Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Things-Jon-Snow-Knows-jon-snow-25548343-500-386.png

ok, доста заебанции
уозбиљите се сеа, има уште само недела и пол

Колку само брзо ми помина времето овој месец, заминаа три сезони како да беа три епизоди. И целата тема ја прочитав заклучно до сега во овие рани утрински часови.

Ќе пишев некој подолг коментар за целата серија но не можам сега, премногу импресии имам наеднаш, буквално сум без зборови, а и не би бил објективен за целата серија затоа што сеуште ми е ми е замаглено рационалното расудување заради S3 E09.

Само ќе кажам- серијата е ЕПСКА, треба да има посебен жанр во филмската и телевизиска продукција каде оваа серија би била сместена, заедно со некои други идни ( кои евентуално би го достиганле нивото, нешто што ќе биде прилично тешко во наредните години).[DOUBLEPOST=1396149028][/DOUBLEPOST]

Никогаш не е касно да се почне со серијата. За тие што сега ја откриле (малку веројатно со целиот тој хајп на секој чекор) или одлучиле да ја игнорираат поради икс причини, оправдано е гледање маратонски за да се фати чекор со приказната во пресрет на 4та сезона.

Иако и јас понекогаш гледам цели сезони маратонски, за серија како Game of Thrones, ова е според мене многу погрешен пристап. Половина од забавата е исчекување на нова епизода и споделување импресии, теории, реплики, слики, гифови и сл. со останатите фанови.

Исто со гледање епизода по епизода запазуваш повеќе детали, имаш можност дури и да репризираш и генерално настаните ти остануваат подолго во сеќавање. Башка, што и да имаш нешто нејасно за тековната епизода или општо за серијата, имаме неколку форумџии/ки дипломци на ISoIaF да помогнат, секако без спојлери. :)

Никогаш не е касно да се почне со серијата. За тие што сега ја откриле (малку веројатно со целиот тој хајп на секој чекор) или одлучиле да ја игнорираат поради икс причини, оправдано е гледање маратонски за да се фати чекор со приказната во пресрет на 4та сезона.

Иако и јас понекогаш гледам цели сезони маратонски, за серија како Game of Thrones, ова е според мене многу погрешен пристап. Половина од забавата е исчекување на нова епизода и споделување импресии, теории, реплики, слики, гифови и сл. со останатите фанови.

Исто со гледање епизода по епизода запазуваш повеќе детали, имаш можност дури и да репризираш и генерално настаните ти остануваат подолго во сеќавање. Башка, што и да имаш нешто нејасно за тековната епизода или општо за серијата, имаме неколку форумџии/ки дипломци на ISoIaF да помогнат, секако без спојлери. :)

ako gi lapnes spojlerite od site 3 sezoni ne pocinjaj bolje od edna sezona spojler se jade ko so ja izedov za prvata...ali natamu e premn...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom