Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Станис не е мртов,Бриан најверојатно ќе сака некако да го замени него за Санса али кога ќе видат дека нема зошто Болтони да прифатат ќе дигнат со Станис востание на северот против Болтони.

Катастрофа од сезона , буквално. Да не издвојат барем 3 минути од битката , само покосени ги дават. Нека се ебат сите режисери , заслуживме да видиме барем дали му крцна вратот на Станис.

За формацијата и стратегијата на војската да не зборувам , како банда навивачи , никаква дисциплина.

Цицките на Серсеи. :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Не знам што се буните за Џон кога повеќето од вас беа спојлнати за ова, само на форумов 10 ПП имам добиено со прашање за Џон, само што мислеа дека ќе го ликвидираат кај Хардхоум па изглеа си рекоа еј чим пројде тука значи ќе го биде 200%. :icon_lol: А и ова ликвидиран е под знак прашалник така да почекајте малце.[DOUBLEPOST=1434374329][/DOUBLEPOST]За 20 лика оставија клифхенгерс, тоа ми се допаѓа, минуси сезонава ми се само глупачкине од Дорн, ликот на Џејми, и ова што го направија Станис како оние од Диво Насеље. Нема време сега да гледаме битки од по пола саат, за тоа не замерам.

Многу провидна беше сезонава... премногу провидна.

На почеток мислев дека Станис конечно ќе направи нешто, било што. Кога увидов дека пола сезона ја преседе во Кесл Блек/Црниот Замок заклучив дека ќе ја изгуби битката за Винтерфел и Тронот и дека најверојатно ќе умре, вклучувајќи ја и керка му (јас мислев дека порано во предходните сезони ќе ја жртвува).

Сноу се приметуваше дека му спремаат нешто. Логичен заклучок беше дека ќе го убијат.

Дени испадна дека нема мозок. Во секој случај, нејзината приказна заедно со Тирион, Џора ми се доста интересни.

Сметам дека приказната за Ариа добро се одвиваше иако ги направи сите чекори кои беа очекувани/очигледни дека ќе ги направи.

Ситуацијата со Серсеи беше неочекувана и ми се допадна нејзината приказна, јас се надевав малку да изеде ќутек или нешто лошо да и се случи (мада тоа што и се случи беше оверкил, подобро да го убиеш криминалецот отколку на такво нешто да присилиш), религиозниве луѓе/одред не знаат што ќе им се случи.

Не очекував да умре Мирсела, Дорне-приказната беше подпросечна (можеби е до мене бидејќи ми се допаѓа Дорне и Доран па очекував нешто посебно).

Санса како што поминуваше сезоната се подосадна ми стана.

Како за крај, сезонава ми беше подпросечна. Најдобар впечаток ми остави Хaрдхом, но мислам дека оваа сезона, убиствата на познати ликови престана да остава силен впечаток и неверување кај публиката бидејќи публиката едноставно се навикна на тоа. Наредна сезона ќе треба да се потрудат многу повеќе и се надевам дека ќе биде многу подобра.

vCDfdgq.jpg

Ама, многу логичен потег е браќата да го убијат Џон (што можеш да очекуваш од неуки крадци и силувачи освен слепо следење на правила), за разлика од палењето на Ширин на пример.

Ова за Станис беше очекувано, тоа што си претпоставував дека ќе се посере и и дека ке изгуби се случи, исто дека и за џабе ја жртвуваше ќерката.

Исто и за Арја знаев дека ке го скине тој, али се изненадив за начинот, права убица, се израдував, исто се исплашив мислев ке ја скине/казни Џакан, али ете ја ослепи, баш ме интересира сеа што ќе биде со нејзе....

За Санса очекував дека ќе се спаси и ќе го убие ремзи, што најверојатно е спасена типувам дека она ќе преживее а Теон не ..

За калиси, мех, константо тапа според мене прикаски освен прошлата со змејот, али се остава да се развие сеа интересни дешавки со дотракиве.. Башка тирион и ќелавиот исто и двајцава попалени по Денерес...

Серси очекував да биде спасена од планината, нели имаше такви муабети, али сеа е едно сигурно дека наредна сезона има да ги збрише од мапа сите до еден....

За Џон ме спојнаа пред 3-4 дена на фб, али викам има некој не дупат, тоа не го сватив сериозно.
последните 3-4 мин не ги очеував, дури стварно се израдував дека го нашле чичкому, али коа го видов крстот и тоа предавник рипнав од кревет... отерав се у пм. На момент се понадевав на кучето да дотрча нели како и секад барем 1 да го прободеа вака 6 пати со 20 сантима нож искрено да те напраат касапница, реално тешко се преживува, евентуално со магија на црвената кучка што еве оставам доза на оптимизам али поради интервјуто на Кит каде што кажува дека е готово со него, т.е така му кажале ДиД...

кој ке чека една година ебаго... зашто нема поише епизоди барем...

А бе гледајте убаво, прегледајте ја пак сцената со Станис, што сте се откажале одма од него.
Kако што Борка од Тетово (Бриен оф Тарт) замавна со мечот, веднаш друга сцена се пушти. Значи не се знае уште дали е мртов Станис (А според мене не е. Дури и би се кладил за ова.)

Арја кога го колеше и му ги копаше очите на педофилот, не требаше да каже дека е Арја Старк. Да не си го кажеше името, немаше да биде слепа според мене бидејќи тренира за да биде no-one нели.

Исто така мислам дека Тион и Санса ќе бидат живи покрај тоа што се фрлија од замокот (Некој план на Тион веројатно?)

Тоа огромното стометарското чудовиште Франкештајн што ја крена Серсеи нели е The Mountain?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom