Game of Thrones

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Моментот кога Тормунд го праша Џон 'The big woman' !!!!
Муабетот беше дали Џон довел уште тепачи, уште луѓе. Тормунд чисто ја спомена Бриена оти она добро се тепаше, па добро ќе им дојдеше сега. Немој вие да си помислите дека заради нешто друго.[DOUBLEPOST=1502788999][/DOUBLEPOST]Аман, преку кур од тоа дека некој не зима у предвид тоа што они можат да скратат време и да рипаат временски од сцена у сцена. Го зимаме тоа у предвид!
И со тоа земено у предвид пак има телепорт у серијата.[DOUBLEPOST=1502789232][/DOUBLEPOST]
Иронијата е шо уште прва сезона Џеор ја испрати раката преку алистер во КЛ за да му ја презентира на кралот, да не барам клипче сеа немам звук на работа.
мислам дека тогаш сите категорично ја баталија работата, ме чуди и овие од Олдтаун како категорично отфрлаат опција за појава на замрзнативе што почнува да изгледа претерано генерично и клише.
Па не ја отфрлија баш категорично, рекоа ќе испитаат додатно.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.070
Поени од реакции
2.410
Па не ја отфрлија баш категорично, рекоа ќе испитаат додатно.
Во книгата Тирион заеба работа.

Алисер стигна во Kings Landing додека Тирион беше десна рака на кралот. И како и секогаш Алистер беше шармантен дечко.

Ser Alliser Thorne?" Of all the black brothers he'd met on the Wall, Tyrion Lannister had liked Ser Alliser Thorne the least. A bitter, mean-spirited man with too great a sense of his own worth. "Come to think on it, I don't believe I care to see Ser Alliser just now. Find him a snug cell where no one has changed the rushes in a year, and let his hand rot a little more.- TYRION IV ACOK
Го остави да чека подолго време и дури чекаше раката поцрна и почна да се распаѓа.

"Thorne has the wight's hand to show them." A grisly pale thing with black fingers, it was, that twitched and stirred in its jar as if it were still alive. - JON I ACOK

R

red.devil

Гостин
Гледам уште зборите за телепортот и брзото "шетање" на ликовите низ Вестерос.
Мене не ми смета што можат да појдат од точка А до точка Б за 10 минути од епизода оти тоа е релативно и нема потреба да се дискутира или објаснува. Проблемот е што различни дејствија се одвиваат со различна брзина во серијата. Убаво рече некој погоре, не може ликовиве да користат телепорт а шетачите од север цела сезона да се симнуваат кон ѕидот. Како различно да оди времето на едната страна од ѕидот споредено со другата.

Ова е споредено во една сезона. Ако се напрај споредба на пример како се движеа ликовите во почетокот, веднаш ќе може да се заклучи колку фушарски и исфорсирани се случувањата во последава сезона. Како да ги брка некој побрзо да се стигне до расплетот.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.930
Поени од реакции
23.052
Никој не го спомна Сем што ги зеде тие книгите и десетте свитоци и баш во тие ке најде како да се убијат шетачите..А инаку мора вака да е се набрзина оти немат време,ако треба да е се како што треба ке треба уште најмалку 3 сезони да има серијата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Никој не го спомна Сем што ги зеде тие книгите и десетте свитоци и баш во тие ке најде како да се убијат шетачите..А инаку мора вака да е се набрзина оти немат време,ако треба да е се како што треба ке треба уште најмалку 3 сезони да има серијата.
Сем се заеба шо си отиде од Стариград, тамо у цитаделата ќе седеше и ќе прочиташе решение за сите ствари што ги мачат Данаерис и Џон и останатите. Ќе летаа гаврани на сите страни, како интернет ќе им служеше Сем. Вака...:(

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Знам дека сигурно е дискутирано околу одалеченоста од ѕидот до Kings Landing, али ова е ту мач. Да не фатија чартер лет дечките од некој остров у близина?
Кажи @ElNinho спомна ти нешто да чујам?

Некако не ми се допаднаа повеќето сцени бидејќи ми делуваа избрзано и претерано едноставно.
Да.
Што мислиш, вака, околу транспортот од една локација до друга?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Споделувајте ги теориите од редит и остали ствари у спојлер, пошто ви кажа @Beric Dondarrion дека е ликнато сценариото и дека си ги преставуваат ко свои.
Запознаени се, пошто истите теории што ги читаат на редит, ги претставуваат тука како свои. Ептен њот е добронамерен, јас сфе би банирал и би останал на 10 души со асална дискусија а не вакви срања со филер епизоди, тајм тревелерс и јадење гомна цело време. Сфаќам да дискутираш ама се претерува.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
i onaka znaat kako da gi ubijat setacite (valarijski celik i dragon glas ) vo spisite mozebi da ima inff za pravenje na valarijski celik ser davos ne slucajno go zede grendi vo cija rabotilnica bese prekovan (the Ice)potocno mecot na ned stark .taka ima logika ali vo GoT nema veke logika vo poslednava epizoda mi se cini ja unistija serijava kaj mu istekna taa glupost da se ortacat so ceresi ,i ova ajra tolku trenirase trenirase za da krsi kicmi ama tolku tapa e so bejlis ke si ja svrti na maloto prste

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Ќе фатат wight за да ја убедат Серси да не ги напаѓа дур Данаерис иде нагоре со војската. Многу сумњиво.

Во врска со воените ствари, тоа со Дотраките не ми е ни пприближно толку сумњиво како што ми е сумњиво тоа да у неколку битки, противничката војска одеднаш се појавува. Не зборам за телепортирањето (проблем за себе), туку отсуството на извидница.

У ствари тоа што Станис, Џејми и други беа изненадно нападнати од војски кои поминале огромна далечина за кратко време, докажува дека на Вестерос стварно има телепорт. Ако тие армии се движеа, ќе беа забележани уште одамна, а у серијата цело време имаме изненадени водачи кои одеднаш ги здогледуваат непријателските армии дојдени буквално до нив.

Последно уредено:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
po mene logicno ke bese ovaa sezona da zavrsi serijava ali vo 10 epizodi ova sea se bezpotrebni zapleti ,od druga strana serijava e so pogresen pocetok po mene trebase da si ja pocnat uste od dogjanjeto na ludiot kral pa taka ke imase najmalku 12 sezoni mozda i poveke a sega ke bevme negde na polovina od seta ovaa prikazna ili negde 2 ili 3 od ovie sto gi prikazaa ,a ova sto denes ni se prikazuva bi go gledale negde 2021 / 22 godina

Член од
17 август 2011
Мислења
10.368
Поени од реакции
18.498
Да ве прашам, вие кога се мења сцената си замислувате дека и во тој свет поминало само дел од секунда, колку што е потребно за да се префрлат на следна сцена?
Па може година, па и години понапред да отидат во наредната сцена, без да мораат да даваат некое објаснување.
Не е проблемот тоа, логички е да е така на филм. Проблемот е што се поминуваат огромни растојанија на луѓе/армии што си влијаат еден на друг а нема соодветен тајмлајн. Ја пробав да си го објаснам ама ме фркна глава али еве до кај стигнав.
Предноста на праќањето на војската на две места е што непријателот не може да биде ни таму ни таму, но тоа не беше проблем за Грејџој кој и ги стопи двете флоти на Калиси иако се на два краја од континентот. Сеа втор дел,овој црвот е заглавен во замокот (логички без големи залихи) пошто му ја уништија флотата. Од тогаш падна Хајгарден(вајда имало опсада),стигнало гласник до денерис, дотраките ја пресретнаа армијата на Џејми,Тирион отиде и се врати до Кингс лендинг. Сите овие настани се поврзани еден со друг, не може да тече времето различно. Како и да е да нема избрзано подобро ќе го објаснеа ова. Поголем проблем е генијалниот план да фатат жив мртовец за Серсеј, for the sake of the plot.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.064
Поени од реакции
6.722
Гледам уште зборите за телепортот и брзото "шетање" на ликовите низ Вестерос.
Мене не ми смета што можат да појдат од точка А до точка Б за 10 минути од епизода оти тоа е релативно и нема потреба да се дискутира или објаснува. Проблемот е што различни дејствија се одвиваат со различна брзина во серијата. Убаво рече некој погоре, не може ликовиве да користат телепорт а шетачите од север цела сезона да се симнуваат кон ѕидот. Како различно да оди времето на едната страна од ѕидот споредено со другата.

Ова е споредено во една сезона. Ако се напрај споредба на пример како се движеа ликовите во почетокот, веднаш ќе може да се заклучи колку фушарски и исфорсирани се случувањата во последава сезона. Како да ги брка некој побрзо да се стигне до расплетот.
Подолга е зимата

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Во врска со тоа армијата на зомбијата и движењето нивно.

Каснат, затоа што можда Ајс Кинг нешто чека, а можда и затоа што се движат така полека, како што знаат да се движат обично - ко вистински зомбија. Од Хардом до ѕидот во права линија има отприлика околу 200 миљи.

Kajgana Shop

На врв Bottom