Game of Thrones

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
На крај да не испадне дека Бран сето ова го сонувал :pos: Дај таму без сапуници... На крај овој педеров да заврши со Санса... На таква жена да си педер, греота е бе :pos:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.794
Чекај, нели го пратија в зандана оти стариов на кралицата и ја откри „тајната“ која му ја кажа Тирион... Тирион сакаше да провери кој е кодошот и на кој може да верува од тројцата советници кои „преживеаа“ неколку гарнитури.
Да да, затоа е, го предаде Тирион, он ги тестираше сите.

Само не му се откри која му е финтата што во прва сезона глумеше подгрбавен.
Инаку неможе Џон Сноу да ја земе Даенерис, прво не е хајборн, второ од гардата на ѕидот е, не смее да се жени. Од него очекувам да го превземе чувањето на ѕидот.
Повеќе типувам на Роб, бидејќи е најстабилен од неговава генерација и слично годиште со него асален човек нема. А и паметен дечко е, ми се допадна што одлично го чува и Џејми, а и што парче ги праи ланистери иако е со помалку војска.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Е не може сеа Сноу, отиде у Night's Watch :)
Одам по аналогија дека книгата се вика „Песна на лед и оган“, па Сноу би бил претставник од ледот, а таа на огнот.

Ама тоа веројатно на крајот на серијалот, во две илјади и некоја. :D

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Да да, затоа е, го предаде Тирион, он ги тестираше сите.

Само не му се откри која му е финтата што во прва сезона глумеше подгрбавен.
Инаку неможе Џон Сноу да ја земе Даенерис, прво не е хајборн, второ од гардата на ѕидот е, не смее да се жени. Од него очекувам да го превземе чувањето на ѕидот.
Повеќе типувам на Роб, бидејќи е најстабилен од неговава генерација и слично годиште со него асален човек нема. А и паметен дечко е, ми се допадна што одлично го чува и Џејми, а и што парче ги праи ланистери иако е со помалку војска.
Ајде бе не зезајте, Калиси не е со сите, ептен луда е... бар мене така ми делува. А Роб, ок е се, ама премногу им верува на луѓето, овој Теон ќе го заебе... Можеби оние што ги имаат прочитано книгите сеа ни се смеат :pos:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Одам по аналогија дека книгата се вика „Песна на лед и оган“, па Сноу би бил претставник од ледот, а таа на огнот.

Ама тоа веројатно на крајот на серијалот, во две илјади и некоја. :D
А може и дека winter is coming а змејовите се вратија, па затоа е песна на лед и оган. Може Даенирис Тајгериан ќе си биде forever alone :)

Ајде бе не зезајте, Калиси не е со сите, ептен луда е... бар мене така ми делува. А Роб, ок е се, ама премногу им верува на луѓето, овој Теон ќе го заебе... Можеби оние што ги имаат прочитано книгите сеа ни се смеат :pos:
Па како да не е луда, брат и се понашаше со неа ко предмет да е :) Смееле - несмееле, наше е да фантазираме :)

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Што интересно е вака да ве чита човек со претпоставките.:)
Санса не е глупава, ама сега е во никаква позиција, не може ништо да направи. Многу малку ја прикажуваат во серијата и така некако испадна нејзиниот лик.
Фалеше Денерис епизодава некако, а и Станис не го дадоа... Сепак добра епизода, кажува многу за ликовите и за заговорите. Тирион на пример, мало, мало, ама техничарче.:icon_mrgr:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Што интересно е вака да ве чита човек со претпоставките.:)
Санса не е глупава, ама сега е во никаква позиција, не може ништо да направи. Многу малку ја прикажуваат во серијата и така некако испадна нејзиниот лик.
Фалеше Денерис епизодава некако, а и Станис не го дадоа... Сепак добра епизода, кажува многу за ликовите и за заговорите. Тирион на пример, мало, мало, ама техничарче.:icon_mrgr:
И јас се сложувам со ова, мислам дека таа ќе игра голема улога во падот на Кралот Џофри, се си мислам дека ќе го реши на спиење :pos:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.108
Поени од реакции
9.049
Grand Maester Pycelle падна на тестот, но Tyrion знае дека и на останатите двајца не може да им се верува, но ги тестираше да види дали може да ги сврти во негова полза. Сетете се зашто беше пратен Tyrion од татко му во King's Landing - за да воспостави контрола и да го заузда внук му Joffrey. Со тргањето на Janos Slynt (го замени со Bronn) и Pycelle го зададе ударот, a како ќе се одвиваат работите останува понатаму да видиме...

Brienne the Beauty (Brienne of Tarth) каква карпа од жена, дури и Gregor Clegane би се измочал од страв да ја види :pos:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Профи изиграно од џуџето, не за џабе си кажа - I understand the way this game is played! :cuc:

И кога го кажуваше Варис тоа шо ми е у потпис... :vozbud:

И шо се буните дека досадно било !? Како сакате при мал милион ликови да ви ги упикаат одма главните настани, ќе се испоизгубиме у приказната. Ја обожавам вакви почетни епизоди, точно не се дешава ништо посебно али не е досадно, едноставно уживаш у нив. Лани се изнервирав што толку бргу се исподесија големи работи, вака за сега си е супер. Е сеа, треба и бар 2-3 повеќе епизоди у сезона да има, би било многу подобро. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90

Мало потсетување на досегашните случувања од втора сезона.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
523
Поени од реакции
164
Дајте некој фејсбук кавер бе :P Да се знае дека гледам GoT :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom