Game of Thrones

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Па нормално дека ќе ја бара Калиси. Му го погазија она во кое верувал цел живот и за кое бил спремен да умре толку многу децении. Службата во Кралската стража е неотповиклива, а овие го изругаа Селми дека не успеал да го заштити Роберт и дека е стар. Тука не се работи толку за лојалност кон Таргеријанс, колку за борба против фамилијата која не ги почитува правилата.
А чекај па од кај знае он каква е Калиси па да и служи нејзе?
Баристан остана сам на светот и тогаш му текна дека Калиси постои уствари.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.107
Поени од реакции
9.047
Тоа што има секс со сестра му изгледа дека не е воопшто важно за да биде окаректеризиран како гад. :eek:
Ова е дискутабилно. Пред House Baratheon да го превземе престолот владееле Targaryens каде инцест било нормално, кралот се женел со своите сестри и зачнувал потомок со цел да се одржи кралската крв која датира назад до Valyria. Се разбира за Cersei и Jaime би било преседан, но ете тие гледаат поинаку на сето тоа.

А тоа што е Jaime гад, гад е. Но скоро секогаш бил притиснат и морал брзо да делува, и нормално некои од постапките ќе го прогонуваат засекогаш. Го имам кажано ова и предходно, Jaime е најкомплексен лик заедно со Theon. Само GRR Martin може да направи лик да го мразиш 2 сезони а после да го сожалуваш, добро освен Joffrey кој е непоправлив. :)

Инаку во таков свет е сместена приказната, каде мора да бидеш гад, итар и трпелив ако сакаш да успееш. Што постигна Eddard Stark со тоа што беше поштен и храбро се спротистави на неправдите во King's Landing? Ја изгуби главата. Оној витезот што се бореше храбро и чесно против Bronn кога го застапуваше Tyrion во Eyrie, и тој го изгуби дуелот. Има еден многу интересен цитат баш на оваа тема "There are old sellswords and bold sellswords, but no old bold sellswords."

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
А чекај па од кај знае он каква е Калиси па да и служи нејзе?
Баристан остана сам на светот и тогаш му текна дека Калиси постои уствари.
Калиси му е шанса да се врати во Вестерос и да исправи некакви неправди. Ми текнува дека и тој се сомневаше во легитимноста на новиот крал и дека се изненади кога Серсеј го скина писмото од Роберт. Калиси не ја знае каква е, ама ете, му текнало дека се мота некаде низ Есос и решил да си проба среќата, бидејќи од претходно знаеше дека си го бара тронот. Не знам какво мислење имал, ама претпоставувам дека моментално е фасциниран од неа. Како и сите ние. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Зошто сите пишувате дека го сожалувате Џејми?
Само мене ли не ми е жал за него? Баш ми беше мерак кога му ја скинаа раката, иако бев WTF у тие моменти, ама ми дојде убаво, ваљда истото чувство што ќе го имам кога на Џофри ќе му ја скинат главата.:свиркам:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Зошто сите пишувате дека го сожалувате Џејми?
Само мене ли не ми е жал за него? Баш ми беше мерак кога му ја скинаа раката, иако бев WTF у тие моменти, ама ми дојде убаво, ваљда истото чувство што ќе го имам кога на Џофри ќе му ја скинат главата.:свиркам:
Не бе какво сожалување. Си го бараше си го доби. Само не е така црно бело, некогаш има и сиво. Тоа е се.

Ама Теон почнувам да го жалам, ми изгледа ко залутана душа која нема поим што прави.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не бе какво сожалување. Си го бараше си го доби. Само не е така црно бело, некогаш има и сиво. Тоа е се.

Ама Теон почнувам да го жалам, ми изгледа ко залутана душа која нема поим што прави.
Теон е дете кое бара внимание само. Мисли дека на овој начин ќе стане нешто во светот, али ете како му се врати тоа. И одма се покаја за грешките.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666

Затоа пак околу Теон се луѓе кои што многу добро знаат што прават, па е постигната некаква рамнотежа :sneaky:
Јас Теон не го мирисам многу. Навистина изгледа како да не е баш најинформиран за последиците од глупостите што ги прави и дотолку полошо за него. И затоа и Грејџој си го бара со боринче. Не дека нешто му се ситам на виртуелниов лик, ама се вбројува во еден од погнасните карактери во серијата, кој има само желба за докажување пред тато и амбиции кои ги надминуваат неговите способности.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Тие шо имет Мах ТВ и шо гледет на HBO мојт да ми кажет дали ги имат епизодиве од 3та сезона во видеотеката на HBO?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Интересно е што жени го бранат Џејми.
Веројатно да изгледаше како заробеников, немаше да го бранат. :D

Ееј мене Кучето ми е еден од омилените ликови во серијата.

Иначе, според мислењата на темава мислам дека оние кои ги читале книгите го сожалуваат Џејми, а останатите не. Може има нешто во тоа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
Интересно е што жени го бранат Џејми.
Веројатно да изгледаше како заробеников, немаше да го бранат. :D

Жените гледаат цели серии серии/филмови заради убави актери гледаат, а ти за ова замаерка им наоѓаш? :D

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.459
Поени од реакции
6.756
Заборавате бе дека Џејми го задави братучед му пробувајќи да избега минатата сезона?

Pece4ever

Скопјанишен
Член од
19 ноември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
186
Затоа пак околу Теон се луѓе кои што многу добро знаат што прават, па е постигната некаква рамнотежа :sneaky:
Јас Теон не го мирисам многу. Навистина изгледа како да не е баш најинформиран за последиците од глупостите што ги прави и дотолку полошо за него. И затоа и Грејџој си го бара со боринче. Не дека нешто му се ситам на виртуелниов лик, ама се вбројува во еден од погнасните карактери во серијата, кој има само желба за докажување пред тато и амбиции кои ги надминуваат неговите способности.
Зошто гнасен лик. Па он не дошол кај Старкови со љубов, бил земен, оттргант од својата фамилија, за да у стават на знаење на Балон Грејџој, дека што и да направи неговиот последен син ќе биде мртов. Сеа што му дале добар живот, и да биде дел од Старк тоа е друга работа. Но, кога се врати дома, секако дека доби желба, да му покаже на својот татко, дека не заборавил и дека е достоен наследник на тронот.
Да отидам сеа кај делот гнаса. Го направи она што мислеше дека треба да го стори, ја увиде грешката. Ако ти текнува муабетот доле со овој што го зароби, не само што се покаја за се, туку и изјави дека неговиот единствен татко, остана без глава во Кингслендинг, Нед Старк.

Kajgana Shop

На врв Bottom