Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ziveenje vo zabluda e uzasna sudbina.
A surprising number of experts in military history, tactics and dragonry piped upЕј види, критичар од The Guardian напишал позитивна критика :O

Falinka od zivot e strasna navreda od moderator na forum.Ти очигледно не можеш да знаеш, затоа што не си свесна за својот фалинка од живот кој мислиш дека го живееш, преполн со предрасуди. Не се однесува само за темава, се „знаеме“ од форумов, не сме тука од вчера.
Falinka od zivot e strasna navreda od moderator na forum.
Тоа е таа математика.18 400 000 гледања имаше епизодата на ХБО: Да не зборуваме што по 10 луѓе се собираат да гледаат на еден ТВ, и да не броиме торенти, преку 100м ќе фати. Да се фатиме со пресметки:
174000 : 18400000 = 0.0094565 x 100 = 0.94565 %
Небитни сте.

На страна што ЛОТР е дефиниција за фантастика и во тој поглед доста се разликува од ГОТ, сепак е пореалистична трилогијата, ја промашил споредбата малце. Знаеш кога ќе беше ОК да ги споредуваме ГОТ и ЛОТР? Сети се кога у првиот филм fellowship of the ring се растури, Боромир го утепаа, двајцава хобити ги киднапираа орки и Арагорн, Леголас и џуџето тргнаа да ги спасуваат, а Фродо со Сем тргнаа накај Мордор(планината Дум). Еквивалент на ГОТ ќе беше Џексон да се фокусираше само на овие тројцава во холивудски битки и војни, а додека Фродо ќе си цепаше до Мордор наредните два филма ко Гендри што се забораи од веслање. И доаѓаат на крај пред Мордор војските на Гондор и Рохан, готови се да ги искинат оркиве и кога наеднаш све се руши, вулкани пукаат, орките пропаѓаат у земја, кулата на окото иде у курац и кога ги гледаш Фродо и Сем се спасуваат сурфајќи на лавата од вулканот на дрвен чун. Што има да се замара пбликата 2 филма да ги гледаме двајцава хобити со тоа голумот како го носат прстенот до Мордор, све може у еден филм да се набута, битно што поише крв од луѓе да има, и орки како живи луѓе јадат по можност.
ne znam zaso @Вокерка ne ja zamarate kolku serijava ne gi ekranizirala ubavo knigite
imate nesto licno protiv mene izgleda
dosta e ajde, bez vreganje, bez spojleri i bez knigi muabeti

Dany has been burning people alive since Mirri Maz Duur in season one, and has scorched her way through the Tarleys, Varys, the slavers, the loot train and scores of others ever since. Her moral unravelling has been glacial, her innate, entitled Targaryen madness always percolating, its worst impulses tamed and feared by Tyrion, Jorah, Varys and, latterly, Jon. Following the loss of her best friend, her ersatz father, two of her “children”, her squeeze, her rightful claim to her birthright, the adoration of her people and her entire reason to exist, it wasn’t much of a stretch to accept that her brittle grip on reason would snap. Graduating from only burning those who “deserved” it to chargrilling anyone in her way, including allies who would likely soon become foes, was no giant leap. It seemed inevitable. That it occurred in quite possibly the most visceral, visually stunning episode of television ever produced was a welcome boon.
"Daenerys is the one who was promised... Her Dragons are fire made flesh, a gift from the Lord of Light... The dragons will purify nonbelievers by the thousands, burning their sins and flesh away."

[emoji23] За мене 3 и 5 епизода си беа 10/10 во 3тата само Арија како го уби Нк реално тоа е и за хејт ама се друго си беше 10/10. Инаку математиката ти е [emoji23][emoji23] конкретно за 5 епизодата си беше совршена заслужува чиста 10ка. Ама за 4 епизода да ја гледале 50 милиони и само 100 к и имат дадено рејтинг на имбд до сега е 6.1 може и до 5 да стигне. Ама не значи дека на другиве 49 милиони на сите им се допаднала туку не се замарат со имбд и фб така да никогаш нема да знаеме колку точно има од 2те страни.18 400 000 гледања имаше епизодата на ХБО: Да не зборуваме што по 10 луѓе се собираат да гледаат на еден ТВ, и да не броиме торенти, преку 100м ќе фати. Да се фатиме со пресметки:
Небитни сте.
Ги попари со математикава ауауауауау ахахахахаха18 400 000 гледања имаше епизодата на ХБО: Да не зборуваме што по 10 луѓе се собираат да гледаат на еден ТВ, и да не броиме торенти, преку 100м ќе фати. Да се фатиме со пресметки:
Небитни сте.

18 400 000 гледања имаше епизодата на ХБО: Да не зборуваме што по 10 луѓе се собираат да гледаат на еден ТВ, и да не броиме торенти, преку 100м ќе фати. Да се фатиме со пресметки:
Небитни сте.