А Арја како отиде до Џон Сноу после говорот на Дени и никој не ја виде?
Шала на страна... Има издржани критики и барање мува у супа. Сеа се' уште не знаете за што да серете, почекајте додека излезат доволно грешки на нет и препишете ги овде со „NAJUZASNA EPIZODA , GOT TE MRAZAM ZASEKOGAS". Во голема мера проблемите во ГоТ се поврзани со тоа како серијата доаѓа до главните точки на приказната, а не со самите точки. Некои ја критикуваат серијата зашто не се случило тоа што сакале да се случи. И ја сакав Греј Ворм да го распнат зашто ми е ретардиран, али јеби га. Не може да критикуеш квалитет на епизода врз основа на тоа дали завршила така како што сакаш, тоа е пристрасно размислување.
Како и да се решеше, пак ќе имаше фрки. Ова беше солидна разрешница.
А критиките во стилот на „Значи дијалогот меѓу Тирион и советниците, УЖАС!!! КАТАСТРОФА ЕПИЗОДА 1/10." се ноторно глупи. Гневното дете хејта. На многумина им е тешко да пристапат објективно и ако сакаат нешто, ќе го сакаат до крај, ако го мрзат, ќе го мрзат до крај.
Во епизодава дијалозите беа одлични. Ги имаше оние драмски муабети што ми фалеа. Тирион ја изгуби еднодимензионалноста што го следеше веќе подолго време, пак некако беше стариот Тирион. Камера, мизенсцени, газење. Сценариото беше добро.
ГоТ почна со Сноу, Арја, Брен и Санса и заврши со нив. Мене некако ми беше мило што заврши вака иако тоа е прашање на субјективност.
Според мене, квалитетот на епизодиве оваа сезона е ваков...
1. 6-та.
2. 5-та.
3. 2-ра.
4. 1-ва.
5. 4-та.