ElNinho
Мадридиста!
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 20.971
- Поени од реакции
- 57.779
Јасно е дека ликовите се различни. Прашањето е за овој од серијата, бидејќи за него повеќе знаеме, и е повеќе налик на кокошката и јајцето, т.е дали Најт Кинг е кокошката а вајт вокерите се јајцата? Бидејќи колку што знаеме се создадени на два различни начини и дали Најт Кинг е ентитет сосема различен од све друго во војската на мртвите.
Чекај, нели видовме у серијата дека Leaf го креаира првиот Вајт Вокер, со брцање на драгонглас у гради? Според логиката на серијава, тоа е Најт Кинг. Затоа што истиот актер кој го брцнаа, после е актерот кој го глуми Најт Кинг.
Мислам дека тоа го разјаснија?
Да да ми текнува на црњата,ама не ми е јасно како дојдоа позади ѕидот? Нели има ѕид? Или има некое скришно патче? Имаа и коњаница и све,како тоа коњите ги пребациле ? Тоа не ми е јасно.
Преку овој замок каде што минатава епизода дојде Џон дојдоа, Eastwach by the sea.
Инаку, @Anon, убаво си има допишано @zmej gorjanin дека не му смета самата избрзаност и телепортација ко ствар, туку нелинаерноста на настаните со другите настани, не се одвиваат ниту со слична брзина.
Мене за Вајт Вокерите искрено ми е најбош замерката. Дечките ги гледаме дека маршираат, но никако не покажаа досеа дека целта им е да стигнат до ѕидот што порбрзо. Едноставно, си ја штитат теритријата таму и повремено се приближуваат до ѕидот.
Од кај да знаеме дека целта на нив е веднаш да поминат? Можда сакаат да присоберат дополнителна армија, можда чекаат нешто што би им помогнало. Само со Брен делот може да наговести доаѓање.
Тие желби ајде нека нападнат веќе и мене ми се глупи, оправдано е што тој дел го држат поизолиран, бар до сеа.
Всушност и во целиот канон не е разјаснето дали они доаѓаат со зимата или они ја носат зимата.