Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.886
- Поени од реакции
- 52.988
А ние на 15 години...Не е оправдување, Александар III на 15 години град создал.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ние на 15 години...Не е оправдување, Александар III на 15 години град создал.
А ние на 15 години...
Тоа е најблиското нешто што го имаме во македонската/словенската митологија (барем од она што јас го знам).Врколак е сосема друго суштество како што пишува и во текстот што си го постирал.
Стравоволк е подобар превод, колку и да звучи глупо.
Иначе јака работа, пишував семинарска за Венеција во среден век, користејќи една стручна литература на англиски. И како што го опишува градот у неа, сфатив дека многу личи на еден друг град што го знам. Островчиња поврзани со канали и мостови, обединети под едно знаме, централизирана управа која патем е rich as fuck и нејзините финансиски средства ги користат сите големи играчи на сцената, мало местенце врз кое толку луѓе се потпираат. Бравос е буквална копија на Венеција, што е ептен кул работа за мене![]()

Можеби најблиску, но сепак многу далекуТоа е најблиското нешто што го имаме во македонската/словенската митологија (барем од она што јас го знам).

Тоа е најблиското нешто што го имаме во македонската/словенската митологија (барем од она што јас го знам).
Cersei, 37 комада![]()
Одлична слика. Многу често се заборава возраста на ликовите и се осудуваат некои нивни потези. Најмногу на Санса, а мислам и за Арја имаше критики, и за Роб секако.

Кои се Гискари? Не сум толку запознаен со lore-от, па баш би сакал да направам стручна споредбаАј сега поврзи го Стариград (Oldtown) со Александрија (кула/светилник, универзитет) и Кралев Град (Kings Landing) со Истамбул/Константинопол (големи ѕидини, залив/пристаниште заштитено со голем ланец) за да ти биде поинтересно.![]()
Инаку Гискарите се апла антички Македонци, додека Валирија е Рим. Вестерос е Британија (геогравски, само во огледало, и историски во периодот од Хептархијата, додека слободните градови се медитеранските републики од времето на ренесансата (Венеција, Милано, Џенова, Задар, Дубровник, и слично).

Една од првите цивилизации (заедно со карлството Сарнор, Ји-Ти империјата и уште по некој).Кои се Гискари? Не сум толку запознаен со lore-от, па баш би сакал да направам стручна споредба![]()
Секако дека Серсеи е бр 1, споредбиве Санса - Марџори - Мелисандре им се за Лига Шампиони.Cersei, 37 комада![]()