Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
@Mario Gómez
Па тоа е целата поента на дискусијава. Не е паметно играње ако во феудално општество не оставиш наследници. Вака како што е сега стојат работите, и тоа што тој го планира, Tyrell ќе биде наследник на Casterly Rock. Бидејќи така функционира општеството, синовите се наследници, во случај да нема машки наследници, синовите на ќерката. Што му користи тоа што е најмоќен, освен ако не планира да живее вечно. Tommen е Baratheon, преку него не опстанува името Lannister. А ако однапред знаел дека ги немаат средствата да влегуваат во борба за тронот, зошто воопшто започна војна? На кој начин и да ја гледаш ситуацијата, Tywin има грешки направено. Династијата му пропаѓа, или барем така изгледа засега. А нели тоа беше најважното нешто за него, "и после илјада години кога нив ќе ги нема, името ќе опстои".
Единствениот спас е Tyrion ако се докаже дека е невин. Ама и при такво сценарио овој би се откажал од него, само за да му оневозможи да биде наследник на Casterly Rock.

Епизодава партали!
Лошо почна со сцената во Dreadfort, мислам дека не им ни требаше таа сцена, влагаат во special forces стил во Dreadfort и влагаат во битка со ремзи и уште 5-6 негови војници, ајде тоа нека биде ок, завршува битката и ремзи ги отклучува кафезите со кучиња и овие бегаат од Dreadfort и излагаат живи од таму, каде така во Dreadfort, па Dreadfort е еден од замоците со најголема војска во Вестерос, нема теоретски шанси да искочат 10 души живи од таму, едноставно нема теорија.
Многу ме разочараа HBO со тие сцени но ок, има многу позитивни работи, па се занемерува :)

Мило ми е што ја покажаа железната банка па се запознавме со амбиентот таму и секако со Бравос.
Можеби многу лошо се постави Станис во железната банка но сепак не го подценувајте Станис, он е извонреден генерал со многу јака стратешка интелигенција, можеби не му оди да преговара но тоа е тоа, неможе да бидеме најдобри во све :D

Судењето партали, многу јако изведено, и јас мислев дека ке биде во две епизоди барем но нема врска добро скоцкано.
Глумата на Динклеџ врвови, на сосема друго ниво од сите други, ептен е ѕвер, се наежив на говорот на крај.

Уфффф, во еден момент стварно помислив дека Тирион признава и дека он го убил. Ама после како што вели постов над мене партали направи. А исто како му завртеа грб сите еден по еден... цццц... Всушност Тирион ми е омилен лик заедно со Даенерис - Тирион по карактер, а Даенерис по изглед и ради змаевите.

И сега пак сум збунка кој е убиецот.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Уфффф, во еден момент стварно помислив дека Тирион признава и дека он го убил. Ама после како што вели постов над мене партали направи. А исто како му завртеа грб сите еден по еден... цццц... Всушност Тирион ми е омилен лик заедно со Даенерис - Тирион по карактер, а Даенерис по изглед и ради змаевите.

И сега пак сум збунка кој е убиецот.

За сега се знае за Бејлиш и бабата од Тајрели///

Последно уредено:
Па ако отиде на ѕидот како ќе му донесе наследник, а и кажа Tywin неколку пати што точно мисли за него. Jaime исто така си кажа дека не планира да замине од кралската гарда на почетокот на сезонава. И со оглед на тоа што судењето не испадна како што се договорија, Jaime не мора да го исполнува ветувањето.
Тоа ја остава само Cersei, а после неа Myrcella, во случај да нема (машко) дете со Loras. А нели тоа му е планот за Cersei, да ја венча со Loras.
Ете има Тајвин внук, мислам дека тој сака наследник од неговите синови, сега не сум сигурен ама веројатно правиот наследник се гледа по страната на таткото зошто инаку толку би го игнорирале Томен (ако умре Томен дали мачката ќе седне на тронот ;) )

Серси во тие години да остане бремена од Лорис да не верува човек. Тоа со ѕидот е веројатно единствениот излез за Тајвин да ги задоволи колку толку сите негови деца, а и секако Санса му побегна на Тирион, а планот беше тој да има дете со неа за да го добијат северот.

А уште нешто не ми е јасно. Следат спојлери

Џејми знае или не знае дека Џофри му беше инцестуозен син или јас сум нешто јанглаш? И ако знае зошто е толку благонаклон кон Тирион без разлика што му е брат?

А уште нешто не ми е јасно. Следат спојлери

Џејми знае или не знае дека Џофри му беше инцестуозен син или јас сум нешто јанглаш? И ако знае зошто е толку благонаклон кон Тирион без разлика што му е брат?

Знае и за Џофри и за другите деца, а за Тирион знае дека ен е убиецот

Уште во шок од говорот на Тирион кој беше величенствен браво за Динклиџ :cuc:,а најмногу од цела сцена ме трогна моментов коа Шае влегува во просторијава и погледов на Тирион искрено ми се плачеше оти беше толку изненаден и разочаран од неговата љубов. И втора јака сцена разговорот помеѓу Валарис и Оберион т.е моментот кога Валарис кажува дека не го интересира ништо освен една работа која со еден поглед ја покажа (Тронот). Иначе во глобала епизодаава беше да речеме солидна. :)

Најдобриот момент од говорт на Тирион е кога casually спомнува дека Џофри е копиле, а никој од цела полна сала не реагира на тоа

also who dafuq is Валарис :D

Тоа се чекаше. Најјакате епизода оваа сезона. Можда една од најјаките уопште. Мајкрофт Холмс како и секад, јаки позиции држи, моќни. :icon_lol:

davoss.png

hihi :rolleyes:

Ете има Тајвин внук, мислам дека тој сака наследник од неговите синови, сега не сум сигурен ама веројатно правиот наследник се гледа по страната на таткото зошто инаку толку би го игнорирале Томен (ако умре Томен дали мачката ќе седне на тронот ;) )

Серси во тие години да остане бремена од Лорис да не верува човек. Тоа со ѕидот е веројатно единствениот излез за Тајвин да ги задоволи колку толку сите негови деца, а и секако Санса му побегна на Тирион, а планот беше тој да има дете со неа за да го добијат северот.

Погрешно си го сфатил тоа.
Сака да ти каже дека на Тајвин не му е битно кој ќе биде наследник на тронот, туку сака да остави способен наследник на својата фамилија. Томен не може да биде наследник на Ланистерс. Он по крв е Ланистер, но по закон е Баратеон, затоа е и крал. Ако се обзнани и јавно инцестот нема да биде ни тоа.
Heir на Кастели Рок е Џејми, а Томмен официјално не е негов син, туку на Роберт.

Мислам дека Тирион не е разочаран од Шае, сфаќа дека Шае едноставно не успеала да избега, дека ја фатиле и дека е натерана да го каже ова пред судиите од страна на Серсеи, за да не ја убијат.
Барем јас така го сфатив ова...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom