Океј, да резимирам нешто. Пак ги читкарам книгите, споредувам со серијата, па нешто читав на нет, нешто сам разглабав и муабетов со мртвата војска е доста интересен. Во книгата, митот вели дека night king е некој Lord Commander кој се заљубил во нешто што се опишува како женски white walker, aka, Night Queen. И еве, таа го направила и него White Walker. Во серијата таква мома нема, и Night King e создаден со забодување на dragonglass во гради од страна на канаѓаните.Од друга страна, поправете ме ако грешам, ама во серијата Night King ги создава другите white walkers со допир. Дилемата е дали има повеќе од еден начин да се создаде white walker, или night king не е white walker?
Друга работа што e интересно се моќите кои ги поседува Night King. Фактот дека го виде и имаше интеракција со Бран ваљда имплицира дека и самиот е green seer. Од друга страна, ја имаш перфектната логистика која ја воспоставува врз мртвите што колку што читав на нет, може да се објасни со некој вид на варгање. Е сега, досеа мислам дека не сме виделе некој да варга повеќе од еден ум, али сите за кои знаеме дека варгале го правеле тоа врз живи свесни суштества па така да можда мртвите се полесни за контрола, не знам. Али ипак, све ова на купче се повеќе ме влече кон тоа дека Night King можда и не е самиот white walker.