Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Абе он може и во една последна книга да ги сврзе сите тие loose ends, потребно е да ангажира добар едитор и да го намали салото од небитни детали. Книгите му се по 1000 страници, повеќе од доволно да склопи задоволителен крај со една подинамична книга каде ќе нема build up од 400 страно.

Детали се добри и ги сакам, но не во мера да му пречат на природниот тек на раскажување на приказната. Деталите треба да ја збогатат приказната, да и дадат идентитет, да ја опишат атмосферата, но во никој случај не треба да се додаваат колку да се попунат страници.

Детали за настаните и карактерот на ликовите се добредојдени. Потсетување на секои 5 страни во каква облека биле облечени ликовите и дали свилата била од Volantis или не знам каде, дали храната ја проголтувале со arbor gold или dornish red... контрапродуктивни се ваквите детали доколку се претера а за жал во 4 и 5 книга ги има се почесто.

Не ме сфаќајте погрешно, го обожавам GRRM и ми е омилен автор зад JRRTolkien. Но ако за нешто мора да го критикувам тоа е преспорото пишување и инфо bloat кој се зголемува со секоја наредна книга. Инаку не ме плашат страници, моментално читам епик од 10 книги кој исто така пати од истиот синдром што го спомнав погоре.

Ај толку да не идеме офтопик. Верувам поентата ми е јасна. Се надевам нема да го бришете рантов, нема спојлери. :)

BjCodonCUAEu1P-.jpg

:vozbud:
Види и рамења и нозе... ewww.

Крај- втора сезона!

Ајде уште една сезона до крајот на неделава може и побрзо.[DOUBLEPOST=1395629372][/DOUBLEPOST]

Чекај, од каде сеа прва епизода ? :D

Чекај, од каде сеа прва епизода ? :D
Одма после првата премиера, избрзаа некои одма да ја раскажат. Кој сакал, прочитал. Како и да е, на тие кои ја читале книгата не им е исто како на другиве.

(сосема неповрзано: пилот епизодата, од S01, никој не ја гледал, од неа има само слики)

Само што ја изгледав последната епизода од втора сезона .
Сцената со говорот на Грејџој :pos: Ќе се задавев како што јадев. :pos:

секогаш има "премиери" недела две пред да започне и официјално :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom