Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Се скапав читање историјати за династииве (посебно за Таргериен и Ланистер) пошо не сум ги читал книгите а и сезониве не ми се сите коплетирани. Сакам да направам муабет за две работи. Едно е прашање, а другото е шпекулација....

Прво за прашањето (поточно размислување), а тоа е: зошто сите останати фамилии си седат ко телиња и чекаат Дени и нејзините змаеви да „узреат“ до бојна способност во кој момент веќе нема да можат ништо да направат да ја спречат колективно да им ја е*е мамата на сите на чело со Џејми кој и го убил таткото (иако со добра „алтруистична“ причина) но сепак он е крив што она е сирак и протерана таму богу иза леџа во рамките на Вестерос? Колку што знам, барем Ланистери знаат за нејзините змаеви ако не и сите останати... па тогаш што чекаат, да им се случи ново покорување на седумте кралства од страна на клан Таргериен? Зошто до сега не и се пуштија да ја сотрат додека змаевите и беа се уште малечки а она ранлива, поточно одма после смртта на Дрого? Толку за прашањето.

А сега шпекулацијата, а таа е во врска со крајниот исход од се`, т.е. она што ни Мартин уште не го напишал. Ако земеме дека историјата вогалвно се повторува, онда веројатно Дени со трите змаја ќе ги реши сите останати (да, навивам за неа) можеби во сојуз со Џон Сноу како што спомна некој друг тука... Без разлика, Дени станува кралица на цел Вестерос и на крај исто како и Ејрис 2 Таргериен на крај полудува и овој пат стварно го запалува цел King's Landing и во огнот се претвара у огромно змејиште и продолжува да пали све пред себе.

Се скапав читање историјати за династииве (посебно за Таргериен и Ланистер) пошо не сум ги читал книгите а и сезониве не ми се сите коплетирани. Сакам да направам муабет за две работи. Едно е прашање, а другото е шпекулација....

Прво за прашањето (поточно размислување), а тоа е: зошто сите останати фамилии си седат ко телиња и чекаат Дени и нејзините змаеви да „узреат“ до бојна способност во кој момент веќе нема да можат ништо да направат да ја спречат колективно да им ја е*е мамата на сите на чело со Џејми кој и го убил таткото (иако со добра „алтруистична“ причина) но сепак он е крив што она е сирак и протерана таму богу иза леџа во рамките на Вестерос? Колку што знам, барем Ланистери знаат за нејзините змаеви ако не и сите останати... па тогаш што чекаат, да им се случи ново покорување на седумте кралства од страна на клан Таргериен? Зошто до сега не и се пуштија да ја сотрат додека змаевите и беа се уште малечки а она ранлива, поточно одма после смртта на Дрого? Толку за прашањето..

Па пуштија де, да ја отруе, прва сезона го имаш тоа. Исто така Џора што беше? Кодош :) Од каде да знаат Ланистери дека ќе развие фиксација кон неа. Али рачунај дека ипак е кралица Калиси и не може кој год сака да стигне до неа за да и наштети. Настрана тоа што има веќе колку толку зрели змејови да ја штитат. Кога беа змејовите мали, Ланистери беа зафатени со Блеквотер битката.

Прво за прашањето (поточно размислување), а тоа е: зошто сите останати фамилии си седат ко телиња и чекаат Дени и нејзините змаеви да „узреат“ до бојна способност во кој момент веќе нема да можат ништо да направат да ја спречат колективно да им ја е*е мамата на сите на чело со Џејми кој и го убил таткото (иако со добра „алтруистична“ причина) но сепак он е крив што она е сирак и протерана таму богу иза леџа во рамките на Вестерос? Колку што знам, барем Ланистери знаат за нејзините змаеви ако не и сите останати... па тогаш што чекаат, да им се случи ново покорување на седумте кралства од страна на клан Таргериен? Зошто до сега не и се пуштија да ја сотрат додека змаевите и беа се уште малечки а она ранлива, поточно одма после смртта на Дрого? Толку за прашањето.

Затоа што живеат во средниот век. Комуницираат со гаврани-писмоносци. Информациите патуваат бавно и не секогаш се земаат здраво за готово. Луѓето во Вестерос никогаш не виделе змејови. Повеќето не ни веруваат дека змејови воопшто постојат, последните змејови умреле 150 години пред сегашните случувања. Тоа ти се 5-6 генерации. Најразумните луѓе им даваат приоритет на случувањата во нивниот двор пред случувањата на 5000 километри од нив. Не знам до кај си стигнал, но единствен кој се уплаши од муабетите за змејовите беше Џофри.

Јаки пичици има у серијава.Јас навијам за Џон Вол пошо е фациште и само он има ковано надвор од ѕидот у пештера.Може и не се викаше така , ама би требало да е тој.

Прво за прашањето (поточно размислување), а тоа е: зош...

И плус овој муабет. На крајот, после муабетот за божицата со 16 цицки. :D

One game at a time, my friend.

Јаки пичици има у серијава.Јас навијам за Џон Вол пошо е фациште и само он има ковано надвор од ѕидот у пештера.Може и не се викаше така , ама би требало да е тој.

И ја си навивам за Џон Вол (y)

wall_0.jpg

Затоа што живеат во средниот век. Комуницираат со гаврани-писмоносци. Информациите патуваат бавно и не секогаш се земаат здраво за готово. Луѓето во Вестерос никогаш не виделе змејови. Повеќето не ни веруваат дека змејови воопшто постојат, последните змејови умреле 150 години пред сегашните случувања. Тоа ти се 5-6 генерации. Најразумните луѓе им даваат приоритет на случувањата во нивниот двор пред случувањата на 5000 километри од нив. Не знам до кај си стигнал, но единствен кој се уплаши од муабетите за змејовите беше Џофри.

Хахаха good points. Ова со гавраните не го знаев.

Испаѓа дека Џофри бил "најразумниот" човек во Вестерос. [emoji15]

Без да знам дека сте ја отвориле темава, баш денеска си го сменив аватарот.

Кучка глупа е Калиси, не смее таа да завладее.

Рики немој бе ? Зошто се фати за интелегенцијата ? Не се понашај ко жена.Ме нервира глупа е не може.АБЕ ЈА БИ И СТРУГАЛ ПЕТИ НА ТАА.

Рики немој бе ? Зошто се фати за интелегенцијата ? Не се понашај ко жена.Ме нервира глупа е не може.АБЕ ЈА БИ И СТРУГАЛ ПЕТИ НА ТАА.
Епа ај ако не да ја стаиме Маја Поцевска наместо Хорхе :D

Мада кога ќе размислам, не би имало некоја преголема разлика.

Кучка глупа е Калиси, не смее таа да завладее.

Страшно ме интересира на какви порничи го стругаш :D
Smart girl gives bj vs teenage blonde...
А бе Рики.....

Него, сите ама баш сите ја заборавате Арја :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom