Game of Thrones

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Иначе, апла ништо не разбрав се' што се дешаваше со Џон Сноу & френдс... Ниту кај отидоа моментално, ниту зошто, ниту кој е тој новиот капетан што бараше "нинџи", ниту кој планираат да идат да го тепаат...
Anyone?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Само што ја гледав S02E05...

Вторава сезона сега засега е тапа... многу се развлекува... успорена е серијата...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Сноу и компанија го барат Менс [не ми текнува презиме], самопрогласениот крал позади Ѕидот. Стражарите стигнаа на Fist of the First Men за да се најдат со нивниот пријател Корин [пак не ми текнува презиме] кој би требало да има некакви информации за војко му на Џон. Корин им кажа дека Менс собира луѓе за да го нападнат Ѕидот и затоа треба мала група од нив да се обидат да го нападнат кампот на вајлдлинзите и да го убијат Менс. Џон се пријави и најверојатно во наредната епизода ќе има пресметка помеѓу стражарите на Ѕидот и дивјаците.

Кога сме кај Сноу...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
У задње време се дешаваат чудни работи: ги снемуе дивљаците од нивните села, мртваци стануваат, се слушаат гласини за вајтвокери (кои сеуште никој не ги есапи за здраво), еден од најдобрите извидници го нема цела година (Бенџен Старк)...
Ноќна Стража мислат дека нивните непријатели ги снемуе од нивните села затоа што се групираат, за прв пат под еден водач (Менс Рајдер, бивши припадник на Ноќна Стража). Значи дивљаците се групираат, некој ќе си помисли се обединуваат, како никад у историја и исто како никад у историја Ноќна Стража е слаба со човечки ресусрси.
Мормонт е главен на цела ноќна стража. Он решава да не чекаат на ѕидот да ги задеси нешто него да излезат на север, да видат, со скоро све што имаат, што се случува и евентуално да ги предухитрат потезите на дивјаците.
И ете излегуваат координирано.
Ноќна Стража има поише замоци по должина на ѕидот. Но, само три се активни: еден у средина и два на краевите од ѕидот. Другите се напуштени.
Од централниот замок излегуваат (скоро) сите и се упатуваат на Северо-Запад. Од нај западниот замок, на западниот крај од ѕидот, излегуе Корин Полушака и неговите луѓе, кој инаку е главен на тој замок.
Се среќаваат на Песницата на првите луѓе, место на прастаро утврдување. (предходно поминаа низ шумата у близина на ѕидот, низ напуштените села и крастеровиот дом).
Гласините се дека сите дивјаци со Менс на чело, се собираат во северозападните планини - Канџи. Нели ги гледаа огновите нивни од далеку. И овие сфаќаат дека не можат со толку мала сила да им се спротистават директно, па решаваат да им се убацат со диверзантска група, која ќе го убие водачот кој ги обединува. На групата и се приклучува и Џон Сноу, а и лично Корин е во групата.
Инаку Корин важи за најдобриот извидник во Ноќна Стража (бољи и од Бенџен).

не ја укапирав баш работава со wildfire-от... someone !?:cautious:
Во КингсЛендинг има прастаро здружение (гилда) на алхемичари. Седиште им е у некоја стара кула со големи подруми и остави, лаборатории енд стаф...Они работат за кралот. Дур биле Таргериените на власт (3 прошли века), гилдата била многу респектирана и уважувана. Они произведувале свашта, али една од најпознати ствари им е тоа - Вајлдфајер - као напалм нешто.
Коа им снемало змаеви на Таргериените, едно од главните оружја им било тоа. Сеа се создаде потреба пак да се активира производството на таа материја.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Само што ја гледав S02E05...

Вторава сезона сега засега е тапа... многу се развлекува... успорена е серијата...
GOT неможе да биде тапа, тоа е практично невозможно, самата појава на инзворедно обработените ликови е причината за тоа, е сега од она што до сега го гледаме 1-та сезона беше по динамична мора да се признае, ама пак од друга страна кога ќе размислам подобро, сеуште е рано, за дефиниција.....за едно 2-3 епизоди ќе стане многу по жестоко ќе видиш :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
GOT неможе да биде тапа, тоа е практично невозможно, самата појава на инзворедно обработените ликови е причината за тоа, е сега од она што до сега го гледаме 1-та сезона беше по динамична мора да се признае, ама пак од друга страна кога ќе размислам подобро, сеуште е рано, за дефиниција.....за едно 2-3 епизоди ќе стане многу по жестоко ќе видиш :)
Пишав

сега засега е тапа

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Најдобрата отварачка тема :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721

оваа е хрватицата од не дај се нина така?? :)
хех
[edit] Аххх рокенрола веќе имала спомнато

Како и да е, коментар од мене за 2рава сезона...
Првата епизода ми беше мех, нишо посебно, изгубен бев, нит интересна ни ништо.
Следните 4 епизоди не ги глеав како што излагаат, туку сега наеднаш. И многу ми се допаднаа. Ми го држат вниманието. Почнав повеќе да се концентрирам за да ги запамтам имињата, кој со кого е во каква врска, кој каде оди... Доста интересни дијалози, посебно оние едноставните, кои не се од голема важност за војната што следи.

Како и повеќето, едвај чекам да пораснат змејчињата и Калиси да ги спеплоса сите :)
Арја ми е потаен фаворит и сцените со нејзе и тој со шлемот ми беа многу интересни. А и сеа со овој што и исполнува "3 желби":)
Убава појава е(беше) жената на хомото што беше убиен од Смоуки, ма да кога ја даваат у анфас е мех.

Со Џон Сноу сцените ми се така така, освен во селото со тој со ќерките, таму беше доста интересно.
The night is dark and full of terrors, I hope you get raped and die, red-cunt. :D

Џуџакот е интересен, баш ме копка штп планира со тие чудата од кај алхемичарот :)

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
се сложвам дека не може да е тапа,ама сепак е уникатна во споредба со сите предходни... no boobies in this episode :pos:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Добар почеток имаше епизодава, само ни останаја уште 5 епизоди од сезонава, колку ќе успеат да прикажат во тие 5 епизоди ќе видиме.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Џуџакот е интересен, баш ме копка штп планира со тие чудата од кај алхемичарот :)
Greek fire was an incendiary weapon used by the Byzantine Empire. The Byzantines typically used it in naval battles to great effect as it could continue burning while floating on water. (извор: Wikipedia.org)

Супстанцата не е измислица, постоела и порано.Поради неможноста за контролирање и волатилноста на супстанцата е ексремно опасна. Затоа Тирион знае дека во рацете на необучените војници и својот зол внук може да нанесе огромна штета како на непријателските трупи така и на King's Landing. Затоа Тирион му вика на Hallyne the Pyromancer (кој е инаку член на Alchemist's Guild) дека од сега ќе произведува wildfire за него.

Инаку Qhorin Halfhand е легендарен воин од Night's Watch кој е предводник на групата која тргна од западниот дворец Shadow Tower (вкупно има 19 дворци по должината на ѕидот, но само 3 од нив се активни поради драстично намалениот број на луѓе од Night's Watch во последните години)

Е сега исправка, тие 5 души што тргнаа so Qhorin, нивна цел не е да го убијат Mance Rayder (освен ако не намериле нешто друго режисерите на HBO), пошто тоа би било невозможно да се пробијат помеѓу толку wildlings, туку нивна задача е да ги оневозможат извидниците на високото ридче, а остатокот од ~300 души на Night's Watch да пробијат пат до срцето на кампот и да пробаат да го убијат Mance Rayder, со што би ставиле крај на масивното собирање, пошто познато е дека wildlings не можат да функционираат без леадер и би се разбегале назад по своите живеалишта.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.469
Поени од реакции
6.815
Специфично изрекоа дека одат на Манс рајдер, убаво нагласија.

Се разочарав како загина ренли на педерски начин, што за педерче како него може и не е така лошо :), ама може и поарно за целава приказна, пошто глупо ќе беше да изгине толкава армија од куќава на Баратеон, и на крај Ланистерите само да ги исплескаат како мали деца тие што ќе останат.

Е сеа се јавува голем проблем за Роб Старк, Станис дали ќе сака да коалицира со него поради тоа што првен проба со брат му да биде сојузник, ќе видиме наскоро.

Тион грејџој е буљафче, и баш сакам да го ебе ежот, ама што е можно поскоро.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Специфично изрекоа дека одат на Манс рајдер, убаво нагласија.
Па тоа појаснувам, планот им е да го убијат Mance Rayder, но Qhorin специфично нагласува дека тоа не е задача за 400 луѓе, но за да го сторат тоа (се мисли на убивањето на Mance) треба прво да се ослободат од извидниците. За таа цел ја формира таа мала група од 5 луѓе. :)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Е сеа се јавува голем проблем за Роб Старк, Станис дали ќе сака да коалицира со него поради тоа што првен проба со брат му да биде сојузник, ќе видиме наскоро.
Мислам Станис веќе јасно стави на знаење дека нема намера да прави сојуз со Роб Старк. Го смета за непријател бидејќи зема дел од "неговото" кралство, прогласувајќи се за Крал на Северот. За разлика од Ренли кој беше спремен на таков сојуз.

Kajgana Shop

На врв Bottom