Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Серси е крива... не сфати дека нема зајбанци овој пат дека не игра со наивите Старк или сите дурги глупи семејства од Вестерос

Izgubi dva zmeja. Nejziniot razum bea: Jorah - mrtov, Missandei - mrtva, Varys- predavnik (vo nejzini ochi) i Tiryon koj ja izneveri nekolku pati. Dodaj na toa faktot deka nikoj ne ja saka, znae deka nema kako da go dobie avtoritetot od lugjeto, osven so strav. Taka stanuva tiranin, od shto begashe, no okolnostite se smenija drasticno.
Нормално. И секогаш ја имаше таа луда жичка, беше приметливо уште долго пред да дојде во Вестерос. А беше спремна да го запали Кингс Лендинг уште од кога стапна во Вестерос. Со години ваму и таму ни го најавуваа ова кај неа со некои ситни детали, а сега кога ќе се земат во предвид и сите случувања откако е дојдена во Вестерос, ова беше единствениот логичен пат по кој може да се движи нејзиниот лик. Ама логичарите ќе речат дека нема логика што сега одеднаш (:cautious:) станала луда, и го фрлиле во вода целиот карактер девелопмент од минатите седум сезони.

Освен што во серијата 502939438 пати имаат кажано за истово, да од no name инфуленсерите го прочитав :pos:
Пааа даа бее, неколку пати ги покажаа и Тирион и Даенерис како ја мерат температурата од 2800 фаренхајтови степени. Толку со тебе од муабет на тема GoT, слободно можеш да ме заобиколиш.

Во врска со епизодата беше едноставно предобра и одлична. Иако имаше некои нелогичности, сепак не беа толку изразени за да ми сметаат и overall да ја направат лоша епизодава. Експресиите на лицата на Џон и Тирион беша бесценети, убаво прикажаа дека длабоко во себе и они самите веруваа дека Даенерис може да побудале и да ги запали сите но не сакаа да веруваат во тоа, за сега истото пред нивни очи да се случува. Исто така и фацата на Серси додека гледаше како цел град и гори и нејќеше да прифати дека едноставно ја изгуби борбата и се прецени самата себеси.

Не ме запрепасти толку борбата помеѓу браќата иако беше одлично изведено, колку што ми се свиѓаше врската што ја задржаа помеѓу Арја и Сендор и заедничката борба што ја имаа. Во различни секвенци успеаа да го покажат struggle-от на двајцата, на Сандор против брат му и на Арја против хаосот што се случуваше во улиците на Кингс Лендинг.

Одлично изведена епизода, дааааалеку подобра од 3тата епизода. Убедливо најдобра епизода сезонава, но далеку од најдобра епизода во целава серија.

Последно уредено од модератор:
Варис излезе бр 1 ум во ГОТ универзумот..ама џабе коа не раз бираат сиротињите.
Тибам Џонот тибам, да и го напраеше ќејфот вечерта, да фрчеа ватрени искри, да не речам љубовен ватромет на сви страни....немаше да попизди пустата.
Арја ваљда ќе и ебе матер сеа со се змеј со се пи*ке материне. (Ај хоуп соу).
Би сакал Џон да е на тронот, ама со таа праведност и чесност, на работ на глупавост, не ќе да иде он нигде.
Како е жив до сега после сите негови потези во еден универзум како ГОТ никој не верувам дека знае.
Се молев до сега да не го скинат, само него не. Издржа до крај..ма да верувам ќе има пиздарија последна епизода..али како и да е ќе боли и онака ГОТ крајот..па што биде нека биде.

Серијава, лично за мене е нешто ненадминливо во светот на филмот/сериите. Единствен недостаток и е што сериозно ми го сјеба начинот на кој ги гледам сите останати серии. Ништо после ова нема да биде доволно добро.

Пааа даа бее, неколку пати ги покажаа и Тирион и Даенерис како ја мерат температурата од 2800 фаренхајтови степени. Толку со тебе од муабет на тема GoT, слободно можеш да ме заобиколиш.

Во врска со епизодата беше едноставно предобра и одлична. Иако имаше некои нелогичности, сепак не беа толку изразени за да ми сметаат и overall да ја направат лоша епизодава. Експресиите на лицата на Џон и Тирион беша бесценети, убаво прикажаа дека длабоко во себе и они самите веруваа дека Даенерис може да побудале и да ги запали сите но не сакаа да веруваат во тоа, за сега истото пред нивни очи да се случува. Исто така и фацата на Серси додека гледаше како цел град и гори и нејќеше да прифати дека едноставно ја изгуби борбата и се прецени самата себеси.

Не ме запрепасти толку борбата помеѓу браќата иако беше одлично изведено, колку што ми се свиѓаше врската што ја задржаа помеѓу Арја и Сендор и заедничката борба што ја имаа. Во различни секвенци успеаа да го покажат struggle-от на двајцата, на Сандор против брат му и на Арја против хаосот што се случуваше во улиците на Вестерос.

Одлично изведена епизода, дааааалеку подобра од 3тата епизода. Убедливо најдобра епизода сезонава, но далеку од најдобра епизода во целава серија.
Ме цитира и вика можеш да ме заобиколиш :pos:. Имаат нагласено дека огнот на змејовите е поразличен а некои тука се фатија баш за тоа, моето објаснување дека магија е во прашање не им помина па мораше со факти на по прост начин. Друг пат бракуле не ме цитирај ти заобиколи ме ако не ти држи...:pos:

Серијава, лично за мене е нешто ненадминливо во светот на филмот/сериите. Единствен недостаток и е што сериозно ми го сјеба начинот на кој ги гледам сите останати серии. Ништо после ова нема да биде доволно добро.
Јас викав така после Lost.
И излезе Prison Break.
Излезе House.
И излезе Breaking Bad.
Па дознав за Six Feet Under.
Па излезе Game of Thrones.
Па излезе Black Mirror.
Shameless, Шерлок, The Leftovers, Mr. Robot, Westworld...
Може не се баш по ред, може не е баш секоја подобра па подобра но... не губи надеж. Ќе има подобро сигурно :)
Кога, видиќемо.

@Psyside глеј, глеј, не ја спомнав Д Килинг hh плус глеј вака на мк поддршка како изгледа Д Килинг ххх hhhhh дека не е една од погрдите букви оваа Д така д Д хххх добар муабет напраив така ххх hhh

Последно уредено:
Варис излезе бр 1 ум во ГОТ универзумот..ама џабе коа не раз бираат сиротињите.

Варис беше бр 1 ум се дури се водеа по книгите.

The Whisperer збореше на цел глас со The Hand во претходната епизода како ќе изврши предавство на кралицата. Треба да си ум ала Санса 1ва сезона тоа да го правиш.
Во оваа сезона го докрајчија ликот со тоа што дури и јавно на Џон му кажа "Yo, I got yo back". Никогаш претходно не ги разбравме намерите на Варис зашто збореше во загатки, али последната сезона Радио Милева го направија ликот.

Малце антиклиматична ми беше смртта на Серси, ама ок крај и беше.

Се мислам сега дали после Валдер и Најт Кинг и е време на Дени....

Мене се нешто ми се мота у глава дека Дени ке сака да го запали и Џон во следната епизода но Дрогон ке одбие

Мене ми беше апла глупо што Јурон и неговата Iron Fleet беа разнесени толку лесно и едноставно, а пред тоа два-три пати ги уништија и Unsullied и Денерис со нејзините змејови. Барем некаков отпор да пружеа...
Серси само гледаше одозгора и немаше никаква трап карта? Wild fire нешо ова она, counter-attack да не е толку еднострано ама јок.
Џејми исто така 5 литри крв изгуби ебате.

Друго горе-доле немам забелешки. Визуелно била предобра...па ај уште и тоа да не е, очекувано.
8/10

Едноставно е. Пред неколку години трендот беше да почнеш да гледаш ГоТ за да можеш да кажеш и ти во друштво дека гледаш, да не си сам. Е сега откако гледаат и тие што треба и тие што не треба, трендот е да ја хејташ. И нема бегање од тоа, сезонава дури и да беше најдобрата до сега, пак истите ќе хејтаа толку, пак ќе си најдеа причини. Затоа што е кул да ја хејташ.

Иначе ако не знаете, откако ќе заврши серијата ќе пуштат и двочасовен документарец.

За тоа дека серијава им ја вреѓа интелигенцијата на некои веќе зборев да не се повторувам.
Во серијава имаше сексови колку сакаш, инцести, гадости, полови органи онака лабафко колку ти душа сака ама тогаш беше пропратена со многу подобри дијалози и карактер девелопмент и не им сметаше ништо.
Сега кога серијава е нешто невидено на телевизија од аспект на визуелни ефекти и камера (не дека и тогаш не беше), го има она што според мене треба секоја уметност да се стреми да го прави, да ти го пренесе искуството како да си дел од делото, наеднаш поради „hehe od kaj tolku vojnici hehe od kaj tolku zmejov ogan, hehe vo nikoj slucaj ne bi ja napravil ovaa odluka, hehe vidi kakov detski dijalog“ треба да се хејта.
Нема везе, никој од луѓево што ги хејтаат последните неколку сезони од серијава (не цела серија, ова мора да се разганичи најпрво), зборам за луѓево од форумот не ја хејтаат поради тренд или некои такви глупи изговори.

Серијава се хејта баш поради овие причини, кои си ги напишал. Никогаш GoT не беше серија која ќе треба да ти го пренесе искуството и да те внесе како да си дел од него преку ефекти, CGI и големи експлозии. Никогаш. GoT овие емоции ги будеше кај гледачот преку добар plot, character development и одлично напишано раскажување на приказната. И сега од еднаш, сето ова се занемарува и се ставаат ефектите и CGI во преден план, поради една и единствена причина - ПАРИ!
Приказната и plot-от? Кој ги ебе, ке ги оставиме за prequels и sequels и остали такви срања. Никогаш со самото почнување на серијава не било во план да се прават вакви гомна, замислата била како целина да почне и да се заокружи дејството, а не да се оставаат огромни дупки за да може да се снимаат отпосле нови серии и филмови и да се штанцаат повеќе и повеќе пари.
Затоа им се подели сега публиката на луѓе што се задоволни од 3тата епизода од последнава сезона (зашто има исто така предобра кинематографија) и на луѓе што не се задоволни од 3тата епизода (бидејќи во поглед на приказна иде во минус серијава). Секој за различна работа веќе почна да ја гледа и тоа е сосема оправдано.

Фантастична епизода. Повторено е неколку пати низ минатите страници, ама јас пак ќе го повторам, визуелно ремек-дело. Тензијата и хоророт кој ги доловува, додека трае нападот на градот го прави целото искуство chilling до коска.
На приказната и недоследностите во неа ќе се фокусираме кога ќе заврши и последната епизода. Многу работи се кажани за сценариото, уште повеќе ќе се кажат понатаму. Меѓутоа, во моментов, треба да уживаме во епизодава и да оддадеме признание таму каде што е заслужено.

Мислам дека епизодава многу добро го заокружува патот на Даенерис и градењето на нејзината личност во текот на серијата. Интересно изграден, постепен, чекор по чекор опис за околностите кои спасителот со "добра намера", го трансформираат во параноичен, брутален тиранин. Скоро сите кои се запамтени како едно од двете, повеќе пати ја поминувале линијата помеѓу едното и другото. Тоа, нормално, не е нова идеја, ама е убаво преточено во ликот на Даенерис во серијата.
Мислам дека поентата не им беше толку да ја прикажат трагедијата на војната, туку немилосрдната рационална и емоционална пресметка, присутна во борбите за апсолутна моќ и колку се големи влоговите за оние кои се засегнати, а никој не ги прашал дали сакаат да учествуваат во играта. Тоа е тема што цело време се повторува во серијата. И нешто што Варис постојано го потенцираше и му беше главна мотивација за се што правеше. Во моментот кога него го снемува ја добиваме сликата за тоа што го предупредуваше постојано.
Иначе, серијава има сериозно добри режисери.

Морална лекција од филмот поточно за карактерот Дени а и за Серси и Роберт кој исто така не беше среќен додека беше крал... некогаш тоа што посакуваш цел живот не мора да значи дека ке ти донесе и среќа

2nge9bll1zx21.png

46hq0yz6cyx21.jpg

58i3qry5bzx21.jpg

Meanwhile, back in Essos.
a2902hasewx21.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom