Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Јас па се надевав дека Брен ќе го има во оваа сезона. Баш ме интересира што ќе излезе со него и со шумските деца. :(

1510517_691833177594997_2228186462140208776_n.jpg

минутен молк :unsure:
Ако до крајот на серијата не ги видам приказните на овие ликови завршени многу ќе падне оценката на истата во моите очи, нешто што најмногу го мразам кај серија/приказна/книга/филм кога нема да се финализира сторијата на еден лик, но сепак имам став дека на 90% од ликовите горе во чамецот ќе го видиме епилогот.

Гендри, Јара, Рикон Старк, Оша, Берик Дондарион, Торос оф Мир, Едмунд Тали и Бенџен Старк влегуваат во бар...

А Блекфиш е шанкерот, а Волдер Фреј газдата на барот.

Гендри, Јара, Рикон Старк, Оша, Берик Дондарион, Торос оф Мир, Едмунд Тали и Бенџен Старк влегуваат во бар...
Во екстра сцените на блу рејот

Линк за новата за стрим за новата епизода

Значи настрана сатисфакцијата на крај на епизодата што се очекуваше,многу нелогички работи има во приказнава во серијава. Ако повеќето рековте дека претходната епизода била најлоша,за мене беше оваа. Освен сцената со Тирон се беше срање,дури моравме да глеаме 10 мин како дебелиот се омрсува. И што е поентава со беспотреба мачење на истите ликови,санса и дебелиот,па дури и Алистер му се наврте онака од нигде.

Прво и прво, приказната во Дорн продожува да тече како шо беше очекувано. Секоја епизода е поглупа. Со Џејми не беше толку лошо, можда оти тоа едвај траеше една минута. Ама на кој идиот му дадоа да ги пишува Сенд Снејкс? Одамна немам нешто толку лошо видено.

Ако го тргнам тоа настрана, епизодата сепак беше многу просечна. Цела сезона ми оди многу споро. Постојано читам на интревјуа велат дека имаат испланирано само уште две сезони, а петтата е полна со повеќе филер од втората сезона на Walking Dead.

Ама добро, дефинитивно беше подобра од минатата и секоја епизода има по некој хајлајт. Пример, Џонатан Прајс секогаш беше одличен, ама денес имаше повеќе фокус на него и пак се докажа дека е еден од најдобрите актери оваа сезона. Ми фалеа таквите сцени меѓу Тајвин и Олена, ама еве најдоа со друг такви сцени да снимаат. А и со Серси беше многу добро. Врти-сучи, Лансел пак најде начин да ја дупи.

И нормално, не можам да останам без коментар за Станис: ќеф ми е дека конечно ја шутна Мелисандре.

Прво и прво, приказната во Дорн продожува да тече како шо беше очекувано. Секоја епизода е поглупа. Со Џејми не беше толку лошо, можда оти тоа едвај траеше една минута. Ама на кој идиот му дадоа да ги пишува Сенд Снејкс? Одамна немам нешто толку лошо видено.

Ако го тргнам тоа настрана, епизодата сепак беше многу просечна. Цела сезона ми оди многу споро. Постојано читам на интревјуа велат дека имаат испланирано само уште две сезони, а петтата е полна со повеќе филер од втората сезона на Walking Dead.

Ама добро, дефинитивно беше подобра од минатата и секоја епизода има по некој хајлајт. Пример, Џонатан Прајс секогаш беше одличен, ама денес имаше повеќе фокус на него и пак се докажа дека е еден од најдобрите актери оваа сезона. Ми фалеа таквите сцени меѓу Тајвин и Олена, ама еве најдоа со друг такви сцени да снимаат. А и со Серси беше многу добро. Врти-сучи, Лансел пак најде начин да ја дупи.

И нормално, не можам да останам без коментар за Станис: ќеф ми е дека конечно ја шутна Мелисандре.
И тоа го забораив во Дрон,колку несвојствено за серијата. Му го даде противотровот бе:pos:
А за станис сеа некако ќе ја напраат работава ради тоа да го јаде. Иначе следна епизода на трејлерот глеам има доста сцени со Џон па вајда ќе биде интересна.

Единствено нешто добро што видовме во Дорн епизодава беше последната строфа од Dornishman's wife :pos: Добро, и уште нешто :cool: Можам да се кладам што ќе се случи во следната (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom