Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Не коментирам, не знам како мојте да се залите кога цела епизода гледавте со зината уста. Или пак премногу очекувате.

дркајте сеа 10 месеци.

Не коментирам, не знам како мојте да се залите кога цела епизода гледавте со зината уста. Или пак премногу очекувате.

дркајте сеа 10 месеци.

Кој се жалеше? Искрено, дали двајца рекоа дека не им се свиѓало...

Кој се жалеше? Искрено, дали двајца рекоа дека не им се свиѓало...

Па не знам да ти набројам сеа преска ко ја читав темава забележав неколку души и на нив се однесуваше :)

Што во врска со стаорецот?
На готвачот му дошле гости, тој го убил на гостинот син му и му го сервирал да го јаде. Боговите можат да простат се, но никако не можат да простат убиство на некој кој што си го примил кај тебе дома (Волден Фреј) и поради тоа тие го претвориле во бел стаорец кој цел живот треба да си ги јаде своите младенчиња.
Мислев некој што ги читај книгите ако има нешто повеќе за приказната да напише само беј спојлер!

There is a power in king's blood - епа Гендри е син на Роберт, во него има кралска крв.
Епа нели пијавициве ишмукаа малку крв од Гендри, после Мелисандре ги зеде и ги уби една по една, велејќи дека со нивната смрт ќе умрат и трите лажни крала - Роб Старк, Џофри Баратеон и Балон Гријџој.

Знам дека е копиле на Роберт, уствари Роберт богзнае колку копилиња има освен неговите официјални деца со Серсеи кои не се ни негови најверојатно. Фала за одговорот, немав поима дека и Балон Гријџој сакал да стане крал. Значи за очекување е наредна сезона и Џофри да отиде.:)

Имам дилема кој е поголем гад и поболен во паметот, Ремзи или Џофри?:rolleyes:

Joffrey е мече во споредба со Ramsay. Првиот е зол и глуп, вториот е болен и итар.

Srcee
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 23:20 ---
Мислев некој што ги читај книгите ако има нешто повеќе за приказната да напише само беј спојлер!

Убаво ти одговори Iceboy, повеќе од тоа и треба да плукнеме по некој спојлер. Чим е кажана приказната можеш да претпоставиш дека е битна на еден или друг начин, нели како и се друго што е споменато во серија од lore аспект. Ако нешто е нејасно или нелогично тоа е така со причина и бидете трпеливи има уште сезони. Ова општо зборувам, не се однесува само на приказната.

tumblr_mo5wtpz3nZ1qfx9mto1_250.gif

tumblr_mo5vahPx6I1qjs54zo7_250.gif

3hUEu5c.jpg

Grand Maester Asshole

Interesno e kako sovetot e naklonet,ovoj Pycelle so glumi deka e postar od toa sto e,lize gz na kralot i na rakata,Little finger e najzaeban samo za nego si gleda,samo Varis keljaviov nemozam da sfatam koja mu e igrata ali mislam deka e najdobar od site niv

Interesno e kako sovetot e naklonet,ovoj Pycelle so glumi deka e postar od toa sto e,lize gz na kralot i na rakata,Little finger e najzaeban samo za nego si gleda,samo Varis keljaviov nemozam da sfatam koja mu e igrata ali mislam deka e najdobar od site niv

Тоа со Шае беше интересно. Дали беше пратен од Тајвин или едноставно сам навистина мисли дека е добро за Тирион - не знам...

Неколку нубски прашања:

1. Зашто Бран запнал толку да иде северно од Ѕидот?
2. Зашто Roose од нивен ally и служител одеднаш се сврте против Старкови и ги предаде и застана на страна на Ланистерс?
3. Не и ја разбирам улогата на Мелисандре? Зашто сакаше да го убие копилето на Роберт? Зашто му ја зема крвта од пијавиците? Демек коа ке ги убие пијавиците да умрат сите копилиња негови? И што е фората со тоа црното чудовиште од чад? Ако некој има кралска крв и ако ја дупи Мелисандре, такво ќе му роди? Можеби затоа го земаа копилето? И нели ако може туку така да ги убива сенката (како што го уби ренли), нели би биле помоќни од змејовите?

Неколку нубски прашања:

1. Зашто Бран запнал толку да иде северно од Ѕидот?
2. Зашто Roose од нивен ally и служител одеднаш се сврте против Старкови и ги предаде и застана на страна на Ланистерс?
3. Не и ја разбирам улогата на Мелисандре? Зашто сакаше да го убие копилето на Роберт? Зашто му ја зема крвта од пијавиците? Демек коа ке ги убие пијавиците да умрат сите копилиња негови? И што е фората со тоа црното чудовиште од чад? Ако има кралска крв и ако ја дупи Мелисандре, такво ќе му роди? Можеби затоа го земаа копилето? И нели ако може туку така да ги убива сенката (како што го уби ренли), нели би биле помоќни од змејовите?

Првите 2 само може да ти ги одговорам:

1. Because fuck it. Не. Оди во потрага по гавранот со 3 очи.
2. Болтон не се сакаат со Старк низ историјата баш. Всушност неколку пати се степале. Низ замокот на Болтон, се верува дека се уште има одрани кожи на Старкови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom