Game of Thrones

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.125
Само што сакав да ја ставам сликава

за мислењето на Annon ... ама го избришаа.. :)

Добро е пошто најверојатно ќе го отворев спојлерот.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
All in All според мене одлична епизода. И се надевам само дека Џуџето нема да умре, на почетокот ми беше ептен антипатичен ама сега со тек на време и како што се одвиваа настаните изпадна ептен bad ass....

ПС: Знае некој зошто глупачата Санса не отиде со Кучето кога и рече дека може да ја однесе дома во Winterfell? Ова ми беше единствен fail момент во епизодава...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Овие Хрвативе не се свесни дека се благословени од Старите Богови. „Земјата каде се снимаше Game of Thrones“ - поарна реклама здравје (за мене барем). Читав субвенции од Филмскиот фонд им давале државите каде што се снима серијата. Не знам дали кај нас има некои локации кои би им се нашле (најверојатно нема), ама би било добро некој од нашите да се ангажира малку околу кастинг скаутите.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
epic!!!svaka im cast.....5 min mi traese epizodava..edvaj cekam Half Man Half Amazing pred ocite na tatko mu scenata ke bide jako...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Овие Хрвативе не се свесни дека се благословени од Старите Богови. „Земјата каде се снимаше Game of Thrones“ - поарна реклама здравје (за мене барем). Читав субвенции од Филмскиот фонд им давале државите каде што се снима серијата. Не знам дали кај нас има некои локации кои би им се нашле (најверојатно нема), ама би било добро некој од нашите да се ангажира малку околу кастинг скаутите.
Како нема, Самоилова тврдина ти е како измислена за Game of Thrones. А може и Скопско кале, со оглед на тоа дека имаме и споменици по градов :D После не чинел проектот Скопје 2014 :D
--- надополнето: 29 мај 2012 во 02:42 ---
Само што сакав да ја ставам сликава

за мислењето на Annon ... ама го избришаа.. :)

Добро е пошто најверојатно ќе го отворев спојлерот.
Имаш среќа што не си го отворил. :S

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Некој од тие што ги имаат прочитано книгите ако може само да каже што фалеше во епизодава, пошто знам дека биле ограничени со буџет и не била ова целосната битка што ја имале замислено.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ако создал Мартин некој град кој е во барок стил, here we go! :icon_lol:

правевме муабет за ова минатово лето, некој спомна Мариово ми се чини, ја викав Беласица и Шара... :D

за battleground би имале опции секако, и за северот. Е сеа замоци... :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Како да ја убиваат серијава полека полека не затоа што не е квалитетна туку се им е збутано на купче, со истиот буџет би можеле да зголемат до 15 епизоди од сезона без да се изгуби на квалитет. Инаку некој погоре пиша дека кој и да дојде на Железниот Трон ќе биде узурпер освен Калиси, па цела династија од која што потекнува таа се узурпери не само на тронот туку и на континентот. Првите Луѓе, Андалите па дури и Рјонјарите имаат поголемо право на Тронот пред куќата Таргарјен.
По оваа епизода и муабетот што и го направи The Hound на Санса не сум на ниту една страна (пред тоа бев за Северот):). Уствари ќе навивам за некој од Слободните Градови на источниот континент а за кој ќе видиме понатаму.
Брао за Станис што ја водеше армијата на чело, ама ептен неискусни се покажаа кога им го пуштија бродот со wildfire. Скоро сите лордови од страна на Баратеон се искусни капетани и адмирали па дури и пирати низ минатото, самиот Станис има извојувано поморска победа над Грејџој ( и тоа флота водена од Виктарион Грејџој ќе разберете повеќе за него во следните сезони) десетина години пред сегашните случувања што би му дошло како незнам еве Германија да ја тепа В. Британија на море (значи скоро невозможно). Ама тоа е тоа.А да the wildfire shitstorm explosion was epic.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Многу беше иронично, нивниот Бог е Бог на Огнот, а огнот им ги уништи флотите. Каде беше Мелисандре?
All in All според мене одлична епизода. И се надевам само дека Џуџето нема да умре, на почетокот ми беше ептен антипатичен ама сега со тек на време и како што се одвиваа настаните изпадна ептен bad ass....

ПС: Знае некој зошто глупачата Санса не отиде со Кучето кога и рече дека може да ја однесе дома во Winterfell? Ова ми беше единствен fail момент во епизодава...
Не покажаа дали Санса отиде или не. Сепак, се плаши и од него, има видено за што е способен.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ако создал Мартин некој град кој е во барок стил, here we go! :icon_lol:

правевме муабет за ова минатово лето, некој спомна Мариово ми се чини, ја викав Беласица и Шара... :D

за battleground би имале опции секако, и за северот. Е сеа замоци... :)
Се' се може кога се сака. И Штип нема врска со Дивиот Запад, па го направија така за потребите на Dust.

Инаку, Серсеи ми стана еден од омилените ликови. После Тирион, најмногу уживам во нејзините реплики, особено кога е дрво пијана:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
F*ck you R.R.Martin.....just f*ck you:mad::mad::mad:
Очекував некој да умира епизодава али повеќе ми одеше накај The Hound или на овој што му е десна рака на Тирион (како и да се викаше) ама не и он......
Искрено епизодава вредеше за претходните 2 што беа малку досадни, а и општо мислам дека ја извадија сезонава.
И едно нешто само ми остана нејасно....дали тоа Тирион беше убиен од своите? Или јас ги помешав малку работите.
И една теорија од мене следи.....значи немам книги читано, ни па по нет имам барано нешто:
Првата сезона заврши во моментот кога Калиси излезе од огинот заедно со змејовите. Вторава сезона мислам дека ќе заврши така што таа ќе успее да си ги поврати змејовите од куќата на волшебниците (or whatever), Мормонт ќе и најде брод и она заедно со тие што останаа од Дотраките ќе се упатат накај бојниве полиња, па според моиве претпоставки третата сезона има да биде журка.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
VLJ За Серсеи, се согласувам со еден од браќата на Амди што го ставив погоре...

:rolleyes:

И едно нешто само ми остана нејасно....дали тоа Тирион беше убиен од своите? Или јас ги помешав малку работите.
.
Да, од Сер Мандон или така некако, еден од чуварите на Џофри.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Многу беше иронично, нивниот Бог е Бог на Огнот, а огнот им ги уништи флотите. Каде беше Мелисандре?

Не покажаа дали Санса отиде или не. Сепак, се плаши и од него, има видено за што е способен.
Мелисандре ја оставија назад уште одамна, ако памтиш на разговорот помеѓу Станис и Сер Давос, кога овој го советуваше дека најдобро е Мелисандре да остане во шаторите, за војниците негови да не помислат дека во војна ги води волшебничката, место нивниот крал.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Мелисандре ја оставија назад уште одамна, ако памтиш на разговорот помеѓу Станис и Сер Давос, кога овој го советуваше дека најдобро е Мелисандре да остане во шаторите, за војниците негови да не помислат дека во војна ги води волшебничката, место нивниот крал.
Знам, знам, ама мислев на тоа дека она демек нали со маѓии ова-она, требаше нешто да види, да им помогне.
Тирион не беше хммм, ај да речам нападнат од неговите, нели Подрик детето го утепа тој што го удри Тирион.
Moрам да се поправам. Ser Mandon Moore го нападнал Тирион, предавник.

Kajgana Shop

На врв Bottom