оваа ќе прави големи проблеми понатаму, иако засега е убавината на серијата. Maда ја би повеќе Cersei Lannister. :oops:
Ептен си се напалил на Cersei а!?.....ај па ја демек нешто поарен сум :oops:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom