Game of Thrones

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.070
Башка од кај знаеш дека не не плаќаат од HBO за да дигаме бука :ROFLMAO:

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Уште малку и ќе почне треската.:) Вторава сезона ќе биде повозбудлива, поинтригантна, впрочем секоја наредна сезона ќе биде по- бидејќи такви се и книгите. За некој ден ќе почнам да ја читам последната излезена книга, ама сепак серијава ми е нешто посебно. Ниту еден филм или серија досега не ми ги исполнила очекувањата до толку.
Први април.:D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.070
А замисли како ни е на некои од нас што ги имаме прочитано книгите (освен 5тата нормално пошто сега излезе) уште пред да се размислува за екранизација. Ја чекаме серијава и останатите две книги како топло лепче хаха.

Инаку имам поголеми очекувања од втората сезона, пред се заради што е зголемен буџетот па и ќе видиме повеќе акција и CGI ефекти, а и локациите кај што се снимани некои сцени се едноставно... аххх :love: Инаку како серија со мал милион ликови и дејствија, нормално е дека првата сезона имаше досаден почеток (првите неколку епизоди кои следеа после пилотот) дур да се запознаат гледачите кој е кој, сега кога веќе сме го поминале тој дел, полесно ќе се представат новите ликови во наредниве сезони и верувам дека ќе почне акцијата и сплетот на прљави игри порано.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.988
А замисли како ни е на некои од нас што ги имаме прочитано книгите (освен 5тата нормално пошто сега излезе) ...
А замисли ти како им е на тие што ја прочитаа петата и плус двете глави од шестата.

Инаку,
буџет на 10 епизоди (прва сезона) AGOT = 50-60 милиони
буџет на 12 епизоди (прва сезона) Rome = 120 милиони
буџет на 10 епизоди Band of Brothers = 220 милиони
буџет на 10 епизоди Pacific = 220 милиони

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.070
А замисли ти како им е на тие што ја прочитаа петата и плус двете глави од шестата.
Не се разбравме, ја имам прочитано и петата, дури имав и преордер направено на Амазон пред да се знае датумот на издавање. Блајнд бај :)

Band of Brothers е ретардирано добра мини серија, уствари повеќе ми личеше на филм расцепкан. Но ај да не забегуваме офтопик. Со буџетот што го има GoT одлично се држи.(y)

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Не знам за вас, но мене веќе почна да ме тресе треската и не знам како и дали воопшто ќе можам да се сконцентрирам на нешто неделава. War is coming. Can't wait!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
Game.of.Thrones.S2E00.You.Win.or.You.Die.720p.WEB-DL.H264-BTN

Go izgledavte ova? Me ceka mene nekoj den veke, ne sum (mu) sednal..

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.885
Поени од реакции
20.527
Не се разбравме, ја имам прочитано и петата, дури имав и преордер направено на Амазон пред да се знае датумот на издавање. Блајнд бај :)

Band of Brothers е ретардирано добра мини серија, уствари повеќе ми личеше на филм расцепкан. Но ај да не забегуваме офтопик. Со буџетот што го има GoT одлично се држи.(y)

Бенд оф брадерс мене лично ептен ми е супер, страшно добра серија, досега НВО не направиле утка со сериите, тргнувајки од Роум, па сега и ова Гејм оф троунс, кај мене ги имам и на Макс ТВ во НВО видеотеката како што ги вадат серија по серија и ги ставаат со се мк превод комплет, убавина :) Е сеа ние што сме нестрпливи па ја симнуваш комплет цела сезона од нет тоа е друга работа, и бај д веј, без превод е подобро да се гледа.

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334

Да. Нешто како потсетување на поважни моменти од првата сезона е со коментар од некои од актерите, ама вреди да се изгледа :)

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
ај дајте некое линкче ако не е забрането да ги симнам 1ва и 2ра епизода,фала.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ај дајте некое линкче ако не е забрането да ги симнам 1ва и 2ра епизода,фала.
Овде торенти забрането е да се бараат, нити смеат да се поставуваат.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

Tegla пиша дека има некој спојлери, па ја ќе си почекам да го глеам после 3-4 епизода.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.519
Кога почнува втора сезона ?

Kajgana Shop

На врв Bottom