Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Така многу лесно ќе ги снема сите Ланистерс :). Јас мислам со Серсеи ќе ја тераат до крај, до душа и Тирион е тука али он сега повеќе тера на таа добрата страна на серијава.

Е како ќе ги снема, ете тој инцестниот е крал моментално.
И сестра му во Дорн, Џејми исто. Па и овој братучедот што некако го нашол патот божји.
Освен Тирион, кој си го поштувам ептен, со другиве што сакаат можат да прават.

Инаку, мислам дека Серсеи си најде некоја рамна на себе, оваа малата што сака да биде кралица ми изгледа ко малце помлада варијанта од нејзе, сегде се замешува. Плус, тоа што и го рече таа гатачката, дека ќе биде заменета, некако ме натера да помислам дека ќе ја снема за кратко.
Али ќе видиме.

Е како ќе ги снема, ете тој инцестниот е крал моментално.
И сестра му во Дорн, Џејми исто. Па и овој братучедот што некако го нашол патот божји.
Освен Тирион, кој си го поштувам ептен, со другиве што сакаат можат да прават.

Инаку, мислам дека Серсеи си најде некоја рамна на себе, оваа малата што сака да биде кралица ми изгледа ко малце помлада варијанта од нејзе, сегде се замешува. Плус, тоа што и го рече таа гатачката, дека ќе биде заменета, некако ме натера да помислам дека ќе ја снема за кратко.
Али ќе видиме.
Епа нели треба да има свадба меѓу Томен и Марџ :) Серсеи е сега за сега Queen Regent.

Епа нели треба да има свадба меѓу Томен и Марџ :) Серсеи е сега за сега Queen Regent.

Да де, го потенцирав само тоа дека на почетокот на епизодата, нели гатачкава и кажа дека она ќе биде кралица, но после ќе биде заменета од поубава, попаметна, бла, бла. Ваљда за Марџори се мисли. :toe:

Ако речеше бегаме назад, ќе одеа назад. Ако речеше се тепаме за Станис, ќе се тепаа за Станис.

Плус можеше Манс да ги организира, да изманипулираат, да се тепаат за Станис и прва шанса што ќе им се укаже да се оделат, како Џон нешто слично што направи, или па да им украдат оружје на целата војска преку ноќ кога ќе стекнат доверба.. сакам да кажам имаше повеќе варијанти и се разочарав кога Манс ја одбра најглупата според мене.

Плус можеше Манс да ги организира, да изманипулираат, да се тепаат за Станис и прва шанса што ќе им се укаже да се оделат, како Џон нешто слично што направи, или па да им украдат оружје на целата војска преку ноќ кога ќе стекнат доверба.. сакам да кажам имаше повеќе варијанти и се разочарав кога Манс ја одбра најглупата според мене.

Поентата на Станис беше овај да одбие и да биде запален за да немаат wildlings околу кого да се обединат во иднина.Сега мора да прифатат да се негова војска или ќе бидат масакрирани.

Добро отварање на сезоната со flash back. Не дека предходно ликот на Cersei немаше длабочина но ваквите сцени даваат поголема перспектива зад одредени нејзини постапки. Со смртта на Tywin товарот на владеење се пренесува на неа.

Lancel Lannister кога се појави ме потсети на еден наш драг член, Spiros. :D

Јаки беа сцените и меѓу Varys и Tyrion. Некако делуваше дека Varys уживаше во мизерноста на Tyrion кога излезе од ковчегот, што ме наведува да мислам дека бил затворен цело време кон Pentos повеќе како казна за убивањето на Tywin него од неопходност да не биде пронајден. Штом си веќе на отворено море, далеку од King's Landing, во брод организиран од Varys, шансата да го пронајдат е мала.

"Романсата" мегу Grey Worm и Missandei ми иде на нерви. Претставувањето на Sons of the Harpy во серијата од друга страна беше добро изведено.

Многу ми се допаѓаат сцените без дијалог каде доволна е една експресија на лицето и телото да ја долови сцената. На пример Ser Barristan Selmy погледот кон Dany, кој го протолкував како deja vu од начинот на зборување на еден предходен Targaryen владател. Друг пример кога Cersei го обвинува Jaime индиректно за одговорен за смртта на Tywin, body language-ов на Jaime откинува. Многу добар актер е бајо мој. <3

Tormund, Stannis, Melisandre, Jon Snow северот е увек интересен дел од приказната. Snow е многу созреан како лик, беше и е опкружен од ликови од кои многу научи. Со Mance северот загуби уште еден епик лик по Mormont, Yggrete, Qhorin Halfhand и ред др. R.I.P.

Littlefinger и Varys продолжуваат со одлични дијалози од кои можат да се вадат добри реплики.

Солидно отварање, GoT квалитет дефинитивно. Делуваше како и продукциски да напредна од предходните сезони, барем во CGI сегментот. Оваа епизода повеќе беше потсетување на тоа кој каде се наоѓа и со што е соочен оваа сезона него нешто конкретно, со исклучок на крајот.

Се уште слабо хајп за 5ва сезона или сменивте мислење? Јас уште на интрото бев FUCK YEAH! :D

И то.

Стандард им стана првата епизода да е претставување кој до каде е и што прави во моментов...
Инаку и јас отидов на темната страна, ќе се преполнам спојлери периодов, ги спуштам сите 4 епизоди, боље да ги гледам на дигитрон снимка, отколку некој идиот да ми ја заебе пола сезона...

Колку е глупа оваа Денерис немогуче еј. Па све и е дадено на тацна, и змаеви и славно име и армии и fire resistance 100% по default и сексапилност и што ли не, а све успева да заебе и само други ја вадат од глупостите што ги прави. Мелисандре можда има големо влијание кај Станис, ама Станис барем знае што прави, сам по себе си е снаодлив и знае во која ситуација како најправилно да постапи и да го извади максимумот. Денерис само другите ја вадат, да е сама нема еден ден да издржи, дефинитивно најнезаслужна за било каков трон, од прва епизода досега ништо и нема влезено у тиквата.

Speaking of Мелисандре, „појачана“ е бајаги, дефинитивно нејзиниот тим е во предност моментално :sekc:

Колку е глупа оваа Денерис немогуче еј. Па све и е дадено на тацна, и змаеви и славно име и армии и fire resistance 100% по default и сексапилност и што ли не, а све успева да заебе и само други ја вадат од глупостите што ги прави. Мелисандре можда има големо влијание кај Станис, ама Станис барем знае што прави, сам по себе си е снаодлив и знае во која ситуација како најправилно да постапи и да го извади максимумот. Денерис само другите ја вадат, да е сама нема еден ден да издржи, дефинитивно најнезаслужна за било каков трон, од прва епизода досега ништо и нема влезено у тиквата.

Speaking of Мелисандре, „појачана“ е бајаги, дефинитивно нејзиниот тим е во предност моментално :sekc:

Е каде и се змаевите? Заклучени во дупка некоја таму, никаква корист нема од нив. :D
Не дека мене ми е нешто омилена и дека не прави глупости, али ваљда не е лесно да се расправаш со багра робови таму, кој од кој поутепан. Плус, не ти е она воин ко овој Станис и во средовечна доба, па да има некое искуство само по себе за војни и стратегии.

Ја изгледав прва епизода и сега немам време да ги изгледам другите до утре. Првпат сум у ситуација да гледам серија каде се плашам да не ме спојлне некој.

Петиција да се направи анкета за тимови!

Ајде сега сите да се погледнеме во очи и да си признаеме дека ги изгледавме сите епизоди и да дискутираме како луѓе.:D
Може?

Е каде и се змаевите? Заклучени во дупка некоја таму, никаква корист нема од нив. :D
Не дека мене ми е нешто омилена и дека не прави глупости, али ваљда не е лесно да се расправаш со багра робови таму, кој од кој поутепан. Плус, не ти е она воин ко овој Станис и во средовечна доба, па да има некое искуство само по себе за војни и стратегии.
Па баш затоа со змаевите. Се курчи демек Мајка на змаеви, а не знае да ги контролира, први прва неприлика ги закључи. А баш тие два океј беа, третиот беше проблематичен уште од мал :D

Emi ubo i vikaa, odi mori direktno vo Westeros, neee ke izigravam neso ke osloboduvam robovi.
Zaeba rabota kalisito.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom