Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Сличен гиф (или беше истиот) се појави низ нетот пред да почне 4та сезона. Тогаш сите дркавте на тоа дека лелелелеј, ќе ги има змејовите повеќе, а сега и се пораснати. Претходно со жалби дека ги немало змејовите доволно. Немало буџет многу серијава, па требало да искористат повеќе CGI за нив, да добијат screen time. Некои и претходниве епизоди прашуваа, коде се змејовите, зш ги нема, за сега, веќе епизода 6, да има коментари од типот "непотребно искористен" CGI и слични глупости.

Човек не може крај да ви најде некогаш. Не знаете што сакате.

Сличен гиф (или беше истиот) се појави низ нетот пред да почне 4та сезона. Тогаш сите дркавте на тоа дека лелелелеј, ќе ги има змејовите повеќе, а сега и се пораснати. Претходно со жалби дека ги немало змејовите доволно. Немало буџет многу серијава, па требало да искористат повеќе CGI за нив, да добијат screen time. Некои и претходниве епизоди прашуваа, коде се змејовите, зш ги нема, за сега, веќе епизода 6, да има коментари од типот "непотребно искористен" CGI и слични глупости.

Човек не може крај да ви најде некогаш. Не знаете што сакате.

Оди да не можи да ни се погоди, нека има змејови во битни кадри. Или сега сакаја да ни докажат дека не се контролираат и можат лесно да направат колатерална штета. Тоа веќе го видовме пред некоја епизода.

Оди да не можи да ни се погоди, нека има змејови во битни кадри. Или сега сакаја да ни докажат дека не се контролираат и можат лесно да направат колатерална штета. Тоа веќе го видовме пред некоја епизода.

А каква сцена според тебе еве би била "битна" каде би ги виделе нив? Не ми е јасно што точно и фалеше на сцената што беше во епизодата?

А каква сцена според тебе еве би била "битна" каде би ги виделе нив? Не ми е јасно што точно и фалеше на сцената што беше во епизодата?

А па која беше поентата на сцената ? За да има после кој да кенка кај Калиси ? Битна можеше претходната епизода, дури го завземаја градот, место Даарио да се бори со тој, еден змеј да слета и да го распарчи. Прави пируета, слегува и го јади.

А па која беше поентата на сцената ? За да има после кој да кенка кај Калиси ? Битна можеше претходната епизода, дури го завземаја градот, место Даарио да се бори со тој, еден змеј да слета и да го распарчи. Прави пируета, слегува и го јади.

Абе за "можеше", секој од нас може различни верзии да си направи, и да го искористи "подобро" буџетот за CGI. А така може и за секоја серија да збориме, и секој филм. Претходно немаше вакво кенкање кога ги покажуваа змејовите, а ги имаше во слично "небитни сцени/ситуации".

Поентата? Дека се повеќе губи контрола на нив, до степен каде не знае ни каде се, ни што прават. Еволуција во таа насока (Денерис, и нејзината брзо-распаѓачка врска со нејзините "деца", барем во однос на контрола и менаџирање). Сетоа се сумира убаво со сите други проблеми кои она ги има на Истокот (исто, во врска со контрола, одржување, и менаџирање).

Абе за "можеше", секој од нас може различни верзии да си направи, и да го искористи "подобро" буџетот за CGI. А така може и за секоја серија да збориме, и секој филм. Претходно немаше вакво кенкање кога ги покажуваа змејовите, а ги имаше во слично "небитни сцени/ситуации".

Поентата? Дека се повеќе губи контрола на нив, до степен каде не знае ни каде се, ни што прават. Еволуција во таа насока (Денерис, и нејзината брзо-распаѓачка врска со нејзините "деца", барем во однос на контрола и менаџирање). Сетоа се сумира убаво со сите други проблеми кои она ги има на Истокот (исто, во врска со контрола, одржување, и менаџирање).

Па мора да има кенкање, не ќе ги гледаме насекое во акција со кози. Еднаш мезеа коза и за малце и Калиси ќе ја поебеа, заклучивме и ние и Џорах и Калиси дека не се лесни за контролирање.

Сте ги кренале стандардите, па кенкате без потреба :). Тоа само можам да заклучам, зошто има 3 сезони позади нас и немаше слични изјави, сите се радувавте ако 4-5 секунди покажат CGI baby dragon како гука. Сте се смениле :P

И со кој ќе се бори сеа џуџето?

И со кој ќе се бори сеа џуџето?

Со замислен противник. Ката ќе презентира и ако има добар скор ќе го пратат на ѕидот а ако ја изведи совршено, ќе биди ослободен од сите обвиненија и ќе му дадат курва по избор.

Што беше поентата со муабетот на Варис после сведочењето?
Sadly, my lord, I never forget a thing

Битката меѓу Јара и Ремзи џабе ја чекав толку. Не дека не ми беше интересна за гледање, Ремзи ми е еден од омилените споредни ликови, али очекував дека све тоа ќе биде помасивно некако.
Како?

Ни мене не ми се свиѓаше тоа со Дредфут, ама:
Болтоновата војска, војската од Дредфут, ја имаше должноста и на другите северњачки војски вазални на Винтерфел, т.е. должноста да се јават на својот лорд и со главнината да тргнат во поход. Болтон успеа да ја сочува својата војска, по крајот на кампањата (знаеме на кој начин) и сега не може да ја врати назад, затоа што не можат да поминат после Близнаците. Приодот кон северот, после Близнаците, е можен само преку тврдината Моут Кејлин, која ја држат Железнородените. Болтон мораше да ја остави војската јужно и самиот да се прокриумчари некако на северот, за да дојде до Дредфут. Му требаше да го освои Моут Кејлин за да си ја врати главнината од војската на север (на крајот на краиштата нели он сега се мести за Заштитник на Северот). Но Ремзи му го заеба планот со психо-физичкото расипување на алатката која Руз сакаше да ја употреби за таа цел. Затоа и скоро и да му рече - А сеа ти како знаеш да ми го освоиш Моут Кејлин (што нас не води во нај новава епизода, а сево ова што го зборам го имаше низ останатите сезони). Затоа ни Дредфут, а ни другите северни утврди не се баш најдобро бранети.

Кога главнината на војската, не е на теренот, тој станува слабо бранет. И додека походот на југ, на Младиот Волк, траеше, Железнородените ја искористија таа стратешка слабост, плус фактор изненадување и ги освоија тврдините долж западниот брег, вклучувајќи го и непланираниот испад на Теон Грејџој кон Винтерфел. Е сега, кога зборував предходно за тоа дека главината на војските е одсутна од замоците на северните лордови, тука сакам да потенцирам дека тоа ги вклучува сите најдобри борци. Што значи дека и тоа многу малку што останало се не толку способни луѓе (од оваа или онаа причина). Затоа и Теон успеа со 20 луѓе да го освои Винтерфел. А памтиме од една од прошлите сезони какви њушки , од татко му,поспрдно му беа доделени. Не е Будала Белон да става способни у fishing village raiding party. Упадот на Јара беше изведен под скоро исти услови, само што тоа не беше Винтерфел, туку по мала тврдина и нејзината намера не беше да го освои, туку само да влезат и да го ослободат братот, сега веќе со заменета личност, плус она имаше 50 најбољи убијци од Железните Острови (барем така се фалеше, нели) а не остатоци како Теон што доби (но со кои го освои Винтерфел).

Јара збореше дека има ги има 50те најдобри убици од Железните Острови но јас не видов 50 Железнородени со неа...
Во право си дека Dreadfort е мноогу ослабен со војската заглавена пред Моут Кејлин(заборавив на ова) но сепак... Јара и Железнородените некако се палат цело време во стилот на ''We are Ironborn и Pay the Iron Price'' но Ремзи кога се закани дека ке ги пушти кучињата киднаа одма ко пичиња, ај тоа ок, искалкулирале дека неможат да победат но сепак, неможе одма да се рипне како се пред чамецот, значи неможе Ремзи да ги пушти да си избегаат лабаво, сите го знаеме каков негативец е и лабаво да ги пушти да си избегаат не ми иде, ужасно сценарио на таа сцена.

Сега ми текна, да, тој детал ми промакна. Во секој случај, некој требал да го достави телото сосе ѓерданот до King's Landing, кај Пајсел. Само не дошло таму. Што значи пак е setup, од страна на Бејлиш.
да тој како намерно да го фрли герданот во бродот со телото за кој знаеше дека ќе биде пронајдено. Веројатно целта му беше да го потврди сомнежот кон Санса.

Се надевам дека некој од пајаците на Варис ќе дознае каде е таа па да биде разоткриена играта.

Интересен беше и муабетот за Калиси, баш ме интересира кој ќе биде новиот човек на Варис што ќе проба да и се доближи

да тој како намерно да го фрли герданот во бродот со телото за кој знаеше дека ќе биде пронајдено. Веројатно целта му беше да го потврди сомнежот кон Санса.

Се надевам дека некој од пајаците на Варис ќе дознае каде е таа па да биде разоткриена играта.

Интересен беше и муабетот за Калиси, баш ме интересира кој ќе биде новиот човек на Варис што ќе проба да и се доближи

Варис и да дознае за Санса, којзнае дали ќе каже.[DOUBLEPOST=1399980491][/DOUBLEPOST]Туку говорот на Јара остана во сенка. Многу добар говор одржа.

Мислам дека Јара направи грешка со тоа што се обидуваше да го пропитоми Теон. Требаше да му шлапнат еден бокс и да го онесвестат, па да го одвлечкаат до чамецот. Вака изгубија време.

Денес ја изгледав пак епизодата, нешто што никогаш не ми се случило досега. Еј приметете само Ремзи на вампир колку личи, во сите сцени.

Последно уредено:
Со најавата на оваа сезона очекував Мејс Тајрел да е некој лик сличен на Тајвин, цврст каракер, остар на збор. Неколку пат како го има, изгледа како кловн, мекушан што им се потресува на сите. 2-3 збора има кажано цел сезона...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom