Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Кој ќе го дои сеа малиот? :icon_lol: Се надевам не Санса. :confused: И се надевам дека ќе и го пролонгираат разголувањето барем за наредна сезона. :noze:

tumblr_n5tascqxBG1qmgbv3o6_250.gif

Stark at snow. :love:

Океј епизода, Тирион си гази 2 епизоди по ред, колку ми се згади на почеток кога ги колеа луѓето таму, стварно мразам такви работи. Кога ќе помислам дека 3 епизоди останаа до крај на сезонава, ми доаѓа да заплачам, што не ја направат и гејм оф тронс како турските по 100 и кусур епизоди.

10296797_665846480160079_3471285876139365378_n.jpg

Mногу моќна епизода!
Дешавките во ќелијата на Тирион со прејаки дијалози.
Брон можеби не е многу едуциран али е многу паметен лик, знае да процени ситуација и да се искачува по скалата.
Дијалогот помегу Оберин и Тирион ме наежи, Педро Паскал многу јако го долови гневот и желбата за одмазда што ја чува во него толку многу години и Тирион пак развали.

Колку ме изнасмеа моментот откако Санса му даде шамар на Роберт и во позадина Бејлиш изговара ''Деца'', цело време ја мањачел мањото :D
Лиса Арин си леташе, good riddance :D
Сега Малопрстиот со два замока, The Eyrie и Harrenhal.

Во оваа епизода ми беше најјака репликава на Џејми во разговорот со Тирион затоа што беа сериозни дури Џејми и се подналути а мене ме фати смеа на крај од него кога ми помина реченицава што ја допишав низ глава.
-Tyrion: You are the golden son,you can kill a king,lose a hand,fuck your own sister and you'll always be the golden son.
-Jaime:Careful,I am the last friend you've got...Аnd I fucked your sister. :D

Mногу моќна епизода!
Дешавките во ќелијата на Тирион со прејаки дијалози.
Брон можеби не е многу едуциран али е многу паметен лик, знае да процени ситуација и да се искачува по скалата.

Па и не треба да имаш надпросечна интелигенција за да ти текне дека со Планината нема зафрканција. Плус и поткупот од Серсеи е додатен мотив.

Абе примети некој дека друг глумец е Грегор Клегејн?:confused:

Не многу се разви дејството оваа епизода, но сепак беше интересна, и можеше да се претпостави дека Оберин ќе биде шампионот на Тирион, особено откако го откачи Брон, реално паметен потег од Брон, ризикот повеќе не се исплатеше.

Мене сцената на Санса, снегот и Винтерфел од снег направен ми беше многу јака, само девојчето да не подпадне премногу под влијание на Бејлиш, нека го следи, но внимателно и се додека и е неа од корист, и нека научи нешто од него, па на крај да го заебе. Значи тој сега, како вдовец на Лиса Ајрин ќе биде владетел, нормално како регент на Робин, добро му оди досега во убивање на кралеви и лордови на Бејлиш.

А најкриво ми е оти немаше сцена од Дени и Дарио, па нели ГОТ е шоу без цензура, требаше нешто да видиме, па Емилиа Кларк се покажа уште на почетокот на серијата, не би требало да и е срам сега.

Одлична епизода, мене ми отиде во 5 минути. Некои сцени може беа спори и мирни (но сепак беа интересни).

Разговорот на Џејми со Тирион - Priceless
Разговорот на Брон со Тирион - Black Comedy
Разговорот на Оберин и Тирион - Emotional & Epic

Моментот кога Оберин влезе, знаев дека теориите беа точни (за него и Планината). Моментот па кога Брон влезе, таа секунда умот ми беше (Bronn in new clothes >>> No, Bronn in new fancy clothes >>> The fuck I'm thinking, its noble clothes >>> Why is he wearing noble clothes now? >>> OMGOMGOMGOMGOMGHEMADEADEAL!) - А мразам такви брзи ланчани мисли зошто прават се предвидливо на некој начин уште пред да е откриено. Ќе уживам во сцените повеќе следната епизода, помалку blitz мозгање. До некаде се очекуваше Брон да го предаде Тирион, сепак Тирион знаеше уште од почетокот дека он повеќе за себе гледа и мотивација му се пари, жени, пари, пари. Очекував да има некаква fuck you dwarf реторика ама се поздравија и овој му рече и дека се уште го глеа ко пријател. Go figures. До душа и нема многу пријатели сега Тирион така да ...

Ме интересира за што ќе ја користат ќерката на Станис, мајка и и Мелисандре. По начинот на кој ми звучеше додека ја гледав епизодата, не ќе е на добро за неа. Важно на Carice van Houten пак и ги видовме близначките и задницата :D. А дознавме и дека можно е пола од работите што ги прави да се змиино масло, реално гледано (или може ако друг ги прави), ама Богов нејзин ги реализира (тоа со вивнувањето на огнот во висина на 20 метра, црн смог од кој сите се плашат итн.). Со трикови, до вистината. Ми беше интересно тоа што и го откри на жена му на Станис, без да се грижи за нејзината реакција. Знае дека се држи под контрола.

Денерис имаше интересна сцена. Очекував искрите што летаат да слетаат и во кревет, ама не олку рано, негде предвидував следната сезона дека ќе се случи. Новиот Даарио со тој говор, и + naked пред мене... богами и ја би :oops: :X3: :love:. Не ја обвинувам што си ја искористи приликата. И тоа со Џора после ми се свиѓаше, особено тоа што му рече на крај - "Tell him you changed my mind". Ако претходно не си љубомореа едни на други (туку повеќе беше само Џора љубоморен), сега изгледа баш двајцата ќе си ја замислуваат еден на друг смртта каква би била :D. Е што ти е женско .... Ми се допаѓа што ќе го праќа оној типот од минатана епизода, како амбасадор, лично сметам дека и е паметен избор тоа (само сепак се работи за Game of Thrones, сигурно некаков backfire ќе има, а може превише параноик сум...)

За background-от на Кучето знаев од поодамна, но ми се свиѓаше што го сподели тоа со Арија, и нејзината реакција после тоа што го чу, да оди да му ја измие раната. Овие сељациве што го нападнаа, за не знам колку сребреници да ја донесат неговата глава, да не мислеа со заби да му ја изгрицкаат надвор од телото? Не ми беше јасен вампирскиот напад. Разбирам да су трошна времена и да храна нестане, да је оскудација, ама ова? Од трејлерот знаев дека некого ќе утепа Арија (можеа тоа да го сокријат, или малку поенигматично да го едитираат во финалната верзија), само не знаев кој. Знаев само дека немаше да биде Кучето. Може некој да ме потсети кого цитираше Арија? Некој тие зборови и ги кажа неа претходно, што таа му ги кажа на старецот што умираше, и што го еутанизираа после (medieval style), ама не ми текнува кој беше. Да не беше Џакен?

Кај Кесл Блек беше intriguing. Џон као нешто повеќе се потчинува на оној серконо, но се чини дека има поголемо следбеништво од минатата епизода и повеќе подршка од луѓето. Дури и оној градителот кој беше седнат со останативе од тој советот, се мислеше прилично некое време пред да одговори со не (не му беше сеедно, сигурно под палка на серкото игра). Бриен и Подрик, ем се интересни заедно, ем направија ете да има смисла толку сцени со нив што имаше/ќе има сезонава, дознаа дека двете Старк девојки се живи, и Подрик претпостави за Санса дека може е во Ирји. Дебелкото ми е интересен, и ми е мило што го покажаа повторно, овој пат и во доста пресвртна улога, у комбо со Бриен и Подрик. Се надевам барем една од преостанативе три епизоди ќе имаме некоја мала сцена која ќе открие што се случува со Гендри (bastard son of) Баратеон. И некоја сцена плус со Игрит & the Wildlings, макар кратка. I also want more Braavos - You hear that HBO? MORE. BRAAVOS.

Последната сцена ми беше одлична. Знаев ( и сакав) таа лудата тетка нејзина или да се сопне и самата да падне таму дур ја влече Санса, син и да ја турне (because he's batshit mad) или Бејлиш да ја турне (затоа што му се може а и во негов интерес би било да го стори тоа), and he did :D. Не сум сигурен баш дека и Робин ќе биде тргнат, сепак син на Бејлиш е. Со Бејлиш наоколу, нема многу малиов да ја тормози Санса (или барем се надевам нема), но затоа и Бејлиш не е некое безопасно друштво. Мислам дека почнувам да му ја сфаќам психолохијата - Кејтлин ја нема, па сега ја има ќерка и, која личи многу на неа, што е the next best thing, особено како што рече дека била дури и поубава од мајка и според него. Единствено се плашам за Санса ако не му игра ко што иам смислено, а она и не е баш некоја девојка која ептен сака да влезе во брак и/или да ја изгуби невиноста, и да има секс (па дури и со тие што и се допаѓале. Единтвените кои или и фатиле око или била форсирана да им биде ветена биле Џофри (madness abound), Тирион (old and dwarfish, не баш по нејзин вкус), Лорас (кој е геј, така да не би функционирало одлично, не знаеше ни муабет да и направи, не па друго).

All in all - одлична епизода! Него кој сеа ќе ја чека наредната по две недели ... Ќе цркнеме дур стигне. Луѓево грото што се едвај недела период преживуваат, за две ќе одлепат скроз.

Последно уредено:
Сите оние никакви сцени со Денерис ги трпев и ги пребродев со надеж дека, ете барем ќе видиме некое ебење и голотија од неа и дека ќе вреди цел пролив што ми го причини сезонава .....и на крај кур !
Мислам дека Оберин ќе настрада од Планината, а Тирион некако магично ќе се извлече од ситуацијава, си има шаблон серијава во смисол дека правдина не се гледа и не се дочекува. На крај памет не ми е да очекувам дека ќе биде и волкот сит и овците на број со Тирион и Оберин, некој од нив ќе умре, а Оберин ми е поверојатен.
Сцената со педофилијата се трудев да ја пребродам со помислата дека Санса е уствари возрасна во вистински живот и дека не беше се толку језиво:unsure:. Боксот што му го даде на детено беше симпатичен, ама ни пола квалитетен како шалтаците што му ги даде Тирион на Џофри покојни .

Сцената со педофилијата се трудев да ја пребродам со помислата дека Санса е уствари возрасна во вистински живот и дека не беше се толку језиво:unsure:.
Кога ја снимале сцената уште имала 17 години мислам. @ElNinho ?

https://www.youtube.com/watch?v=9T8UqFUxqFA шо вели рамзи не можам да разберам bring me.....? на теон

Moat Cailin. Тврдрина на Северот што ја држат Ironborns. Ремзи сигурно сака преку Теон со некој трик да ја освои таа тврдина. Ако добро се сеќавам и Рус Болтон го побара тоа од него.

Иначе :

tumblr_muiqv8c0sf1r00l9eo1_500.jpg

Не би ми се свиѓало ич ако толку брзо го тргнат Оберин од сцената, затоа ќе навивам за него во дуелот, иако одамна во серијава не испаѓа како што јас сакам.

Само мене ли некако ме ми е јасна сцената со Мелисандре, сега има некаква магија и натприродан моќ тој нејзиниот Бог на огнот или се е фарса?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom